středa 31. října 2012

Jaké jsou výrobky ze SenzaBoxu

Začíná to pomalu být tradicí, po smršti recenzí o SenzaBoxu, přicházím mezi posledními i já.:-) Díky klasickým problémům s Českou poštou se ke mně balíček dostal trochu se zpožděním, a tak jsem zmeškala první vlnu recenzí. Takže jsem si řekla, když ne první, tak poslední. Vyfocenou krabičku a její popis už jste jistě viděli stokrát, takže vás toho ušetřím (nebo pokud chcete, obsáhle jsem se tomu věnovala minulý měsíc zde a kromě barvy mašličky se nic nezměnilo). 
Za poslední týden jsem pilně testovala výrobky z říjnového SenzaBoxu a dneska vám o každém z nich napíšu více slov. Na závěr si přece jen neodpustím shrnutí celé krabičky.


Slaměnkové krémy L'occitane en Provence

Tyto dva vzorky vyvolaly docela velké pozdvižení, kvůli poloprázdným tubičkám. Já tedy nevím, ale přímo na krabičce je napsáno, že krému jsou 3ml, a to co je na dně těch tubiček, to jsou 3 mililitry. Kdyby tuby byly plné, tak je těch mililitrů nejméně 10, možná i více. Je tedy pravda, že L'occitane si mohl odpustit tohle provokativní okázalé balení a 3 ml krému mohl dát do obyčejného pytlíčku a předešlo by se tak velkému rozčarování. Já jsem samozřejmě také byla nejdříve naštvaná, že 3 ml krému jsou na nic. Pak jsem si ale uvědomila, že ty krémy stojí v průměru 1500 Kč za 50 ml, což vám vychází na 90 Kč za 3 ml, vy tam ty vzorečky máte dva, a to už jste na poloviční hodnotě, kterou jste za SenzaBox zaplatili, a ještě jsme se nedostali ani k dalším věcem. 
K samotný krémům: Tubičky už mám obě vypotřebované a mně osobně každá z nich vydržela přesně na 7 použití. Ano, čtete správně, mně ty 3 ml vydržely na 7 dnů. Podotýkám, že jsem toho krému měla stejně na dně tubičky, jako všichni ostatní. Já si obecně krému dávám trochu, protože té pleti to prostě stačí. V tomto případě jsem na množství ještě trochu ubrala, protože jsou opravdu hodně hutné a i pod tou trošku jsem měla pocit, že se mi pleť udusí.
Dostáváme se tedy k samotným krémům. Oba výrazně voní po slaměnkách. Tato parfemace mi moc nevyhovuje, obecně nemám ráda převoněné věci, a po tomhle se navíc cítím, jako bych vylezla odněkud ze seníku. Druhá věc je, že krémy jsou opravdu hodně hutné, zvlášť ten noční. Problém bude asi v tom, že krémy jsou určeny pro vyšší věkové kategorie a má pleť je nedokáže dostatečně ocenit. Takže bylo fajn, že jsem na sebe týden mohla patlat hříšně drahý krém, ale ocenila bych ho možná tak za deset let.
Myslím si, že pokud SenzaBox nebude stoprocentně zvládat plnit balíčky podle našich dotazníků, měl by se držet toho, co sedne většině odběratelů. Což jsou vesměs mladé holky, které prostě krémy proti vráskám nepotřebují.

Parfém Pivoňka L'occitane en Provence

Parfém je v roztomilém 5ml balení. Musím říct, že voní vážně hezky. Líbí se mi, že i když je primárně květinová, tak to lehce projasňuje grapefruit a obecně citrusy já mám ve vůních ráda. Nechci se teď dotknout nikoho, komu se vůně líbí, ale ve mně evokuje, že se hodí spíše pro střední generace. Já si prostě přijdu hrozně mladá na takovou vůni, asi si nedokážu představit, že ji běžně nosím. Takže přemýšlím, že miniaturka poputuje k mamince, protože přesně k ní mi sedí mnohem více. Jsem však moc ráda, že se parfém v boxu objevil a řadím ho k tomu lepšímu, co jsem tam tento měsíc našla.

Tělové mléko Verbena L'occitane ne Provence

Toto tělové mléko voní výrazně po citrusech. Když jsem ho zkoušela jen trochu na ruku, přišlo mi to až otravné. Později jsem mu ale podlehla. Co se balení týče, tak není moc šťastné. Otvor je velmi malý a krabička tvrdá, takže nejde zmáčknout. Krém se tak dostává ven docela špatně. Musí se obrátit  vzhůru nohama a třepat a třepat. Mléko je naštěstí tekutější konzistence a časem vyleze ven. 30 ml balení mi vydrželo na dvě namazání celého těla a ještě mi tam zbyla kapička, třeba na natření rukou. Mléko je tedy tekutější, krásně se roztírá, vstřebá se opravdu bleskově a zanechá takový sametový pocit. Vůně je nejdříve opravdu ostře citronová, ne každému by to mohlo sednout, ale časem se jakoby zmírní a je velmi sympatická. Já jsem si toto mléko zamilovala. Kdyby stálo polovinu, tak si ho hned koupím. Takhle ho aspoň nominuji na nejlepší výrobek říjnového SenzaBoxu.

