čtvrtek 19. července 2012

Kolik kosmetických věcí denně potřebuji? (část 1)

Připravila jsem si pro vás takový menší seriál, kde se dozvíte něco o mých kosmetických zvyklostech a především jsem chtěla ukázat, kolik kosmetických věcí za den ,,nutně" potřebuji. Přemýšlela jsem, jak to provést. Přece jen každý den je trochu jiný a nakonec jsem se rozhodla rozdělit tento průzkum na tři části.


1. naprosté minimum kosmetiky, bez čeho bych skutečně nefungovala
2. průměrný klasický den, co patří k mé kosmetické rutině
3. přehled všech možných kosmetických přípravků, které používám a jak by to vypadalo, kdybych se je všechny rozhodla použít v jeden den.


Bude to rozděleno do třech samostatných článků, které budu publikovat cca po týdnu a dnes začneme hezky uprostřed aneb kolik kosmetických kousků mi projde rukama během běžného dne. Celkové číslo bude uvedeno až na konci článku, takže v tento moment si můžete tipnout, kam až se dopočítám a nyní můžeme začít. 


Ráno

Kosmetika mi dělá společníka od časného ráno. Ihned po probuzení použiji deodorant nebo antiperspirant (1) a poté se něčím navoním, většinou toaletní nebo parfemovanou vodou (2). Speciální péči věnuji hlavně obličeji, který po ránu očistím. Většinou tonikem, na fotku jsem zvolila moje oblíbené pleťové mléko a tonikum 2 v 1 (3) a nezapomenu na denní krém s SPF (4).

Líčení

Tohle je moje klasické líčení. Pro kosmetické fanatiky je to asi docela málo. Věřte, že pro normální smrtelníky je to hodně a pro mě prostě tak akorát. :-) Základem mého líčení je pudr (5) a korektor (6). Následuje tvářenka (7), báze pod oční stíny (8), stíny (9), řasenka (10) a něco na rty, na fotku jsem zvolila rtěnku (11). 

Během dne

Tyto položky používám tak různě během dne, podle potřeby. U mě v kabelce nesmí nikdy chybět antibakteriální gel (12), nedám ránu bez balzámu na rty (13) a krém na ruce (14) je také třeba hned několikrát za den.

Večer


Po celém dnu je potřeba své tělo pěkně vyčistit, takže začneme sprchovým gelem (15). Čištění zubů je snad úplný základ, takže jsem na fotku musela přidat zubní pastu (16). Následuje pečlivá péče o obličej. Na odlíčení používám ten samý přípravek jako ráno, tudíž ho znovu nezapočítávám. Je ale potřeba ještě odličovač očí (17) a nakonec noční krém (18) a oční krém (19).

Co se nevešlo

Na závěr dávám výrobky, o kterým jsem přemýšlela, zda je zařadit či nikoliv. Považuji je sice za běžné věci, co používám v běžných dnech, ale zase vám nemůžu tvrdit, že je používám denně. Takže jsem je schválně umístila takhle na konec. Patří sem krém na nohy (20), který používám tak 1 - 3 týdně, šampón (21) přijde na řadu tak 2 -3 týdně a na úplný závěr tělové mléko (22), které bych sice ráda používala denně, ale znáte to, jsem na to moc líná. :-) Takže se mlékem namažu asi 1 - 4 týdně. 

Takže to jdeme shrnout za svůj běžný průměrný den vezmu do rukou 19 - 22 různých lahviček kosmetiky. Přijde vám to málo nebo hodně? A jak byste dopadli vy? Podle mě je to docela dost, ale zase na druhou stranu si nedokážu představit, že bych to měla nějak redukovat. 

I když i na to přijde. Už teď si můžete tipnout, které z těchto věcí se objeví v dalším článku, kde už zbudou jen ty, bez kterých bych opravdu ale opravdu nepřežila. Na jaké číslo myslíte, že se dostanu? Já jsem fotila vše najednou, takže už to vím a vy se to dozvíte zhruba za týden. 

6 komentářů:

  1. Zajímavý nápad na článek :-) a máme hned několik stejných každodenních produktů. A cca 20 výrobků, to je ucházející :D

    OdpovědětVymazat
  2. To není až tak moc. Myslím, že kdybych to spočítala, jsem na tom tak nějak podobně. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tipla jsem si 19, takže jsem se docela trefila! :D Podle mě to není moc, i když já toho asi používám o trochu míň :).

    OdpovědětVymazat
  4. Zajímavý článek, tyto tipy článků mě moc baví, ebchceš z toho udělat tag? :-)). Mám to podobně..

    bourjoisgirl.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. žádná autorská práva si na to nečiním, takže kdyby se chtěl někdo inspirovat a udělat seznam své kosmetiky, tak se vůbec nebudu zlobit a naopak si ráda přečtu, jak to mají jiní.

      Vymazat
  5. určitě to udělám na svém blogu připadá mi to velmi inspirativní :))

    reginanailpolishes.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat