pondělí 22. října 2012

Pudr Affinitone od Maybelline

Mojí stálicí v oblasti pudrů je sice Stay Matte od Rimmel London, ale ten se díky svému balení nehodí na příliš časté přenášení. Takže mám ještě jednu variantu, která je podle mě naprosto skvělá do kabelky. Je to pudr Affinitone od Maybelline, který jsem si nedávnou koupila již po druhé a určitě ne naposled.



Tento pudr mě zaujal především svým obalem. Nedokážu si představit nic jiného do kabelky. Obal je z plastu, ale je velmi bytelný a nehrozí, že se při prvním pádu rozbije (vyzkoušeno, zrovna během psaní této recenze jsem ho dost nepěkně shodila ze stolu a přežil to bez škrábance). Uvnitř navíc obsahuje docela velké zrcátko a houbičku, kterou jde pudr pohodlně nanést. Naprostý ideál na takové ty rychlé přepudrování během dne.



Důležité jsou ale samozřejmě také vlastnosti samotného pudru. Ten můj je v odstínu 14 Creamy Beige. Takovou perličkou je, že v prodeji je ještě verze s nižším číslem, a to 9, která je ale paradoxně o něco tmavší, než číslo 14. Poté jsou ještě další dva nebo tři (omlouvám se, teď si nejsem jistá) tmavší odstíny. Takže ten můj je opravdu velmi světlý, až pomalu bílý, přesně jako já mám ráda. Ale myslím si, že si každý svůj odstín najde. 
Pudr je pevně slisovaný, práší tak nějak normálně. Není to nic zlého, ale chtít po pudru, aby neprášil vůbec, to asi není možné. Já ho nanáším vždy přiloženou houbičkou. Pudr k pleti hezky přilne, nedělá žádnou neplechu, čili žádné pruhování, zalézání do vrásek, zvýrazňování suchých míst atd. Naprosto perfektně pleť zmatňuje a co víc, zanechá ji takovou velmi jemnou a hebkou na dotek. To mi přijde jako největší plus tohoto pudru, pleť je viditelně hladší a ,,sametovější". Výdrž bude individuální, podle toho, jak moc mastnou máte pleť. U mě je to cca 5 hodin, což je standard u všech pudrů, co jsem kdy měla.

Cena je 170Kč za 9g výrobku, což je na drogérkové poměry docela hodně, ale zde se prostě platí i za ten obal, který je, jak jsem říkala, velmi bytelný a se zrcátkem. Stačí však třeba počkat, až v Rossmannu přijde řada na slevu 25% na Maybelline nebo na jinou akci a hned ho koupíte o něco levněji. 

Ve zkratce: Bytelný a funkční obal hodící se do kabelky,pudr zmatňuje, dodává pocit jemné pleti, výdrž standardní. Za mě je to skutečně velmi dobrý pudr, který má stálé místo v mé kabelce a vám ho můžu také vřele doporučit.

Jaký pudr nosíte v kabelce vy?

9 komentářů:

  1. Ja nosim Hello Flawless od Benefitu - ktery ma v baleni jak houbicku tak stetec a jsem s nim maximalne spokojena. OVsem cena je opravdu vyssi.... :-(

    OdpovědětVymazat
  2. Já nosím buď přesně tenhle nebo ten nový od essence (pudr+make-up v jednom. No, on je to zkrátka spíš pudr...:D)

    OdpovědětVymazat
  3. Ach díky!!! Přesně takovou recenzi jsem si potřebovala přečíst. Právě také používám Stay Matte od Rimmelu a hledala jsem za něj nějakou náhradu se zrcátkem do kabelky! A díky tobě ji právě našla:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač. já mám radost, když jsou mé recenze přínosné:-)

      Vymazat
  4. Tenhle pudr jsem měla ještě když měl starý obal a moc mě neuchvátil, zmatňující schopnost je taková nic moc. Ale novou verzi jsem nezkoušela :).

    OdpovědětVymazat
  5. Koukám, že jsme se dneska hezky shodli :-) já mám v kabelce vždy Match Perfectin v kompaktním pouzdře (tam je i super zdrcátko) nebo Fit me právě od Maybelline. O tomto pudru jsem nikdy neuvažovala, ale zřejmě se po něm podívám, když je právě ta akce.

    OdpovědětVymazat
  6. Já s sebou střídavě tahám bud Stay Matte (díkybohu stále přežívá!:D) nebo krajkový od Dermacolu.
    Jinak mě kámošky docela lákají na podobný od Gabrielly, který za 100 je více než skvělý. Je velmi bytelný a také obsahuje zrcátko a labutěnku.

    OdpovědětVymazat
  7. Ja som nadalej verna pudru Stay Matte od Rimmelu :) už niekolko krát ho mam :) spokojnosť :)

    OdpovědětVymazat
  8. Zrovna dneska jsem si ho koupila za stovku v Rossmannu :-)

    OdpovědětVymazat