pondělí 13. srpna 2012

Pudr Bio Détox Bourjois

Konečně se pustím do dlouho chystané recenze o pudru Bio Détox organic od Bourjois. Je to pro mě tak trošku zvláštní věc. Hrozně moc jsem tento výrobek chtěla a ve finále mě docela zklamal. Mám ho doma skoro dva měsíce, zkoušela jsem s ním dělat všechno možné i nemožné. Něco se mi podařilo vychytat, ale nejlepší pudr na světe z toho nebude. Jaký je tedy celý příběh já versus Bio Détox?



Příběh začíná u Rendy z Ordinary Life, která mi tento pudr představuje. Byla to láska na první pohled. Poté následovalo hned několik návštěv Mariounnaud a vybírání správného odstínu. Většinou to bývá tak, že sáhnu po tom nejsvětlejším a on je ve finále na mě ještě moc tmavý. To se tady nekonalo. Nejsvětlejší varianta 51 Vanille Clair byla doslova bílá a to tak, že jsem se ji bála dát i na moji super bledou pleť. A tak jsem po dlouhých úvahách zvolila o něco tmavší 52 Vanille. Odstín mi ve finále sednul skvěle a já hned na úvod dávám plusové body za skvělý výběr odstínů. V Mariounnaud jich je na výběr 5, na internetu ještě o něco víc. Takže od bledulek po tmavší typy, všichni si vyberou. Poté už jsem jen na internetu vystopovala nejlevnější možnost nákupu a pudr byl doma. Nastalo první zkoušení a také první obrovské zklamání. Na poprvé jsem měla obličej samou šmouhu, zalezlo to do vrásek, zvýraznilo šupinky a vůbec to nezmatňovalo. Nastalo dalších pár týdnů sžívání se a dneska už to taková tragédie není. Chce to jen trochu cviku.



Nejúžasnější je na tomto pudru asi obal. Je dost bytelný, zavírá se na magnet. Obsahuje 9g pudru, houbičku na nanášení a obrovské zrcátko, které se dá navíc vytáčet o 360 stupňů. Jestli se mi ten pudr někdy podaří vypotřebovat, asi si krabičku nechám jako zrcátko do kabelky. Za tohle plný počet bodů.

Příjemný je také fakt, že pudr má  100% přírodní složení a je označen certifikátem EcoCert. Sice nepotřebuji nutně všechnu kosmetiku v bio kvalitě, ale je to pro mě příjemný pocit, že aspoň nějaký takový výrobek mám. Zajímavá je také vůně, která mi ze všeho nejvíc připomíná bylinkový čaj. :-) Pudr práší jen minimálně a obecně je trochu mastnější. Připomíná mi spíš slisovaný makeup než jen pudr sám o sobě. 

Jdeme k samotné aplikaci, která už tak jásavá nebude. Po prvním tragickém pokusu jsem započala různé experimenty, jak to na obličej dostat s co nejlepším efektem. Takže za prvé se mi osvědčilo nanášení přiloženou houbičkou. Když jsem zkoušela můj klasický štětec na pudr, tak mi to na obličeji dělalo pruhy, které jsem musela ještě pracně rozmazávat prsty. Možná  nemám ten nejlepší štětec na světě, ale zase na můj milovaný pudr Stay Matte od Rimmel vždy dokonale stačil. Přiloženou houbičkou mi to jde tedy mnohem lépe, ta pudr rozmázne rovnoměrněji. Pozor se ale musí dávat na množství. Nejdříve jsem toho na houbičce měla moc a dělalo to nepěkný nános. Ale to už si člověk musí vyzkoušet sám a zvolit ten správný grif. Problém s nerozetřenými šmouhami tedy vyřešen.

Druhým problémem bylo zvýrazňování suchých míst na obličeji. Tady jsem si poradila jen z části. A to pudr nanášet co nejdříve po aplikaci krému. Takže ráno si dám na obličej můj klasický denní krém a hned na to pudr. Čím kratší interval mezi aplikacemi, tím lepší výsledek. Když jsem zkoušela nanášet pudr až někdy odpoledne, opravdu to nevypadalo dobře. Tady dost záleží na stavu vaší pleti. Teď aktuálně moc šupinek na obličeji nemám, takže to není žádná tragédie a snesu se s tímto pudrem o něco lépe. Je však nutné počítat s tím, že pokud sušší místa na obličeji máte, tento pudr je spolehlivě najde a zvýrazní. Považuji to za největší problém tohoto výrobku.

