úterý 10. července 2012

Antiperspirant Nivea

Dnes bude řeč o jedné, podle mě, nejdůležitější věci, která je v těchto parných dnech opravdu potřeba - antiperspirantu.  Představím vám Pearl and beauty od Nivea.




Hned na začátek musím říct, že nemám ráda antiperspiranty ve spreji. Přijde mi nepraktická a nepříjemná jejich aplikace. Kde jsem vzala tento kousek? Po Vánocích se vždy nejvíce těším na slevy, a to především na kosmetické taštičky. Mít kosmetiku za polovinu ceny jen proto, že je ve vánočním obalu, to se vždy vyplatí. Tyto Vánoce jsem však primárně hledala nějakou pěknou kosmetickou taštičku a obsah byl pro mě druhořadý. A tak ke mně doputoval tento antiperspirant.

Během roku se snažím používám pouze deodoranty bez hliníkových solí. Já vím, že to stále nikdo pořádně nedokázal, jestli škodlivé jsou nebo nejsou, ale raději se jim snažím vyhýbat. Když ale nastanou taková vedra, jaká panují v posledních dnech, všechny obavy jdou stranou a já potřebuji něco, co mě skutečně udrží aspoň trochu svěží celý den. 

Pearl and beauty, stejně jako mnoho podobných výrobků, slibuje přemrštěnou dobu ochrany. Konkrétně 48 hodin. Opravdu jsem to nezkoušela. Za sebe ale můžu říct, že 10 - 12 hodin to zvládne a víc myslím, že ani není potřeba.

Co se aplikace týče, tak mě to stále nepřesvědčilo. Sprej je takový hodně dráždivý a zamoří vám pokoj na pár desítek minut. Moje sestra na něj má taky alergii a vždy mě s ním vykáže nejmíň na chodbu.

Další mínus vidím v jeho velké spotřebě. Při denním používán je lahvička pryč během jednoho měsíce. Přitom mé oblíbené tuhé deodoranty vydrží minimálně 3 měsíce. Cenu přesně nevím, záleží na drogerii, ale myslím, že je to kolem 80Kč. 

Když to shrnu, tak svoji funkci vykonává na jedničku. Zabraňuje pocení, hezky voní a vydrží celý den. Nedráždí pokožku. Pokud nemáte výhrady proti antiperspirantům ve spreji, tak je tohle určitě dobrá volba. Mě ale bohužel nepřesvědčil a pokud se ke mně sprej nějakým záhadným způsobem zase nezatoulá, cíleně ho kupovat nebudu.

Jaké deodoranty/antiperspiranty máte rádi vy?

2 komentáře:

  1. V létě používám deodoranty a antiperspiranty většinou od Garnieru, jsem s touto značkou co se týče ochrany proti pocení nejspokojenější.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. o těch už jsem četla víc pochvalných recenzí, určitě je časem taky vyzkouším.

      Vymazat