úterý 7. srpna 2012

Kolik kosmetických věcí denně potřebuji? (část 3)

Jdeme do finále krátkého seriálu, kolik kosmetických věcí denně potřebuji. Můj běžný den jste mohli vidět v části 1, mé naprosté minimum v části 2 a dnes pojedeme ve velkém. Co všechno bych teoreticky mohla použít během jednoho dne? Tento den je tak trochu hypotetický, protože to není tak, že bych si řekla, že v jeden moment na sebe naplácám vše, co mi přijde pod ruku. Zase na druhou stranu, všechny tyto výrobky dost často používám, takže ta možnost, že je použiji v jeden den, tady je. Ale spíš to berte tak, kolik druhů kosmetiky se u mě najde.

Pro efekt, vše na jedné hromadě


A tady trochu uspořádané, abyste si to mohli lépe prohlédnout a také očíslované, aby se něco nezapomnělo


Na fotce je to poskládané tak více méně náhodně, takže tentokrát to nevezmu podle čísel, ale tak nějak jak bych to teoreticky postupně během dne použila.

Začneme tedy klasicky ráno deodorantem a parfémem. Pro pocit svěžích chodidel nezapomenu také na speciální deodorant pro tyto partie. Také ošetřím pleť pleťovým mlékem a tonikem 2v1 a namažu denním krémem. Z dekorativní kosmetiky to bude pudr, korektor, tvářenka, báze pod oční stíny, stíny, řasenka, rtěnka. Během dne nezapomenu na antibakteriální gel, bazlám na rty, krém na ruce a jelikož je léto, tak krém na opalování. Přes den si nalakuji nehty, takže odlakovač, zpevňovač nehtů a samotný lak na nehty. Večer v koupelně použiji sprchový gel, gel na intimní hygienu a gel na holení. Nezapomenu na vlasy, takže šampón, kondicionér,maska, tekuté krystaly, mléko proti poškození vlasů při žehlení a na závěr lak na vlasy. Večer použiji krém na nohy a celá se namažu tělovým mlékem. A samozřejmě opět péče o obličej, odlíčím ho stejným přípravkem jako ráno, navíc přidám odličovač očí. Dále aplikuji masku. A nakonec krém na oči a noční krém. Případné pupínky máznu SOS tyčinkou. Na úplný závěr dne si nezapomenu vyčistit zuby zubní pastou.  

Pokud jsem na nic nezapomněla, dopracovala jsem se k číslu 36 kosmetických výrobků. Je toho poměrně dost, ale myslím si, že by se to dalo vytáhnout mnohem mnohem výš. Mám spoustu kosmetických mezer a v mém výčtu jste nenašly třeba peelingy, nadlaky, podlaky a další různé věci na nehty, tužku na oči, makeup, rozjasňovač, bronzer, konturovací tužku na rty a určitě další a další věci. Což ve mně vyvolává pocit, že i přes to, že toho používám docela hodně, stále to se mnou není ještě tak zlé:-)

A jak byste dopadli vy?

11 komentářů:

  1. Páni... to je věcí, ale myslím, že bych dopadla hodně podobně :)
    To já shodou okolností ráno cestou do práce přemýšlela, že se ze mě už asi definitivně stala oběť kosmetického průmyslu. Na každý neduh mám nějaký přípravek, kolikrát až zbytečnosti... a ve finále si stejně vůbec nedokážu představit, že bych bez toho všeho mohla žít :D

    OdpovědětVymazat
  2. je to tak holky, spousta z toho jsou opravdu kravinky, ale žít bez toho...ani náhodou:-D

    OdpovědětVymazat
  3. tak to máme podobně, myslím že kdybych všechno vyskládala, jsem na tom stejně! :D

    OdpovědětVymazat
  4. Jo, taky to tak mám nějak podobně. No jo, bez kosmetiky by to byl hrozný život :-))

    OdpovědětVymazat
  5. TAk to je super článek a i ty dva předchozí !
    Páni to by člověk neřekl kolik toho na sebe naplácá a kdyžtak nad tím přemýšlím, tak bych toho taky měla pěknej kopec ! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji za pochvalu:-) Ono se to nezdá, ale když to dá člověk na jednu hromadu, je toho docela dost.

      Vymazat
  6. No teda minimalistka vskutku nejsi :D to je věcí jak celá drogerie :)

    http://therealbluefairy.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  7. Milá Stannah, mrkni ke mně na blogsale :-)

    http://bourjoisgirl.blogspot.cz/2012/08/nabizim.html

    OdpovědětVymazat
  8. začínam si připadat fakt divná, já tolik věcí ani doma nemám :D

    OdpovědětVymazat
  9. Ty si ráno nečistíš zuby?

    OdpovědětVymazat