pátek 17. srpna 2012

Šampón Garnier Fructis

Dnes si dáme opět něco na vlasy. Vybrala jsem šampón Garnier Fructis proti lupům. Lahvičku už mám téměř prázdnou, takže nejvyšší čas na recenzi, než ji úplně vyhodím.



Někdy kolem Vánoc jsem měla docela velký problém s lupy. Objevily se z ničeho nic a ne ne se jich zbavit. Možná taky proto, že jsem na ně zkoušela asi tři šampóny Head and shoulders. Tyto šampóny pomáhají na lupy snad všem lidem, co z nám. Se mnou si tak nějak nesedl. Lupy se držely celé dva měsíce, a o tom jak vypadala moje vlasy, škoda mluvit. Každopádně o těch dnes řeč nebude.

Po mém několika týdenním trápení mi mamka koupila šampón proti lupům Garnier Fructis. Nejdříve jsem moc nadšená nebyla. Fructis jsem měla kdysi dávno a nijak mě nenadchl, navíc tento konkrétně je určen na normální vlasy a ty moje jsou všechno možné, jen ne normální. Ale neměla jsem co ztratit, tak jsem to zkusila.

Výrobce slibuje odstranění viditelných lupů hned po prvním umytí a zamezuje jejich návratu po dobu 6 týdnů. Navíc je to 2 v 1 a ještě navíc by měly jít vlasy dobře rozčesat. Vlasy jsou silné zevnitř a lesklé zvenku.

K mému překvapení jsem se velké části lupů zbavila opravdu po prvním umytí a během asi 14 dnů používání tohoto šampónu zmizely úplně. Což mi udělalo opravdu radost. Od té doby jsem nějaké výraznější problémy s lupy neměla. Ale jinak nějaký šampón proti lupům mám v pohotovosti neustále. Občas prostě cítím, že mám pokožku hlavy nějakou sušší nebo se tam něco jako lupy začíná objevovat. V tomto případě ihned sahám po šampónu proti lupům. V posledním půl roce to byl právě Garnier Fructis. Vždy stačilo umýt vlasy jednou, dvakrát a hned bylo zase všechno v pořádku. Takže hlavní účel tento šampón splňuje. S lupy si opravdu poradí, a to velmi rychle. 

Samotné vlasy také nijak netrpí. Šampón příjemně voní, tak ovocně, hlavně po citrusech, nijak se to neliší od ostatních šampónů Fructis. Dobře pění a není problém ho z vlasů vymýt. S tím rozčesáváním, to vám asi moc neřeknu. Já mám na hlavě vlasů pár a v případě nouze je rozčešu po čemkoliv. :-D Ale je pravda, že třeba po Gliss Kur Hair Repar nebo po nějaké masce mi to jde mnohem líp, takže žádný velký zázrak s rozčesáváním po tomto šampónu to nebude. Nicméně, vlasy vždy hezky umyl a vydržely relativně dlouho, než se zase zmastily.

Já mám ještě jeden parametr, podle kterého určuji dobrý či špatný šampón. Moje vlasy prostě nesnesou dlouho jeden šampón. Koupím si nějaký nový a prvních pár umytí je úžasných. Ale potom se to v nějakém bodě zlomí a najednou mám vlasy mastné a zplihlé pár hodin po umytí. Já používám současně třeba 3 - 5 různých šampónů, ale moje vlasy si na ně vždy dokážou rychle zvyknout a začnou je odmítat. A tenhle bod zlomu považuji za další parametr. Všechno, co spotřebuji aspoň do půlky lahvičky (250ml) je dobré, vše co vydrží míň, je špatné. Své by o tom mohla vyprávět moje mamka a sestra, které ty mé přebytky sotva stíhají spotřebovat. :-D Každopádně Garnier Fructis už mám půl roku, mám tam asi dva centimetry ode dna lahvičky (na fotce to jde možná trochu poznat) a já ho stále používám. Je pravda, že už tam změna je vidět. Když jsem ho měla nový, byl o něco lepší, ale stále ještě nepřekročil hranici únosnosti a já ho už určitě vypotřebuji celý. A takových šampónů, které to dokázaly, je sakra málo. Takže za tohle má u mě jedno velké plus. Ale chápu, že tohle je hodně subjektivní, takže pro vás to moc velký ukazatel není.

Celkové resumé: Svoji nejdůležitější funkci, a to zbavení lupů, zvládá šampón skvěle a navíc velice rychle. Vlasy jsou po umytí příjemné, vydrží docela dlouho, než se opět zmastí. Pokud vás tedy trápí problém s lupy, tak tenhle šampón vám můžu určitě doporučit.

Jaký šampón proti lupům používáte vy?

2 komentáře:

  1. Moc hezký článek ! Lupy jsou svině a je fajn vědět, co na ně zabere.. Na podzim se mi určitě zase na chvíli objeví :/ :))

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj:) Mám šampon z téhle řady pro silné a zdravé vlasy(trpím na roztřepené konečky) a žádný úspěch šampón neslavil. Takhle zničené vlasyjsem dlouho neměla-byly suché a hrubé, no prostě děs. Ale ještě mu dám šanci a uvidím :) Jinak pěkný článek:D

    OdpovědětVymazat