středa 20. prosince 2017

Svíčková statistika (listopad - prosinec)

Před novým rokem je potřeba pořádně uklidit, a tak si dáme svíčkovou statistiku o něco dříve. Za poslední dva měsíce toho sice tolik nebylo, ale je potřeba začít počítat nový rok zase od znovu. 

Sice jsou před námi ještě Vánoce, ale na ty já  paradoxně zase tolik nepálím, respektive to není na mně, protože nejsem ve svém. A mí blízcí k Yankee ani dalším svíčkám moc nepřilnuli a vadí jim to. Letos na ně zkusím aspoň pidi svíčku Heart and Home, tak uvidím.

Novinky
 

Předvánoční nákup svíček jsem brala v poklidu, těším se spíše na novoroční výprodeje. :-) Kupovala jsem klasicky na jasminkashop.cz, ale tentokrát se svezly především kamarádky a já pro sebe brala fakt jen maličkosti. 


Lehká zásoba vosků, limitka cukroví od Yankee Candle mě fakt nadchla. O něco méně už poté samotná vánočí kolekce. Sáhla jsem aspoň po bílé čokoládě, ale vyložěně favorit se z ní nevyklube. A nemohla jsem vynechat Christmas Eve, za mě nejpovedenější vánoční vůně Yankee.


Sáhla jsem ještě i po novince Christmas Magic, ale bohužel zrovna nebyl vosk. Poté jsem brala další votivky Root Legacy. Byly dvě, jen jedna z nich se při focení zakutálela pod stůl. :-) Další najdete ve spotřebovancích a za mě tohle jsou ty nejsilnější votivky, které jsem kdy měla a s přehledem provoní pokoj.


Jako dáreček jsem dostala vosk od Goose Greek, který moc ráda vyzkouším. Růžová limonáda voní jako léto, takže si na svoji chvíli pár měsíců počká.


Heart and Home je značka, která mě v posledních měsících opravdu baví a vánoční kolekce se jim neskutečně povedla. Nevěděla jsem co dřív, navíc se mi moc nehodilo skupovat další zásoby, ale nakonec jsem neododalala vosku Štědrý den a aspoň malé svíčce Slavnostní cukroví. Obě voní neskutečně!!

Spotřebováno

Tato Luminum svíčka je zase něco jiného, ale byla to zajímavá zkušenost. Je to svíčka bez obalu, která ale rovnoměrně hoří a neroztéká se. Voní vpodstatě minimálně, musíte u ní přímo sedět, pokoj neprovoní. Na druhou stranu nic vám nezačoudí a vytovří příjemnou atmosféru. Podle mě je to faj varianta pro ty, který vadí silné vůně nebo je svíčky obecně dráždí. Není to úplně moje krevní skupina, ale možná ji ještě někdy zkusím.


Vosky Heart and Home u mě prostě frčí. Všechny voní fanstasticky, silně a zvládnou 4 - 5 čajovek. Udolala jsem také vosk od Bath and Body Works, který mi kamarádka přivezla loni z USA. Fakt je škoda, že u nás se nedají sehnat vůbec. Vůně to byla krásná, vosk jsem navíc půlila a celkem vystačil neskutečně dlouho. 


Pak už jen takové zbytečky. Dvě čajovky Yankee, které ale vůbec nevoní. Velké zklamání byly i ručníky. To je tak slabá vůně, že to neprovoní vůbec nic. A o votivce Root Legacy už tady řeč byla, neskutečně silná a věrná vůně, byla skvělá.

A to je úplně všechno. Já jsem i dost pálila větší svíčky, které jsem ale ještě nedodělala, proto to působí tak, že je toho málo. Já už si pro tento rok zapálím jen tu malou svíčku od Heart and Home a budu se těšit na lednové výprodeje, kdy svoji sbírečku zase asi trochu přifouknu.

Co budete přes Vánoce pálit vy?

7 komentářů:

  1. Naopak, máš toho hodně. Já dopalila pouze jednu letní vůni. Teď se ale snažím pálit hlavně načnuté vosky či svíce, které se blíží ke konci. Plánujeme stěhování a nechci tahat hromady zbytků :D

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem docela nadšená z kolekce vosků s cukrovím od YC, tu budu přes Vánoce pálit určitě a pak takové ty vánoční klasiky, bez kterých by to u nás nebyly Vánoce, jako Christmas Eve, Red Apple Wreath a tak:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Úžasnej výběr :) Já teda nejvíc miluju svíčky Bartek a Glade/Air Wick :)

    www.mummysweetbaby.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. No vybrala sis skvělé a zajímavé zimní vůně :) zajímala by mě vůně té bílé čokolády.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  5. Včera jsem taky nakoupila několik vosků a svíčku. Vánoční limitka je krásná ale jediný vosk který mi z ní voní je ten s tím lineckým, ostatní mi tolik nevoní. Našim svíčky Yankee nevadí ale některé parfemace ani já nemám ráda.

    OdpovědětVymazat
  6. Nová kolekce vosků YC se musím přiznat, ale mě tyto právě vůbec nevoní. :)))

    OdpovědětVymazat
  7. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat