pátek 27. července 2012

Má blogová inspirace

V poslední době jsem narazila hned na několik článků, kde se objevovaly tipy na známé a zajímavé blogerky. Většinou šlo sice o ty, které nahrávají především videa, já si to upravím tak trochu podle sebe. Já mám tyto končiny stále lehce neprozkoumané. Sice už jsem konečně dotáhla svoji angličtinu aspoň tam, že těm slečnám ve videích rozumím, ale prostě mě to nějak nebere. Pro mou absolutní spokojenost mi postačí české weby, s tím že si raději přečtu článek. I když i na nějaké video se občas podívám. Také dávám přednost článkům o kosmetice, takže sleduji blogy, které se věnují pouze kosmetice nebo na webu aspoň převládá. Outfity, randomy a tak dále mě moc nelákají. Rozhodně neříkám, že je to špatné, dokonce často vidím, že různorodější blogy jsou také více oblíbené, ale mě prostě zajímá jen ta kosmetika. A abych se konečně dostala k jádru tohoto článku. Zde jsou mé největší inspirace, respektive blogy, které čtu ze všeho nejraději. 


1. ORDINARY LIFE
Asi není nutné představovat, pro mě je tohle naprostý vrchol českého blogerského ledovce. Byl to úplně první blog, který jsem začala sledovat a až postupně přes něj jsem se dopracovala k dalším stránkám. Nejvíce se mi líbí, že web působí hrozně profesionálně. Vzhledem, fotkama a především jistotou, že každé ráno v devět najdu nový článek. Velké plus samozřejmě také za to, že Rendy se zaobírá čistě jen kosmetikou. Sice tak 70% věcí je mimo mou cenovou kategorii, a i tak si o nich ráda přečtu. Také oceňuji, že se pohybuje ve všech cenových spektrech od Essence až po Dior. A nesmím zapomenout na slevové tipy a různé postřehy, které Rendy přidává hlavně na Facebook. 


2. INNER BEAUTY
Francoais je člověk, který může za to, že dnes sleduji ( a vlastně i vytvářím vlastní) kosmetické blogy. Přes její Facebook jsem se dopracovala právě na Ordinary Life. Kromě lásky ke kosmetice nás také spojuje naše oblíbená zpěvačka Britney Spears a jednou jsme se potkaly i osobně. Co se webu týče, tak já prostě opět oceňuji 100% kosmetické zaměření. Používáme množství stejných produktů s tím, že Francoais má mnohem větší přehled než já, takže je to pro mě velká inspirace a ráda nakupuju podle jejich typů. Nejvíce obdivuji její sbírku očních stínů. :-)


3. HOUSE OF SKODULKA
Skodulka je asi ta nejskromější blogerka kterou znám. Líbí se mi, že si na nic nehraje a je taková prostě normální. Používá běžně dostupné levnější produkty, takže to je mi blízké. A odpouštím i outfitové příspěvky, které mě osobně prostě nebaví. Ale zase třeba videa dělá Skodulka moc pěkná, má příjemný hlas, je hrozně pozitivní.


4. PROPADLO DO ŽIVOTA
Sleduji od jeho úplného začátku. Opět téměř 100% zaměření na kosmetiku. Navíc An. má v oblibě Yves Rocher, stejně jako já. Tenhle blog mi prostě přijde tak trošku odlišný od ostatních, ani přesně nedokážu říct čím, možná takových svéráznějším podáním recenzí, což se mi dost líbí. A taky každý článek obsahuje takový vlažnější úvod o počasí, něco málo ze života a až potom přijde na řadu recenze. To je taky sympatické.


5. LABRADOORA
Tady mě trošku mrzí užší zaměření. Najdete zde recenze o lacích na nehty a vlasové kosmetice. Té další kosmetiky je poskrovnu. Ale i kdyby Labradoora psala o nukleární fyzice, tak si to přečtu s chutí. Z každého písmenka doslova sálá dobrá nálada, uvolněnost, přívětivost. Prostě je to takové celé hodně pozitivní a dobře se to čte.


Původně jsem chtěla zůstat u TOP 5, ale zbyly mi ještě dva blogy, které mám hodně ráda a je mi líto je nezmínit. Jedná se o LEVANDULE OF LUTENSE a SPICED CHOCOLATE. U obou mám ráda opět čistě kosmetické zaměření a používání produktů mně blízkých.


