pátek 5. října 2012

Báze pod oční stíny Artdeco

O této bázi pod oční stíny Artdeco jste ode mě slyšeli už mnohokrát. Používám ji v podstatě při každém líčení a nedokážu si již představit, že bych ji neměla. Takže si myslím, že si konečně zaslouží samostatný článek.



Ihned, jak jsem začala více sledovat beauty blogsféru, tak jsem objevila kouzlo bází pod oční stíny. Sama mám velmi mastná víčka a stíny mi normálně drží jen několik málo hodin, někdy ani to ne. Nechápu, jak jsem o něčem takovém nevěděla dřív. Mou první bází byla ta od Essence, která mi ale bohužel příliš nepomohla. Pátrala jsem tedy dál a nejvíce kladných ohlasů jsem našla právě na bází od Artdeco. To, že je opravdu oblíbená se mi potvrdilo při jejím nákupu, protože jsem musela do parfumerie hned třikrát, jelikož byla neustále vyprodaná.

Přejděme k samotné bázi. Ta je umístěna v malém 5ml kelímku. Je to taková světle hnědá hmota, ale na víčku je spíše průhledná s jemným leskem. Báze má poměrně silnou parfemaci. Ta vůně je mi něčím povědomá, ale nemůžu přijít na to, co mi to připomíná. Ale je to nějaká ,,stará" vůně, kterou mám zafixovanou z dětství, možná z nějakého kosmetického výrobku mé maminky, ale opravdu nevím.

Bázi na víčka nanáším prstem. Sice takové patlání prsty nemám ráda, ale konkrétně u tohoto výrobku mi to přijde asi jako nejlepší varianta. Roztírá se velmi lehce, vůbec nelepí ani není nijak jinak nepříjemná. Všude se píše, že stačí tenká vrstva. Mně osobně se více osvědčilo dát si vrstvu silnější. Ale je to třeba vyzkoušet na sobě, jestli stačí tenká nebo raději silnější. A hlavně je důležité nechat bázi zaschnout. Když jsem ji zkoušela poprvé, tak jsem si ji mázla na víčka jen trochu a hned nanášela stíny a pak jsem se jen nestačila divit, že stíny nevydržely o moc víc než bez báze. Takže teď to dělám tak, že báze je mým prvním krokem při líčení. Nejdříve dám bázi a teprve potom se jdu věnovat celé tváři, čili pudr, tvářenka atd. a až potom se vracím k líčení očí. Ona ta báze lehce zaschne a trochu zaleze do vrásek (tím že tam zaleze báze, už tam potom nepůjdou stíny). Stačí dvě tři minutky, ale opravdu je to důležité.

A na závěr samozřejmě výsledky. Má standardní doba výdrže očních stínů, která činila asi dvě hodiny, se s touto bází prodloužila na 5 - 8 hodin. Já mám opravdu hodně mastná víčka takže vy si klidně připočtěte ještě nějakou hodinku k dobru. Navíc, všechny stíny jsou s bází mnohem výraznější. Nejdříve jsem si na to musela zvykat, že mé oblíbené stíny najednou změnily odstín. Barvy jsou sytější, výraznější a znatelně déle vydrží. Takže tuto bázi vám můžu jedině doporučit.

Na webech se ještě hodně objevuje informace, že slečnám  začala brzy vysychat. To sama za sebe zatím tvrdit nemůžu. Mám ji 5 měsíců a svoji konzistenci vůbec nezměnila. Kdyby se mi s ní něco takového stalo, tak vám to dám vědět.

Cena je kolem 200Kč a seženete ji v parfumeriích Marionnaud.

Jaké používáte vy báze pod oční stíny?

14 komentářů:

  1. já ji mám rok a čtvrt a vyschlá není vůbec,stíny mi s ní držej klidně celej den i noc, taky nechápu, jak jsem bez ní mohla být :D

    OdpovědětVymazat
  2. Jenom dvě stovky? Tak to je paráda! Já mám podklad od Mary Kay a Alverde, ale téměř to nepoužívám. Začnu co nejdřív a pak se stavím i pro tohle:-)

    OdpovědětVymazat
  3. wow, super clanek. ja mam teda trochu drazsi kalibr - od Narsu, ale je uzasna! staci ji malicko, takze vydrzi dlouho...

    OdpovědětVymazat
  4. Na tuto bázi nedám dopustit, používám ji už snad pět let. S tím vysycháním je to u mně kelímek od kelímku. Někdy mi vyschla po pár měsících, někdy zas vůbec...možná podle toho jak těsní víčko?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to ráda slyším, že nevyschne úplně každé balení. asi to bude opravdu čas od času to vadnou krabičkou.

      Vymazat
  5. Přesně tuto. Jsem spokojená. Ubývá hodně pomalu a cena je ok :)

    OdpovědětVymazat
  6. Já žádné nepoužívám, tužky mi drží dobře, se stíny už je to horší, ale dá se to :).

    OdpovědětVymazat
  7. musim zkusit .)
    pojd na giveaway
    http://she-is-the-1.blogspot.ch/2012/10/giveaway-iv.html

    OdpovědětVymazat
  8. Hezký článek. O téhle bázi už nějaký ten pátek uvažuju a až dopotřebuju tu svou e.l.f., zajdu si pro ni.

    OdpovědětVymazat
  9. Momentálně mám od Catrice, ale až ji dojedu tak tahle je jasná :)

    OdpovědětVymazat
  10. Popravdě báze moc nepoužívám, ale už se dívám po nějaké vhodné :) Tuhle má mamka a je taky moc spokojená.

    OdpovědětVymazat
  11. já právě taky zatím zkoušela jen tu levnější Essence a i ta mi výdrž stínů o něco prodlouila, ale chystám se investovat do něčeho lepšího i tak :-)

    http://fashionbeautyloverxy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  12. je skvělá...používám ji pořád. A ta vůně mi připomíná tatìnkovu kolínskou když jsem byla malá :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Já ji mám objednanou. Také jsem se nechala přesvědčit kosmetickými blogerkami:-).

    OdpovědětVymazat