středa 27. prosince 2017

Nejhorší produkty roku 2017

Nastal čas si rok 2017 pěkně shrnout a začneme tou méně pozitivní stránkou. Za rok mi projde rukama velké množství produktů a bohužel ne všechny mi sednou. Vybrala jsem tak 13 hříšníků, kteří si mé srdce nezískali a za sebe je nemůžu doporučit. Pokud jsem na produkt psala samostatnou recenzi, najdete u něj proklik, abyste si mohli více počíst. Co mi tedy nesedlo?

Loreal vlasová péče

Vlasová řada Botanicus od Loreal vzbudila obrovské pozdvižení. Vypadá skvěle, marketing se povedl na jedničku, každý chtěl tyto lahvičky vyzkoušet. Bohužel pro mě, kytiček je ve složení sice dost, ale zůstal tam sulfát na druhém místě, ze kterého mě svědí hlava už po prvním použití. Ostatní produkty z řady také za tolik nestojí a testem neprošly ani další dvě řady, které za mě testovaly kamarádka a mamka. Loreale promiň, ale tohle ne. (RECENZE)

Saloos odličovací oleje

Saloos mám ráda a hydrofilní odličovací oleje jsou tolik chválené. Bohužel jsem se s nimi ale nenaučila pracovat. Na oči to v žádném případně není, ty dráždí a zamlžují pohled. Na odličování obličeje mě to hrozně nebaví, je to zdlouhavé, vypotřebujete milion tamponků a výsledek nic extra. Vlastně jsem je ani nedopotřebovala. (RECENZE)

Diadermine odličovač očí

Tak tohle bylo peklíčko. Ani jsem to nedopoužívala, protože jsem měla očividně alergickou reakci na některou ze složek. Odličuje to sice skvěle, ale vždy po pár dnech jsem měla podrážděné oční okolí, bylo suché, svědilo, pálilo. Stačilo se této lahvičky zbavit a vše bylo zase v normálu. (RECENZE)

Yves Rocher pleťový krém

Možná si někteří z vás pamatují na mé letní trápení, kdy se mi pleť zbláznila a já za boha nemohla přijít na to, po čem tu pupínky skáčou. Podezírala jsem postupně všechno, co jsem tehdy měla doma a vůbec mi to nedávalo smysl. Nakonec se ale viník našel, a to tento noční krém od Yves Rocher. Vůbec to nechápu, protože ze stejné řady mám sérum, které mi sedí, navíc to má celé téměř přírodní složení, velmi příjemnou lehčí texturu, ale mé pleti něco vadí. Neobjevuje se to hned, klidně až za pár dní a poté i když zase na pár dní vynechám, tak jako by to pořád působilo a vyskakovala mi po tom vyloženě krupička a podkožní boláky. Opravdu nevím, kde je zakopaný pes, ale jsem si jístá, že za to může tento krém. 

Botanicus oční krém

Zkoušení nové nepoznané kosmetiky mě jednou zabije. :-) Ale stejně si nedám říct. Moc slavně nedopadl ani přírodní oční krém české značky Botanicus. Je to jen směs olejů, která je extrémně těžká, do kůže se to nevstřebá a při dlouhodobějším používání oční okolí doslova strádá. Tohle za mě také ne. (RECENZE)

Balm Balm odličovače

Zase ta příroda. Fakt to nedělám schválně, ale protě mi tyto produkty nějak nesedí. Tato čtyřka není komplet špatná, psala jsem o ní docela nedávno. Své místo v neoblíbencích si ale určitě vykoledoval kokosový odličovač a vilínové tonikum. Obojí je na pleti velmi těžké, lepivé a nepříjemné. (RECENZE)

Vivaco balzám na rty

Tohle bylo také peklíčko, které po pár použitích letělo do koše. Tento balzám na rty je hodně vodová vazelína, která není na rtech příjemná. A co víc, rty ještě více vysušuje a během pár dní používání jsem měla rty naprosto zničené. Tohle je jeden z nejhorších balzámů vůbec, co jsem kdy zkusila. (RECENZE)

Dermacol plátynkové masky

Plátynkové masky letos hýbaly kosmetických světem a kdo je neměl, jakoby nebyl. Jestli se to však někomu nepovedlo, tak je to Dermacol. Masky nepříjemně smrdí jako lékařská vazelína, tekutina samotná poté extrémně lepí a efekt na pleti téměř žadný. Trošku se tedy liší jednotlivé verze, zelená je úplně nanic, naopak červená pleť aspoň trochu vypne. Tak jako tak, tohle jsou podle mě ty nejhorší plátynkové masky, co jsem kdy zkusila, a že jsem těch značek měla už hodně. (RECENZE)
 
Loreal paletka stínů

Dekorativku Loreal miluji a považuji ji za to nejlepší z naší drogerie. Jestli ale něco fakt neumí, tak jsou to tyto vizuálně krásné paletky. Měla jsem jich už několik, všechny byly velmi slabé, ale úplně nejhroší je tato La Palette Gold. Barevně je krásná, ale stíny jsou špatně pigmentované, suché, na oko vůbec nechytají rovnoměrně, práší, blednou a nepomůže jim ani nanášení na mokro. Tohle je fakt bída, tím spíše, že za to chtějí čtyři stovky. Zároveň je to fakt škoda, protože Loreal stíny umí, jen tyto paletky nějak nezvládá.