Myslím, že všechny slečny (paní) jsou v blogsféře známé, takže jste se nic nového asi nedozvěděli. Spíše jsem chtěla vzdát hold těm, jejichž blogy ráda čtu a kde se ráda inspiruji.
Blogů sleduji samozřejmě více. Některé najdete v pravé liště a ten zbytek u mě na profilu.
A na závěr mi napište vaše oblíbené blogy či nějaký tipy na nováčky, protože ti rostou jako houby po dešti. :-)

16 komentářů:

  1. Páni, já mám u tebe své místo v blogové inspiraci? To je vážně síla! Určitě ses nespletla? :) Děkuji, je to moc milé!

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji ti za zmínku o mě, ty jo, úplně se červenám:-D Mám to hozené úplně stejně jako ty, čistě hard core kosmetika:-D Ostatní zmiňované čtu taky, ještě budu muset prozkoumat Labradooru.
    No a k mým oblíbeným: ...den je krásný, to je můj vůbec nojoblíbenější blog protože se při čtení zasměju, humor pisatelky je mi velmi blízký...

    OdpovědětVymazat
  3. Velice si toho vážím :-)
    A nejen toho, že jsi mě zařadila do svých oblíbených blogů, ale toho, že jsem měla tu čest tě potkat. Nikdy by mě nenapadlo, kam se LB může až rozrůst :D z našeho setkání vím moc dobře, jak úžasná jsi a držím palce ve všem, do čeho se pustíš :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Téééda, tak teďka moje srdce zaplesalo :D Moc děkuju za úsměvný popis mého blogu a do budoucna slibuju, že se na blogu objeví i jiná kosmetika, než ta vlasová a nehtová :)

    OdpovědětVymazat
  5. Gratuluji všem holkám :-) Nejraději mam ORDINARY LIFE a Labradooru :)

    OdpovědětVymazat
  6. děkuji vám holky, teď mám radost zase já. že ráno otevřu blog a čeká tady na mě tolik komentářů. všechny odvádíte skvělou práci a máte úžasné blogy, takže skromnost stranou. :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Tedy, ocitnout se v takhle vybrané společnosti je pro mě velkou ctí! :) Velmi jsi mě potěšila. :)
    Jinak ostatní slečny bloggerky, které uvádíš, sleduji taky velice ráda. (Ostatně všechny blogy, které sleduju, sleduju ráda, bylo by divní, kdyby ne...:))

    OdpovědětVymazat
  8. och, to mě těší strašně moc :) červenám se až za ušima :) děkuji za takovou krásnou poklonu, ani nevíš, jak mě to potěšilo. jsem ráda, že můj blog někdo rád čte a baví ho :) takže ještě jednou velice děkuji za krásný "odstaveček" :)

    OdpovědětVymazat
  9. opět nemáte zač. jsem ráda, že článek splnil svůj účel a já jsem udělala radost těm, které obvykle dělají radost mně svými skvělými články.

    OdpovědětVymazat
  10. Taky víc tíhnu k čistě kosmetickým blogům a těch fashion a "různorodých" sleduju minimum :) Jinak moc děkuji za zmínku, jsem ráda, že se ti můj blog líbí :)

    OdpovědětVymazat
  11. já sleduju spíš, typické fashion blogy, ale z těch kosmetických mám nejradši "My empty journal" :))

    OdpovědětVymazat
  12. Všechny tyhle blogy mám taky velice ráda :), musím s tebou souhlasit :) ...

    OdpovědětVymazat
  13. uplne nahodou som natrafila na tvoj blog, ale velmi sa mi pozdava - paradoxne, prisla som sem z postu Labradoory, ktora ta spominala, ze si jej spravila radost, ked si ju nazvala svojou inspiraciou :) hned si ta pridavam do GFC :)

    OdpovědětVymazat
  14. Haha, chci aby Labradoora začala psát o nukleární fyzice! :DD Btw. přes ni jsem tě také objevila (pomocí bočního panýlku :)) a přidávám tě do svého skromného seznamu ,,Must read" na bloglovinu (s Googlem se mi kamarádství moc nelíbí, takže tak...);) Z blogů také miluju Ordinary life a Labradooru. Mám ráda hlavně kosmetické a mišmaš (osobno-kosmetické) blogy, takže za mě určitě slovenská kočka Lenka (http://msl3nik.blogspot.com/, ten je spíš osobní, ale u žádného jiného blogu se tak nenasměju! takže vlastně můj neoblíbenější, teď se hodně vrhla na líčící videa, je na nich úplně zlatá :)), Lili blogger(naprosto nepřekonatelné kosmetické recenze a tipy, http://freshlili.blogspot.com/), a opět slovenská kočka, tentokrát Mia (neskutečně krásná holka, co se neskutečně krásně umí namalovat, http://miaslifestyle.blogspot.cz/)

    OdpovědětVymazat
  15. děkuji za pochvalu a také za tipy na další stránky. prozkoumám je.

    OdpovědětVymazat