Mandlový pleťový krém Weleda

Bezedné tubičky od L'occitane mne zaměstnaly natolik, že jsem bohužel tento krém od Weleda nestihla pořádně otestovat. Měla jsem ho na obličeji pouze jednou, což určitě není dostatečné pro nějakou recenzi. Takže první dojmy jsou, že krém fakt smrdí. Je to mix mandlí, hořkosti a něčeho chemického. Opravdu mě to nezaujalo. Krém je docela tekutý, velmi lehký, dobře se roztírá. Ze začátku trochu lepí. Vzoreček obsahuje 7 ml krému. O krémech Weleda uvažuji delší dobu, ale tento mě teda zatím nepřesvědčil. Na druhou stranu, vadí mi pouze parfemace, takže v jiném provedení by třeba nebyl špatný. Každopádně za tento vzorek jsem moc ráda a určitě ho využiji.

Báze pod makeup Dermacol

Dermacol báze pod makeup je hodně známá věc, já jsem však z její přítomnosti v boxu nadšená nebyla. Sama nepoužívám makeup, takže na co by mi byla báze pod něj. Nejdříve jsem sice přemýšlela, že to přece jen zkusím, ale tak nějak se mi příčí, že bych si obličej pomazala jedním velkým silikonem (nějak mi to nejde na mysl, co se šampónů týče, tak se všichni můžou přetrhnout, aby tam bylo co nejmíň nebo ideálně vůbec žádný silikon, ale mazat si to na obličej, to je stále v pořádku). Tak jsem se rozhodla, že to nebudu budoucí majitelce kazit a otvírat a poslala jsem lahvičku v původním stavu dál. 

Tužka na oči Benecos

Tohle je pro mě asi překvapení měsíce. Já nejsem příliš na tužky na oči, mám doma jednu černou hozenou někde v koutě, takže když jsem se dozvěděla, že v boxu bude tužka, moc nadšená jsem nebyla. Přišla mi hnědá varianta a jelikož často používám hnědé stíny, tak jsem si řekla, že by se k tomu hnědá tužka mohla hodit. Je hodně měkká, kreslí se s ní dobře. A musím říct, že se mi výsledek nakonec hodně líbí. Dokonce jsem se odhodlala vyjít z domu s namalovanou spodní linkou. Černou jsem na sobě nikdy nesnesla, to mi přišlo moc tvrdé. Ale ta hnědá je mnohem jemnější, navíc v kombinaci s hnědými stíny, byla jsem docela spokojená (slibuji, že vám výsledek někdy nafotím). Výdrž je bohužel nic moc. Ani nemůžu tvrdit, že se začne rozmazávat, ona spíš tak nenápadně během čtyř pěti hodin jednoduše zmizí. Nemám s čím srovnávat, takže nevím o co je lepší nebo horší než jiné tužky. Já jsem ráda, že jsem díky boxu přišla na novou věc, kterou můžu zařadit do svého líčení a na takové to první zkoušení mi bohatě stačí. Až si někdy budu kupovat druhou tužku, podívám se po nějaké kvalitnější s větší výdrží.

Deodorant Purity Vision

Zde to bylo přesně naopak než s tužkou. Nejdříve jsem byla nadšená, protože deodorant se hodí vždycky a není na něm moc co zkazit. Tak to jsem se šeredně spletla a já tuto věc směle označuji za BLBOST roku. Jedná se o čistě přírodní deodorant složený z minerální soli. Je to dost divná věc, ono to už od začátku vypadá jako obyčejný kámen. Je to i dost těžké vzhledem ke své velikosti, hodně tvrdé a absolutně bez parfemace. Před použitím se musí navlhčit. Už tohle mi nepřišlo jako dobrý nápad. To s tím mám každé ráno běhat do koupelny, abych to navlhčila? Každopádně jsem se to rozhodla vyzkoušet. Šutřík jsem dala pod vodu a potom s ním pomazala podpaží. Pocit nic moc, prostě seberte někde nějaký kámen, navlhčete ho a zkuste se s ním potírat. :-D Podle mě to nedělá vůbec nic, nemám pocit, že by mi v podpaží něco zůstalo. Tedy krom toho, že jste celé mokré a ulepené. Parfemace nulová a mám pocit, jako bych nepoužila vůbec nic, jen jsem si podpaží postříkala vodou. Stačí chvilka a začne se linout takový ten typický zpocený smrádek. Zkoušela jsem to dvakrát, jednou jsem to sundala hned a šla použít svůj klasický deodorant. Po druhé jsem to vydržela celé dvě hodiny. Je to prostě nanic, aplikace zdlouhavá a nepříjemná, efekt nula nula nic. Já fandím přírodní kosmetice, ale všeho s mírou a tohle je vážně divná a nefunkční věc. Za mě ne!

