pátek 6. července 2012

Moje balzámy na rty

Dnes vám představím svoji aktuální sbírku balzámů na rty. Nemám ráda pocit suchých rtů, takže nějaký ten balzám musím mít vždy po ruce. Myslela jsem si, že jich mám hodně, ale ve srovnání s jinými blogerkami na tom nejsem ještě tak špatně. :-) Ukážu vám svých pět kousků a na závěr jednu malou katastrofu.



Nivea Hydro Care

Tenhle balzám je ještě jeden z mých posledních zbytků, které jsem si přivezla ze svého pobytu v Anglii. Nenechte se zmást nápisem Nivea, je to normální Labello. Seženete ho i u nás, stejná modrá krabička, dokonce i s těmi bublinkami, totožný je i samotný balzám. Jen prostě v Anglii je to Nivea, u nás Labello. V Anglii to stojí 1 libru (30Kč) a u nás klidně i 50Kč ( i víc). Samotný balzám mám moc ráda. Dobře hydratuje, mám při aplikaci doslova pocit té vody. Je to takové hodně ,,šťavnaté", ale bez příchuti, nijak nebarví. Na rtech vydrží dlouho. Já osobně si ho v budoucnu určitě ještě pořídím. 

Balea Fresh Grapefruit

Hned jak jsem se začala více zajímat o kosmetickou blog sféru, narazila jsem na spousty příspěvků právě o balzámech Balea. Jedni je milovali, druzí nenáviděli, nezbylo mi nic jiného, než si je sama vyzkoušet. Sáhla jsem po Fresh Grapefruit. Balzám nádherně voní. Když jsem ho měla nový, neustále jsem k němu čichala. Hydratace je průměrná a hrozně rychle ze rtů mizí. Kvůli té vůni mi ale nedělalo problém aplikaci stále opakovat. Takže mě tenhle balzám ani nezklamal, ani nenadchl. Určitě si nezačnu dělat nějaké zásoby Balea balzámů, ale pokud se zase objeví nějaká zajímavá vůně, tak po něm třeba sáhnu. Cena je 30Kč

Essence Caring Lipbalm

Patřím k těm, co nemají rádi výrobky v kelímcích a u balzámů na rty to platí dvojnásob. Tenhle jsem si nekupovala sama, dostala jsem ho od kamarádky. Pravděpodobně pochází z nějaké starší limitované kolekce Essence a už se neprodává. Mám ho doma už asi rok a prostě se mi do toho kelímku moc nechce. Párkrát jsem ho vyzkoušela a samotný balzám je opravdu dobrý. Hodně hydratuje a na rtech dlouho drží. Má tedy dost nevábnou vůni, cítím z toho čistě nějakou chemii. Ale řekla jsem si, že už ho konečně musím spotřebovat, takže hned jak mi dojde Hydro Care, tak si dám na stůl na takové rychlé použití tenhle a snad to těmi prsty nějak přežiju. :-)

Yves Rocher Repair

Opravdu miluji balzámy na rty od Yves Rocher. Bohužel mě odrazuje jejich cena, která je 79Kč za 4g, takže se ke mně dostane většinou jen s nějakou akcí. Konkrétně tenhle jsem vyhrála v giveaway u An. z Propadlo do života , za což jí ještě jednou moc děkuji. Balzám opravdu výrazně voní po mandlích a dokonce i po aplikaci cítíte na rtech takový lehký závan mandlí. Je to moc příjemné. K tomu dobře hydratuje a dlouho vydrží. Zatím jsem ho použila jen párkrát (šetřím si ho), takže vám nemůžu napsat, jestli skutečně napomáhá suchým a popraskaným rtům, jak slibuje. Ale vzhledem k tomu, že je opravdu hodně mastný, obsahuje bambucké máslo, troufám si tvrdit, že pravděpodobně ano.

Oriflame LipSpa Therapy

Na závěr lehce luxusnější balzám na rty. Alespoň pro mě. LipSpa Therapy od Oriflame voní po dětských žvýkačkách nebo něčem podobně sladkém, na rtech vytváří moc pěkný efekt. Lehounce jim přidá narůžovělý nádech, rty se jemně lesknou a přijdou mi takové plnější. Hydratace je bohužel spíš průměrná, ale na rtech drží docela dlouho. Má SPF 8. Sama ho nepoužívám jako klasický balzám, ale spíše místo rtěnky nebo lesku v případě, že nemám chuť mít výrazněji namalovanou pusu. Snažím se ho šetřit, protože je opravdu malinký, má 1.6 gramu. S cenou to také není slavné, oficiálně stojí 169Kč, což je dost neuvěřitelné při takovém množství. Já jsem ho kupovala ve slevě za 59Kč a už jsem ho viděla i za 45Kč. Takže pokud ho vychytáte ve slevě, můžu vám ho doporučit.

Astrid Heřmánek

A na úplný závěr slibované varování před heřmánkový balzámem na rty od Astrid. Kupovala jsem ho proto, že byl opravdu levný, myslím že to bylo 24Kč. Jinak je to ale naprostá katastrofa. Vůně je nijaká, na rty se špatně nanáší, jakoby drhne. Po hydrataci ani památky a na rtech pocit, jako bych si je potřela mýdlem. Je to hořké a nepříjemné. Zkoušela jsem ho ještě na ošetření kůžičky kolem nehtů, ale ani tady neuspěl. Není to vůbec mastné a nefunguje to. Takže po vyfocení letěl do koše. Slyšela jsem, že balzámy od Astrid jsou obecně docela dobré, ale tenhle konkrétně za mě jedno velké NE.

Kolik balzámů na rty máte doma vy? Znáte nějaký z mé nabídky?

7 komentářů:

  1. Rádo se stalo. ;)
    Já mám nejraději opravdu hydratační balzámy, protože mám jinak neustále rozpraskané (většinou do krve) rty. Takže používám Yves Rocher, Blistex a případně červený Garnier... A občas i něco kelímkového. :)
    Řadím se k těm, kteří balzámy od Baley upřímně nesnáší. :)

    OdpovědětVymazat
  2. já jich doma mám vážně hodně :D ten od baley též! já je mám hodně ráda :)

    OdpovědětVymazat
  3. s tým Oriflame súhlasím, strašne pekný efekt.. Ale za tú cenu, u nás obyčajne okolo 2,5 je v ňom strašne málo..

    OdpovědětVymazat
  4. ten z oriflamu jsme měla také.. byla jsme sním naprosto spokojená.. zvu tě k sobě na giveaway.. onlygirlnn.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  5. Balzám od Oriflame jsem měla též, ale zrovna tenhle mi nesedl. Měla jsem i jiné a ty mi víc seděly. Teď používám zimní Labello a jsem s ním spokojená.

    OdpovědětVymazat
  6. Já prodávám oriflame a chtěla jsem si tamten balzám koupit,ale zdá se mi drahý(nemyslím za těch 59kč).A už jsem si vyhlídla jiný-taky v oriflamu...

    OdpovědětVymazat
  7. LipSpa od Oriflamu pro mě byl strašným zklamáním, v katalogu psali o zvýšení hydratace o 300%, tak mě to nalákalo, čekala jsem kdoví jakou hydratační bombu, ale za mě palec dolů teda. Je to strašně lehoučké a nehydratuje to. Jak píšeš, hezky to voní a na rtech to docela pěkně vypadá, ale to je asi tak vše. Kdo potřebuje zregenerovat a zvláčnit suché rty, tak rozhodně nedoporučuju. Není mi sympatická ani ta tenoučká zkosená tyčinka.

    OdpovědětVymazat