čtvrtek 25. října 2012

Tragédie jménem Makeup Trading

O této kosmetické sadě už jsem se jednou zmiňovala zde. Už tehdy jsem byla docela rozčarovaná, ale uvažovala jsem o tom, že krabičku pošlu dál do světa. Nakonec jsem si to ale rozmyslela a řekla jsem si, že nemám to srdce někoho naštvat takhle příšernou věcí, a tak ještě před tím, než definitivně skončí v koši, vám ji ukážu. Když už jsem se spálila já, tak aspoň zachráním několik dalších lidí, kteří tuto recenzi přečtou dříve, než by je napadlo něco od Makeup Trading koupit.


Pokud chcete vidět celou krabičku, obrázek najdete po odkazem v prvním řádku tohoto článku. Celá sada stála 96 Kč a obsahovala oční stíny, rtěnku, lak na nehty a tužku na oči. O Makeup Trading jsem nikdy před tím neslyšela. Potřebovala jsem ale něčím doplnit svoji objednávku a tato sada mi padla do oka. Učarovala mě hlavně cena, která je na čtyři produkty hodně symbolická. Když jsem se ptala google, co je firma zač, nenašla jsem žádné převratné informace. Odkázalo mě to akorát na množství eshopů, které nabízely spousty různých a hlavně levných sad této značky. V několika málo diskuzích jsem se dočetla, že je to fajn průměrná kosmetika pro nenáročné uživatelky. A tak jsem si řekla, že to za těch pár korun vyzkouším. Jo jo, tak tohle byla pěkně hloupě vyhozená stovka.

Na první pohled celé balení působilo hrozně levně, obrovský nápis ,,made in china" tomu moc nedodal. Začala jsem zkoušet jednotlivé výrobky a byla zděšena čím dál víc.

Oční stíny

Asi nejhorší jsou oční stíny. Barvičky v paletce vypadají docela hezky, ovšem pouze na obrázku. Mají divnou konzistenci. Je to hrubě namletý prášek, tak trochu mazlavý a dost špatně se nanáší. No a pigmentace, tak tu (ne)vidíte na vedlejším obrázku. Jednoduše řečeno, prostě nic. Tyto stíny jsou nepříjemný neviditelný prášek. Hrůza!

Rtěnka

Rtěnka nedopadla o nic líp. Dost divně smrdí. V pozadí na ruce vidíte, že velice lehounce pigmentuje. Na ruce to ještě ujde, na rty už to ovšem nezkoušejte. Jediné, co tato rtěnka umí, tak spolehlivě zalézt do vrásek. Hmota je hrozně mastná, na rtech nepříjemná. Zkoušela jsem to jednou, hned to šlo dolů a nikdy víc.

Lak na nehty

Lak na nehty mě natolik vyděsil, že jsem ho ani nevyzkoušela. Příšerně smrdí. Já vím, že laky obecně zrovna dvakrát nevoní, ale tohle je extrém. Raději nechci vědět, co je v tom nalito. Konzistence je extrémně řídká, je to doslova červená voda. Štěteček je velmi tenký, nerovně zastřižený. O nějaké krycí schopnosti či výdrži vám bohužel nepovím, opravdu jsem se bála to na sebe dát.

Tužka na oči
Tužka na oči bude asi jediná aspoň trochu použitelná. Je to taková ,,světlá" černá, když se lehce přitlačí, tak obstojně maluje. Na oku to tedy není žádné terno, tlačit na ni, ale v případě největší nouze by použít šla. Jelikož ale já tužky používám sporadicky a neužiju ani ty kvalitnější kousky, co mám doma, tak tahle tužka bude držet partu se svými kolegy z krabičky a poletí také do koše.

Shrnuto podtrženo, tato sada od Makeup Trading je jednoduše nepoužitelná. Je to ten největší šmejd, s kterým jsem se kdy setkala. Pokud si koupíte nějaká pěkná dětská malovátka, udělají vám větší službu, než tohle. Příznávám se dobrovolně, vyhodila jsem stovku do koše a bylo to chyba. Chybami se však člověk učí, takže příště už žádnou pochybnou noname značku zkoušet nebudu.

Měli jste také někdo čest s touto značku nebo jste měli štěstí a ještě se s ní nepotkali?

15 komentářů:

  1. Já dostala asi před deseti lety od mamky takovej ten kufřík líčidel, taky od téhle firmy. A je to fakt tragédie :D Rtěnky odporně smrdí, s lakama nešlo zbla nic a smrad taky šílenej, stíny jen prášily, ale pigmentace nulová, tužky jsem si snad ani netroufla použít, mám citlivý oči. Jediný, co vcelku šlo, byly takový kulatý tvářenky, ty mám snad i dodnes, ale to je fakt tak vše. A vzhledem k tomu, kolik těch krámů v tom kufříčku bylo, je to smutný skóre...

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám takové štěstí, že jsem na tuto značku dodnes nenarazila a když se mi jednou poštěstí, tak se jí určitě vyhnu velkým obloukem :D

    OdpovědětVymazat
  3. diky za clanek, aspon vime cemu se vyhnout :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Kdysi jsem od někoho tuhle kosmetiku dostala a opravdu děs, jsou to spíš malovátka pro malé holky :D

    OdpovědětVymazat
  5. Tohle už se mi také jednou stalo, aleuž nevím jak se ta kosmetika jmenovala, od té doby si levnou kosmetiku nekupuju :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak vidím, že jsem udělala dobře, když jsem se této kosmetice vyhnula obloukem.

    OdpovědětVymazat
  7. Tuto značku vůbec neznám a ani poznat nechci :D. Moc se mi tento článek líbí :).

    OdpovědětVymazat
  8. Uf, děkuji za varování, od této "značky" si nic nepořídím. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Prijde mi to jako sminky z trznice, skoro bych se bala, co v tom vsechno je a jestli se po tom neosypu nebo neoslepnu nebo tak :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. myslím si, že tohle je naprosto srovnatelné se šminky z tržnice. taky jsem se toho až bála, nejvíce laku na nehty.

      Vymazat
  10. Hello there, simply was alert to your weblog via Google, and located that it's truly informative. I'm gonna be careful for brussels.
    I will be grateful in the event you proceed this in future.
    A lot of other people will be benefited out of your writing.
    Cheers!
    Take a look at my homepage Penny Stock Alert

    OdpovědětVymazat
  11. I blog often and I seriously appreciate your information.
    This article has really peaked my interest. I will book mark your website and keep checking for new information about once
    a week. I opted in for your RSS feed as well.
    Visit my web blog : Best Penny Stocks To Buy

    OdpovědětVymazat
  12. Ďakujem za tento článok, akurát som si plánovala jednu sadu objednať, ešteže ma napadlo pozrieť nejaké recenzie. Už ma to prešlo :D

    OdpovědětVymazat
  13. Škoda té rtěnky, protože v "tubě" vypadá ta barva moc hezky...

    OdpovědětVymazat
  14. diky za varovani! malem jsem to koupila. :)

    OdpovědětVymazat