pátek 13. července 2012

Odličovací mléko a tonikum Yves Rocher

Dnešní recenze bude patřit mému nejoblíbenějšímu přípravku od Yves Rocher. Mám tuhle značku moc ráda a mám od nich spoustu věcí, ale odličovací mléko a tonikum 2 v 1 z řady Pure Calmille mě nadchlo jednoznačně nejvíc. V mé kosmetické výbavě má své stálé zastoupení asi dva roky a aktuálně mám nejméně páté balení.



Musím se přiznat, že jsem nepodlehla mánii micerálek, žádnou jsem zatím nevyzkoušela a zatím to ani neplánuji. Dlouhodobě na odlíčení používám mléko a tonikum. Naučila jsem se to, když jsem jednu dobu dělala pro Herbalife, kde tvrdili, že je to jediný a nejlepší způsob odličování. Je mi jasné, že to tvrdili proto, že oni nabízeli právě mléko a tonikum a žádnou micelárku, ale mně osobně tento způsob vyhovuje a časem vám ukážu má oblíbená odličovací mléka a tonika. Dnes je ale na řadě výrobek, který tyto dva produkty skrývá v jedné lahvičce.

Klasicky na odlíčení tedy používám jiné výrobky, kde je mléko a tonikum zvlášť. 2 v 1 od Yves Rocher používám když jsem u rodičů, kde se dlouhodoběji nevyskytuji a nechci tam skladovat spoustu lahviček. Na cestách, kdy mi tahle věc nahradí normální mléko, tonikum i odličovač očí, čili místo tří věcí beru jen jednu. Když mám během dne jen slabé nebo žádné nalíčení. Hodně často na ranní vyčistění pleti nebo prostě kdykoliv, kdy potřebuji proces čištění pleti co nejvíce urychlit.

Tento výrobek by měl být mléko i tonikum dohromady, konzistencí připomíná především mléko. Má jemnou příjemnou parfemaci, cítím z toho kytičky (asi deklarovaný heřmánek). Odličuje skvěle, nezanechává mastný film na obličeji, nelepí. Pleť je po něm dobře vyčištěná, jemná, ani mastná, ani vysušená, prostě tak akorát. Pokud mám silnější makeup, tak používám dva tamponky. Jeden symbolicky za mléko, druhý za tonikum. :-) 

Není primárně určený na odličování očí, i to jsem ale zkoušela. Je pravda, že tady se musí na oko hodně přitlačit, není to úplně nejpohodlnější, ale s běžnými líčidly si nakonec poradí a v očích neštípe. Takže klasický odličovač očí to určitě nenahradí. Já osobně s ním oči odličuji výjimečně, většinou na cestách. Ale třeba po ránu si s ním oči přejedu, na osvěžení. 


Cena se pohybuje kolem 180Kč, ale pokud dobře znáte Yves Rocher, všechno u nich jde koupit se slevami. Mně obvykle vyjde kolem 100Kč. Je to 200ml balení a vydrží docela dlouho. Záleží, jak často ho používám. 

Tento výrobek mám ráda především proto, že výrazně zkracuje dobu odličování, dobře a lehce odličuje, příjemně voní a pleť je po něm hezky čístá a svěží.

Tento výrobek vám můžu jednoznačně doporučit. Pokud hledáte nějaký jednoduchý způsob odličování, něco na cesty nebo prostě chce jen zkusit něco jiného, odličovací mléko a tonikum 2 v 1 Pure Calmille je skvělá volba.


Čím se nejraději odličujete vy?

3 komentáře:

  1. Pěkná recenze, docela si mě nalákala. Momentálně používám micelárku z Kauflandu za 27Kč, musela jsem ji prostě vyzkoušet. :D Ale musím potvrtdit, že odličuje vážně skvělě, tak dobrý odličovač jsem ještě neměla, za tu cenu to nechápu. Dříve jsem používala odličovací mléko od Garnieru, to růžové, už si nevzpomínám, jak se jmenuje.

    OdpovědětVymazat
  2. Jojo, kauflandová micelárka je super!Ale jednička s hvězdičkou na oční make-up je rozhodně dvoufázový odličovač očí Yves Rocher s chrpou.
    Shaf-ran

    OdpovědětVymazat
  3. Díky za tip, přemýšlím o koupi :). A taky bych doporučila odličovat očí s chrpou - dvoufázový, je úúžasný :)

    OdpovědětVymazat