Tvářenka W7

Na tvářenky já jsem pes a ty levnější moc nemusím. Tady jsem se ale nechala zlákat pěkným obalem i pozitivní recenzí. Jenže mi fakt nesedla. Už ten obal samotný je sice hezký, ale velmi chatrný a nepraktický. Tvářenka samotná práší, špatně se nanáší a nedokáže na pleti vytovřit hezký efekt. Po pár zkoušeních putovala o dům dál. (RECENZE)

Linky Makeup Studio

Makeup Studio je taková zvláštní značka. Je málo známá a možná to má i svůj důvod. Z jejich balíčku jsem byla celkově velmi rozpačitá. Úplně nejhorší potom byly tyto linky. Na oku to nedrželo snad ani minutu, hrozně se to mazalo a vypadalo příšerně. Tohle opravdu nedělá profesionální makeup. Za mě ne. (RECENZE)

Loreal tvářenka

Na tvářenky jsem zlá, to už jsem psala výše, a tak je tady ještě jeden kousek. Ani tohle se Lorealu nepovedlo. Jejich trio tvářenek extrémně praší, je špatně pigmentované a plné třpytek. Vražedná kombinace, která nejde kloudně použít. (RECENZE)

Maybelline Makeup

Na závěr ještě jeden fakt příšerný makeup. Dream Velvet od Maybelline je pro mě definicí špatného makeupu a dělá všechny neduhy, které jen jdou. Oxiduje do oranžova, s pletí jakoby nesplyne, sedí na ní, cuckuje, sráží se, dělá mapy, zvýrazňuje suchá místa a vůbec nedrží. Zkrátka a jasně, tohle si s mojí pletí vůbec nerozumí.

Nedá se nic dělat, při tom věčném zkoušení člověk tu a tam na takové ,,poklady" narazí. Ale nevadí, těch pozitivních věcí bylo daleko více a na ty se můžete těšit hned v příštím článku.

Který kosmetický produkt letos naštval vás?

19 komentářů:

  1. Tyjo Botanicals mě teda překvapilo. A já si tak říkala, že to vyzkouším :D

    www.mummysweetbaby.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Taky mě ta řada Botanicals překvapila, ale nezkoušela jsem ji, takže nevím, zda je dobrá či ne. Jinak tedy mně taky po některých produktech naskakují pupínky, chce to sledovat a nepoužívat třeba 3 produkty najednou. Jinak mně nesedl šampon od YR pro mastné vlasy a make-up od The Body Shop, který mění barvu. BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  3. Super článek, je potřeba si občas připomnět i kosmetiku, která za nákup nestojí. Já jsem z tvého výčtu zkoušela jenom tu modrou plátýnkovou masku od Dermacol a paradoxně mi docela vyhovovala, takový průměr.

    OdpovědětVymazat
  4. Oleje Saloos jsem používala klasicky ve sprše a fungovalo to dobře. Pravda bohužel je, že pohled zamlžují hodně.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  5. Ty šampony od Loreal mě hodně lákali, ale jakmile jsem četla recenze, tak už mě chuť přešla. Saloos odličovače mám celkem ráda, ale na oči jsem je nikdy nepoužívala.

    OdpovědětVymazat
  6. Botanicals ma prekvapila, pretože by som od nej očakávala určite viac a lepšie výsledky..i keď sama som ju neskúšala,takže neviem povedať..každopádne marketing mala naozaj dobrý,škoda len že to je niekedy všetko :(
    MakeupbyVeo

    OdpovědětVymazat
  7. Mě ty olejíčky od Saloos docela baví, ale vždycky je kombinuji ještě s jiným odličovačem. Na oči v žádném případě, na obličej mi celkem sedí. Používala jsem je na odstranění první vrstvy make-upu a pak jsem vždycky ještě doodličovala většinou micelárkou.

    OdpovědětVymazat
  8. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  9. Z těchto produktů nemám zkušenost s žádným, ale mamka si kupuje ty oleje Saloos a je s nimi spokojená. Mně by ale zcela určitě nebavily, k vyzkoušení mně nelákají.

    OdpovědětVymazat
  10. Ty masky od Dermacolu jsem zkoušela a čekala jsem od nich mnohem víc.
    Find joy in the ordinary

    OdpovědětVymazat
  11. Nezkoušela jsem žádný výše uvedený produkt ale třeba taková vlasovka Botanicals na mě hned ze začátku nepůsobila dobře. Podle mě jde jenom o krásný obal, který vypadá jako že produkty směřují přírodně ale realita je jiná. No a z kosmetiky Yves Rocher jsem docela rozpačitá a nevím co si o té značce mám myslet.

    Terezah-style

    OdpovědětVymazat
  12. Super tipy na to,co si nemám koupit..:)

    OdpovědětVymazat
  13. Ty jo , tak do Saloosu bych to netipla :-) , jinak nic z výčtu jsem neměla , ale je fakt, že člověk občas narazí i na jobovky :-D

    OdpovědětVymazat
  14. Škoda té tvářenky od W7. Balení má fakt moc hezké :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  15. Konečne niekto, komu tiež tie hydrofilné oleje na odličovanie nevyhovujú... Ja neznášam ten umastený a špinavý pocit po odlíčení. A o dráždení očí ani nehovorím :/

    OdpovědětVymazat
  16. Odličovací oleje jsou nejlepší, střídám saloos, baleu, biodermu. Přijdou mi ve směs podobné, ale používám je na mokro, do ruky si dám pár kapek oleje a celý obličej masíruji a i přes oči a pak mokrou teplou žínkou nebo houbičkou odlíčím a je to rukcuk, pak dočistím gelem a tonikem, ale tu největší "špínu" bere olej. Tak to se odličuji už několik let a je to pro mě nejrychlejší a nejlepší.

    OdpovědětVymazat
  17. Masky Dermacol jsou za mě taky propadák.

    OdpovědětVymazat
  18. Masky Dermacol jsou za mě taky propadák.

    OdpovědětVymazat
  19. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat