pondělí 16. července 2012

Fix na rty Rimmel

Dnes je na řadě fix na rty 1000 Kisses od Rimmel London. A hned na začátku vám řeknu, že pro mě je tohle výrobek roku. Už dlouho jsem nebyla ničím jiným takhle nadšená.




Fix vlastním v odstínu 700 Nothing but nude. Rimmel nabízí celkem čtyři varianty, tahle je nejsvětlejší. Já mám na rtech ráda nude odstíny, takže to byla jasná volba.

Dlouhodobě bojuji s rtěnkami. Mně se to prostě na rtech moc nelíbí. Vadí mi, že jde vidět na rtech nános něčeho barevného. Možná jsem ještě nenarazila na tu pravou rtěnku, každopádně tenhle fix mi ji s klidem nahradí.

Konkrétně tenhle výrobek se skládá ze dvou částí. Na jedné straně je barevný fix a na druhém konci je bezbarvý balzám na rty. Na fixe je také návod, že nejdříve se používá fix, poté balzám.

Když jsem to poprvé otevřela, přišlo mi, jako by to byla klasická fixa na papír. Má to dost podobnou vůni. :-) Ta je taková trochu zvláštní a umělá. 



Dostávám se k samotnému použití. Oproti rtěnce si musíte zvyknout, že aplikace je méně pohodlná a chvíli trvá. Není to moc vhodné na nějaké nošení v kabelce a rychlou úpravu rtů. Já osobně nejdříve lehce přejedu spodní ret a rychle barvu ještě rozetřu prstem. Tím se barva nanese rovnoměrněji. Poté to samé opakuji s horním rtem. A pak záleží na tom, jaké barvy chci ve výsledku dosáhnout. Co se mi opravdu líbí, tak že s jedním fixem dosáhnete hned několika různých odstínů. Je opravdu rozdíl, jestli nanesete jednu, dvě, tři vrstvy a zda použijete balzám či nikoliv. Většinou rty přejedu jen jednou a přidám balzám, to se mi osvědčilo nejvíce. Ale opravdu záleží na tom, jakého efektu chcete dosáhnout. 

A co mě nadchlo úplně nejvíc? Fix vypadá na rtech naprosto přirozeně. Žádný nános barvy. Tekutina z fixy se vstřebá do vašich rtů, takže to vypadá, jako byste na nich nic neměli, ale přitom mají hezkou zdravou barvu. To mi přijde naprosto úžasné. 

Ještě bych chtěla upozornit, že výsledný odstín se vytvoří až za pár minut. Asi chvíli trvá, než se barva dobře vsákne. Když jsem to zkoušela poprvé, tak mi to pořád přišlo hrozně nevýrazné, tak jsem po rtech přejížděla znovu a znovu a asi za pět minut, když jsem se podívala do zrcadla, tak jsem se nestačila divit, jak tmavý odstín šel s nude fixem vytvořit.

Jak už jsem psala, většinou ještě použiji balzám. Po aplikaci pouze fixu máte pocit, jako byste na rtech neměli vůbec nic. Takže pokud jste zvyklé mít rty neustále něčím natřené, tak vám to prostě bude chybět. Balzám, který je součásti fixy, mi zaprvé přijde hrozně malý, že bude za chvíli pryč a za druhé hrozně lepí. Takže je asi lepší použít nějaký vlastní balzám. Jen bych dodala, že první musí na rty fix a až poté balzám. Je to naopak než u rtěnky. Jelikož se barva musí vsáknout do rtů, kdyby ji v cestě zavazel mastný balzám, asi by to nedopadlo nejlépe. 

A sladká tečka závěrem, fix na rtech dlouho vydrží. Zvládne i nějakou lehčí svačinku, pití bez problému. Dokonce jsem si ji jednou chtěla dát pryč hned po aplikaci a obyčejným kapesníkem to vůbec nešlo. Musela jsem vzít vlhčený ubrousek. 

Zkoušela jsem fix vyfotit v akci. Bohužel se mi to nepodařilo zachytit moc věrně. Pro větší kontrast, na první fotce je jedna vrstva bez balzámu a na druhé tři vrstvy s balzámem. Barvy jsou ve skutečnosti v obou případech trochu víc do oranžova. Ale ono je to vlastně úplně jedno, protože fix se přizpůsobuje vaší barvě rtů a na vás bude vypadat jinak než na mně.:-) Takže jen pro ilustraci. 


Já osobně jsem nadšená. Konečně mám něco na zbarvení rtů, co mi nevytváří nevzhledný nános a dlouho vydrží. Odpouštím mu i tu pomalejší aplikaci a do budoucna plánuji pořídit si i jiné odstíny, možná i jiných značek. Cena je 139Kč.

Zkoušeli jste nějaký fix na rty?

7 komentářů:

  1. Po těchto fixách pokukuji už dlouho, vypadá to moc hezky a přirozeně. Na rtěnku mám stejný názor, ale nejspíš to bude tím, že jsem jich moc nezkoušela, spíš experimentuji s dekorativní kosmetikou na oči než na rty. Díky za recenzi, docela mě to přemlouvá ke koupi. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si raději vyhraji více s očima, ale občas to chce i nějakou lehčí barvičku na rty a tohle mi zatím přijde jako dobrá varianta.

      Vymazat
  2. Jako fakt? Já si ho zkusila v krámě na ruku a za půl hodinky byl ten tam. Na rtech opravdu vydrží? Tý jo, že bych si ho tedy pořídila?

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem si všimla debaty na FB, že někdo měl s výdrží problém, ale mně to opravdu vydrží docela dlouho. nebo určitě déle než klasická rtěnka.

    OdpovědětVymazat
  4. vyzerá to naozaj veľmi pekne a jemne, presne takéto niečo sa mi páči a to už potom nepustí farbu na ten balzám?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je dobré tak minutku počkat, až se barva vpije do rtů a potom už se ti balzám neobarví.

      Vymazat