úterý 2. října 2012

Mé lesky na rty

Musím se přiznat, že já jsem byla od jak živa zatížena na lesky na rty. Byly to první kosmetické výrobky, které jsem začala používat a mám je nejraději dodnes. Tento rok byl sice pro mě přelomový a já začala objevovat kouzlo rtěnek nebo fixů na rty, ale přece jen jsem na lesky nezanevřela a v poslední době se mi doma nakupily hned čtyři kousky, které bych vám dnech chtěla představit.

Rimmel Royal Gloss

Tento lesk od Rimmel London je pro mě nejlepší na světě. Měla jsem ho již několikrát a tento poslední jsem vyhrála v giveaway u Francoais. Bohužel, tyto lesky se přestaly vyrábět a je už nějakou dobu nemůžu nikde sehnat. Ani v drogerii ani na netu. To mě opravdu štve, protože lepší lesk na rty jsem neměla a že jsem jich vyzkoušela už spousty. Takže můj zřejmě definitivně poslední kousek mám v odstínu 141 Candy'licious. V tubě působí jako sytě růžová (tmavší, než vypadá na obrázku), na rtech ale zanechá jen jemný narůžovělý nádech plus se úžasně leskne. Naprosto miluji jeho konzistenci, která je lehoučká, nelepivá, ale přitom na rtech relativně dobře drží. Jídlo a pití sice nezvládne, ale to téměř žádný lesk. Navíc moc příjemně sladce voní. Budu si jej skutečně šetřit, protože adekvátní náhradu jsem za něj bohužel zatím nenašla.

Yves Rocher Mandarine

Když jsem ve stojanech Yves Rocher zahlédla tento lesk, tak jsem se opravdu zaradovala. Já totiž dávám přednost tady těm tekutějším konzistencím a tento lesk je doslova ,,vodička". Zvolila jsem si jej s vůní mandarinek. Voní naprosto úžasně, něco mezi citrusy a slaďoučkými bonbony a úplně stejně také chutná. Konzistence je krásně lehoučká, nelepí. Ale přece jen to není to samé, jako u mých milovaných Rimmel lesků. Což dokazuje i bídná výdrž. Nejpozději do půl hodinky se jednoduše vypaří. To je opravdu škoda, protože jinak je mi velmi sympatický. Mám ho tedy pro takové domácí potěšení, ale doporučit vám ho asi nemůžu. I když teď naposled jsem se v obchodě dívala, že ty ostatní vůně mají trochu hustější konzistenci, takže dost možná i lépe drží. Navíc jsou v opravdu lákavých variantách - malina, meruňka, vanilka. Nevylučuji, že mě někdy přepadne slabší chvilka a já po nějakém dalším sáhnu. Cena je 79Kč za 10ml výrobku.

Oriflame Confident Boost

Zde jsem se zase nechala nalákat katalogovým prodejem a pořídila si ananasový lesk na rty od  Oriflame. Tento kousek má velmi hutnou konzistenci, kterou já právě příliš nemiluji. A to zvláště proto,že takové lesky mají tendenci lepit. Což se mi potvrdilo i tady, protože lepí opravdu hodně. Navíc obsahuje malé třpytečky, které sice na rtech nejdou cítit, ale i tak nemám moc třpytkové věci ráda. Tento lesk zachraňuje alespoň jeho vůně a chuť, které jsou opravdu silně ananasové. Výrazně voní a intenzivně chutná. Asi jako kdybych si rty přejížděla opravdovým ananasem. Takže jsem lesk úplně nezavrhla, ale zatím jsem jej schovala na ,,horší časy". Cena byla kolem 100Kč, bohužel ho aktuálně nemám u sebe, takže vám nemůžu napsat jeho velikost.