Nebyla jsem a nejsem vlastně doteď příliš spokojená s matujícímí schopnosti tohoto pudru. Obličej zmatní jen velmi velmi lehce. Vždycky jsem v pokušení přejet minimálně T zónu ještě mým klasickým pudrem o Rimmel. Ale pak si  zase říkám, používat dva pudry? To je přece blbost. Moc tomu nepřidá ani fakt, že ihned po aplikaci pudr  zmatňuje velmi lehce a cca do dvou hodin vůbec. Ne že by se pudr sám o sobě vypařil, to zase musím říct, že ho částečně odličuji i večer. Sám o sobě na obličeji drží, jen prostě nezmatňuje. Takže ani tady moc spokojená nejsem, ale tento problém částečně odpouštím, a to právě díky následujícímu bodu.

Pudr moc hezky rozjasňuje. Pleť je taková zářivější, působí zdravějším dojmem. Docela jsem si zvykla, že sice nemám pleť 100% matnou, ale takovou hezky rozzářenou. Nebýt těch zvýrazněných šupinek, které fakt pěkné nejsou, nakonec to není vůbec špatný výsledek.

Konečné resumé: Plusové body za velké množství  odstínů, nádherný obal a přírodní složení. Jelikož je mi výrobek fakt sympatický, odpouštím mu trošičku horší aplikaci. Dá se to vychytat. Hezky rozjasňuje, což je pro člověka rozjasňovačů neznalého nový nepoznaný efekt, na který si zvykám, ale začíná se mi líbit. Proto částečně odpouštím i malý zmatňující efekt. I když by mohl být tedy o kapku lepší. Bohužel jedno velké mínus, které opravdu odpustit nelze, a to zvýraznění suchých míst a šupinek na obličeji. Tento fakt celý výsledný efekt kazí.

Pudr tedy můžu doporučit těm, které se pyšní dokonalou pletí bez šupinek a obecně všem milovnicím rozjasňujících přípravků. Pokud patříte do takové skupiny, že byste si svým rozjasňovačem nejraději potřely celý obličej (čtu takové věci na některých stránkách),tak tohle by pro vás mohla být docela zajímavá volba. :-) Cena je 400 - 450Kč.

Pro mě tedy nakonec lehké zklamání. Čekala jsem od tohoto výrobku mnohem mnohem víc. Tímto tedy mé bádání po nalezení dokonalého pudru nekončí a pro příště se vydám lovit zase do jiných vod. Své případné tipy na dobré pudry mi určitě můžete připsat do komentářů.

6 komentářů:

  1. Tý jo, škoda. Taky se mi u Rendy hned zalíbil a přidala jsem si ho na seznam toho, co vyzkoušet. Raději si skočím pro tester, abych věděla, jak sedne mně osobně. Protože 400 je už docela dost, za pudříček.

    OdpovědětVymazat
  2. Ty jo, zrovna na tenhle pudr mi chodí nejvíc kladných ohlasů od holek, co si ho na mé doporučení koupily a jsou z něj nadšené :) Já zas nemůžu mít zmiňovaný Stay Matte, protože ten zase mě zdůrazňuje šupinky suché kůže. Fakt co člověk, to jiné nároky a pleť :) Já bych za něj strčila ruku do ohně a fakt ho miluju. Šmouhu mi nikdy neudělal ani jednu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně samotné je líto, že mi nesedl. Ale jak říkáš, každý má trochu jinou pleť a jiné nároky a není možné, aby všechno sedlo všem.

      Vymazat
  3. na mě až moc drahé, vystačím si s pudrem od rimmel london
    nicméně dobrá recenze a přece jenom, je to bio ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Já si poměrně nedávno koupila v brněnském Jasmínu jen tak ze srandy sypký minerální pudr asi za 60 Kaček od Nel a musím říct, že až na tu parfemaci mi sedne parádně, takže toť můj tip :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji za tip, nikdy jsem o tom neslyšela, ale zapíšu si a zkusím se podívat.

      Vymazat