Pasta na zuby Elmex

Psát recenzi na pastu na zuby, to se přiznám, že jsem docela v koncích. :-) Funguje to prostě tak, jak má. Nic víc, nic míň. Tato pasta má údajně chránit vaši zubní sklovinu před působením kyselin obsažených v jídle. Což zní sice fajn, ale sama si takový účinek nemám jak ověřit. Každopádně nemám nic proti zařazení tohoto výrobku do SenzaBoxu. Dokonce si myslím, že je fajn mít tam takovou jednu ,,jistotu". Jedna z nás nemá ráda tužky na oči, druhá makeup, třetí modré stíny, ale pastu na zuby prostě používají všichni.

Konečný verdikt: Na SenzaBoxu mě stále baví ten moment otvírání krabičky. Já už jsem dávno věděla, co mě čeká, ale stejně jsem byla natěšená jako malé dítě, až to uvidím na vlastní oči. 
Dále mě stále fascinuje, že za cenu 289 Kč dostanu věci v hodnotě výrazně vyšší. Stejně tak nemám problém, co se výběru značek týče, ani mi nevadí, že od jedné firmy jsou hned čtyři kousky. Proti těmto věcem nic nemám.
Subjektivně se ale musím přiznat, že předešlá edice na září mě nadchla mnohem více. Tam jsem se zbavila pouze tmavého makeupu a ostatní věci jsou super, všechny mi vyhovují a o některých uvažuji, že si je koupím v plné velikosti. 
Aktuální říjnová edice dopadla o něco rozpačitěji. Vyloženě nadšená jsem pouze z tělového mléka. Pak jsou tam věci, které jsou fajn (tužka, parfém, pasta, krém Weleda) ale vyloženě mě nenadchly. A na závěr dvě věci, které jsem vyřadila rovnou (báze a deodorant) a ne zrovna dobré vzorky krémů od L'occitane. Upřimně, kdyby se taková bilance měla opakovat častěji, asi si nedokážu představit, že si balíček kupuji každý měsíc. Ale nemyslím si, že by to byla zase nějaká katastrofa. Jen si myslím, že mi to čistě individuálně prostě nesedlo. Což mi potvrzuje mnoho ohlasů jiných majitelek boxu, které tvrdí, že tato edice je naopak lepší než ta zářijová. Hold je to sázka do loterie a nemůže mi sednou pokaždé všechno. Takže za měsíc rozhodně budeme testovat dál a uvidíme časem, jak se to vyvine.

Za poskytnutí říjnového boxíku za účelem recenze moc děkuji PR SenzaBoxu.

Co vy a říjnový SenzaBox, které výrobky se vám líbily?

10 komentářů:

  1. Ahoj, moc se mi líbí Tvé shrnutí, je to jedno z nejlepších, které jsem četla. Ty slaměnkové krémy mě osobně stačily taky na 7 dní a ještě něco zbývá takže fakt nechápu holky kolik toho na sebe matlají (hutný nános krému pleti paradoxně škodí). Jo a to mléko za mě nic moc...jak napsala nějaká blogerka voní jako citronová poděbradka, blee...:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji za pochvalu, moc mě potěšila. Jsem ráda, že nejsem jediná, kdo měl ,,bezedné" tubičky. :-)

      Vymazat
  2. Z toho krystalu jsem byla opravdu nadšená, ale postupem času, to fakt za moc nestojí..:/

    OdpovědětVymazat
  3. Jedna z nejelpších recenzí Senzaboxu. Sice na některé věci mám jiný názor, ale všechno je to o tom - 100 lidí, 100 chutí :) Každopádně jsem zvědavá na LB a další edici Senzaboxu :)
    stars-by-lucy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Já když teď vidím co je v ladyboxu tak mě docela mrzí, že jsem objednala senzabox, přece jenom ladybox je spíš pro mladší kategorii do které spadám :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to je teď věc, která mi ze všeho nejvíc šrotuje v hlavě.kterému z těch dvou dát přednost. osobně stále nejsem rozmyšlená, který z nich budu kupovat do budoucna.

      Vymazat
  5. No mě se teda víc líbí senzabox než ladybox:) Mohla bys mi poradit,jak bych si senzabox mohla objednat?:)
    Jinak máš super blog, líbí se mi styl jakým píšeš. Začínám právě taky se svým novým blogem, pokud mě navštívíš a podpoříš, budu ráda:)
    LL*

    luxylady2.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji moc za pochvalu. :-) nové blogy já mám ráda, určitě se podívám
      objednání senzaboxu je jednoduché, stačí se zaregistrovat na www.senzabox.cz a potom už to ve svém profilu uvidíš. listopadová edice už je v prodeji.

      Vymazat