Essence Stay with me

Poslední kousek od Essence jsem kupovala na vaše četná doporučení. Lesky s pěnovým aplikátorem sice nejsou má velká láska, ale když jsem na něj jednou narazila ve výprodeji za 25Kč, tak jsem ho tam přece nechat nemohla. Mám ho v odstínu 05 I like cotton candy. V lahvičce to je sytě fialová barva, ale na rtech vytvoří mnohem jemnější nádech. Konzistence lesku se mi líbí. Ani vodička, ani přehnaně hutná hmota. Na rtech je příjemný, dobře k nim přilne, ale zároveň nelepí. Prostě správný kompromis. Výdrž je více než uspokojivá. Jsou to klidně dvě tři hodinky a zvládne i lehčí pití. Co mě na tomto lesku však štve, tak je ten hloupý aplikátor. Zapomněla jsem ho sice vyfotit, ale na internetu ho jistě lehce najdete. Je prostě absolutně nepraktický, lesk se s ním špatně roztírá a vždy si ještě musím pomoct prsty. Je to veliká škoda, protože lesk sám o sobě je opravdu výborný a kdyby byl v jiném obalu, tak si ještě přikoupím další odstíny. Obvyklá cena je 55Kč za 4ml. 

Čemu vy dáváte přednost? Leskům nebo rtěnkám?

13 komentářů:

  1. Moc pěkný článek, tento typ "přehledů", co člověk používá, mám asi i radši než recenze na jeden samotný produkt :-) Osobně tedy nejsem ani na lesky ani na rtěnky nýbrž na balzámy, ale i tak se na ty roztomilé tubičky hezky kouká :3

    OdpovědětVymazat
  2. Donedávna jsem taky používala výhradně lesky (teď se k tomu konečně přidaly i rtěnky) a z tvých zmíněných znám jen ten od Essence a musím s Tebou souhlasit - ten aplikátor je děsný a navíc mi na rtech dělá jakési šmouhy, nevím :( Mým oblíbencem je teď lesk od Catrice nebo CLinique.

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem jedna z těch mála výjimek, kterým aplikátor u Essence lesku vyhovuje :)
    Jinak dávám přednost leskům, ale musím volit nenápadnější barvy, jinak totiž díky plnějším rtům vypadám jak slečna od krajnice :D

    OdpovědětVymazat
  4. Hezký článek, já sice moc na lesky na rty nejsem, ale kupodivu jsem si za poslední měsíce pořídila dva. O tom Maybelline jsem už psala a ještě mám ten stejný Essence. Je fajn, ale aplikátor je hrozný.

    OdpovědětVymazat
  5. Já mám nejraději balzámky, protože většina lesků mi lepí a rtěnky často vysušují. Jinak moje líčení také začínalo na lescích :).

    OdpovědětVymazat
  6. Pěkný přehled.
    Já nejsem s lesky moc velký kamarád, ale i tak si ráda počtu. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Děkuji všem za milé komentáře.:-)

    OdpovědětVymazat
  8. Já mám radši rtěnky... ale lesky taky používám, paradoxně možná poslední dobou častěji než rtěnky :)

    OdpovědětVymazat
  9. Ten Rimmel mám ještě někde taky. Cookie myslím. A mě na rtech vůbec nedržel, ale byl to nejchutnější lesk, jaký jsem kdy měla :)

    OdpovědětVymazat
  10. Já preferuji přes den spíše lesky a na večerní líčení pak rtěnky. Co se lesků týče, dva Tebou zmíněné mám a to mandarinkový Yves Rocher a musím souhlasit, že velká výhra to tedy není, ale tu vůni zbožňuji. A pak mám ten od essence, aplikátor mi ze začátku vadil, ale naučila jsem se s ním zacházet a teď je to bez problému. Barva mi vyhovuje a na rtech mi vydrží docela obstojně. Můj favorit mezi lesky je Colour show od Catrice, skvělé odstíny, výdrž a nepatří ani mezi ty hodně lepivé. Ale pokud Ti nevyhovuje aplikátor u Stay with me, nebude to nejspíš nic pro Tebe. Colour show má stejně tvarovaný a ještě delší.

    OdpovědětVymazat
  11. Moc heký článek! :-) zaujal mě zejména ten lesk Rimmel, který už není k sehnání, jaká škoda. O mých rtěnkách a lescích si můžeš počíst tady:

    http://bourjoisgirl.blogspot.cz/2012/04/rtenky-lesky.html

    OdpovědětVymazat
  12. Všechny ty lesky mají úžasné balení :-)
    justbeyourselfbypetra.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Krásná sbírka :) Co já musím říct, že mně ten aplikátor essence lesku absolutně vyhovuje a líčí se mi s ním líp než s kterým jiným :)

    OdpovědětVymazat