úterý 14. srpna 2012

Čisticí mléko a tonikum Ryor

Mé klasické výrobky na čištění pleti jsem vám slibovala již dříve, tak se na ně konečně podíváme. Já  už léta pro odlíčení používám kombinaci mléka a tonika. Někde jsem četla, že tohle je retro zastaralá metoda, že teď jsou cool ty micelárky. Mé pleti to nicméně vyhovuje a i když občas vyzkouším něco jiného, tak mléko a tonikum je mi stejně nejsympatičtější. Vyzkoušela jsem už různé značky, teď aktuálně používám Ryor o kterém se rozepíšu více.


(omluvám se za mázlé foto, aktuálně jsem zase bez lepšího foťáku, ale nebude takových fotek moc, slibuji)

Použití:  Večerní čištění obličeje se skládá ze dvou kroků. 1. Čištění pleťovým mlékem, které odstraní makeup a nečistoty a 2. dočištění tonikem, který odstraní pot a zbylé nečistoty. Na ranní péči používám jen tonikum. Důvody,proč je tomu zrovna tak, jsou hezky vypsány na stránkách Ryor. Já tento způsob čištění provádím už několik let, takže jsem na to zvyklá a mně i mé pleti to vyhovuje.

Obě lahvičky mám ve verzi pro normální a smíšenou pleť. K dostání je ještě možnost pro suchou a citlivou, takže je fajn, že spektrum lidí, kterým to bude vyhovovat, je o to větší.

Pleťové mléko je překvapivě prostě klasické mléko, bílé s takovou konzistencí, jak by se dalo u takových věcí předpokládat. Překvapením je určitě vůně. Kupujete si přírodní produkt, v popisu kytičky, na obrázku kytičky, tak automaticky čekáte nějakou květinovou či neutrální vůni a najednou přijde lehčí šok, protože tohle mléko voní naprosto stejně jako dětská zubní pasta perlička. :-) Taková žvýkačkově sladká vůně. Tohle jsem opravdu nečekala, ale na druhou stranu jsem si na to rychle zvykla a líbí se mi to. Celý ten proces odličování tak hezky provoní. Odličování tímto mlékem je taktéž příjemné. Odlíčí zbytky makeupu velmi dobře, stačí pár lehčích tahů. Tamponek s mlékem po obličeji hezky klouže, nikde nic nedře, neštípe. Nevidím zde žádný problém.

Tonikum už má o něco neutrálnější vůni. Já bych skoro řekla, že má nulovou parfemaci, ale s trochou představivosti lze v dálce vypozorovat lehkou květinovou vůni. Něco jako slisované bylinky, ale není to moc výrazné. Na pleti je tonikum opět příjemné. Po obličeji hezky klouže, smázne zbytek nečistot (většinou už jich tam po tom mléku moc není). Neštípe, nelepí. Opět je to příjemné. 

Pleť je po použití obou výrobků krásně čistá, zklidněná, ani mastná ani vysušená, prostě tak akorát připravená na použití krému. Přesně jak si to já představuji.

Oba výrobky jsem zkoušela i na odlíčení očí. Není to nic moc, člověk musí hodně dřít. Ale zase vůbec neštípou. Většinou si tím tonikem přejedu oči po ránu pro osvěžení. Na odličování těchto partií to není, ale to také nemají v popisu práce.

Jelikož tekutá vodička ubývá rychleji než mléko a navíc tonikum používám samostatně i ráno, mám tak vypočítané, že na jednu lahvičku mléka spotřebuji dvě lahvičky tonika. Cena je 60 - 90Kč za kus. Záleží kde kupujete,jestli Rossmann, nějaká zapadlá drogerie, internet.

Celkové resumé: Oba výrobky jsou moc příjemné, aplikace je bezproblémová, dobře odlíčí, pleť je po nich hezká. Za mě plný počet bodů. Je mi jasné, že milovnice micelárek nezahodí jednu kouzelnou lahvičku a nepřejdou k této kombinaci. A ani se vám tady nebudu snažit předkládat, že tohle je lepší než micelárka. Protože tohle sama nedokážu posoudit, když jsem ještě žádnou nezkusila. Takže to nechám na vašem vlastním uvážení. Chtěla jsem vám jen ukázat další variantu, jak se člověk může odličovat a tyto skvělé výrobky si pozornost určitě zaslouží.

Co preferujete na odličování vy?

3 komentáře:

  1. Osobně večer používám mléko s pak pleťovou vodu. Tonikum pouze ráno. Jsem ráda, že na Ryor píšeš samou chválu, chystám se na něj, jen co spotřebuji své aktuální zásoby odličovačů. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Já momentálně používám ráno pleťovou vodu a večer mléko a pleť. vodu. Ryor bych také chtěla vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat
  3. Já to pořád měním a pořád nenacházím zázrak, co by mi vyhovoval tak moc, abych ho používala donekonečna. :D Momentálně používám dětsky ubrousky + tonikum + na úplny dočištění čistící gel a dá se říct, že je to +/- oukej. Ale určitě se dá najít ještě něco jinýho, takže příště možná sáhnu po těchto dvou. :) Díky za tip

    OdpovědětVymazat