pondělí 23. července 2012

Letní zchlazení pro nohy

Léto nás v posledních dnech nějak opustilo, ale já věřím, že se ještě vrátí a že bude ještě hodně potřeba následující kosmetiky. Jedná se hned o tři přípravky na nohy, které jim poskytují především chladivé osvěžení, které v parných dnech přijde vhod.



Alpa emulze
Je vhodná k potírání a masážím těla, zklidňuje únavu namožených svalů, aktivizuje a optimalizuje tělesný stav, zlepšuje krevní oběh.
Jak vidíte, použití je celkem všestranné. Já jsem si Alpu koupila především kvůli zlepšení krevního oběhu. V létě mi totiž dost natékají nohy, takže v těch vedrech začátkem července jsem tento výrobek mohla náležitě otestovat. Natírala jsem lýtka i chodidla. Krém má lehkou konzistenci, dobře se roztírá a rychle vstřebává. A po chvíli začíná opravdu hodně hodně pálit. Je to docela síla. Ale po celém dnu, kdy mě nohy fakt bolely, to byla příjemná úleva. Na otoky samotné mi to bohužel nepomohlo, ale ulevit na chvíli od bolesti zvládla Alpa velice dobře.
Balení 100ml stálo asi 45Kč a myslím, že na léto je to dobrý pomocník. Ať už na oteklé nohy nebo namožené svaly.

Eveline Light Feet
Dokonale ošetřuje a osvěžuje unavená chodidla. Okamžitě odstraňuje pocit těžkých nohou a pokožka je měkčí a pružnější.
Tento krém jsem si koupila vlastně omylem. Chtěla jsem svůj oblíbený krém na nohy a v objednávce jsem se překlikla. Dlouho mi ležel doma, protože kdo by v zimě stál o chladivý pocit. Na léto je to ale dobrý společník a balení už je téměř celé vypotřebované. Krém hrozně zvláštně voní. Je to mentol smíchaný ještě s něčím, ale nedaří se mi to identifikovat. Vůně se dost drží i na nohou. Krém se opět velmi rychle vstřebává a po chvíli začne příjemně pálit. Není to tak silné jako předchozí Alpa, ale stále dost citelné. Co se hydratace týče, není to úplně totožné jako primárně hydratační krém, ale částečně to zvládá. Je to takové dva v jednom. Osvěžení i hydratace, i když taková lehčí. 100ml balení stoji 59Kč a já si jej příští léto ráda pořídím znovu.


Balea Deo
Deodorant osvěžuje, dezodoruje a pečuje o vaše nohy. Působí i proti zápachu v botách.
Tento deodorant jsem koupila na základě recenze na jednom blogu, bohužel už si nevzpomenu, který to byl. A jsem ráda, že jsem na něco takového narazila. Používám ho do balerín nebo tehdy, pokud mám punčocháče či punčochové ponožky. To mají totiž nohy tendenci tak trochu zapáchat. Přípravek se může použít jak na nohy, tak i do bot. Mně je většinou líto stříkat to na boty, takže vždy použiji jen nohy. Sprej příjemně voní po citronech. Nohy osvěží, velmi rychle se vsákne. Nebudu tvrdit, že zápach zmizí na sto procent, ale částečně to určitě pomůže. 100ml balení stálo 40Kč.


Čím v létě osvěžujete vaše nohy vy?

2 komentáře:

  1. Skvělé tipy!:-) Já na nohy používám klasickou pemzu a krém od LOccitane. Kdysi jsem měla i nějaký osvěžující sprej od Avonu:-)
    Mila de Illusoire

    OdpovědětVymazat
  2. nad tym poslednym som uvazovala, ale zatial mam akysi z oriflame ci avonu...s vonou mojita:)

    OdpovědětVymazat