pátek 8. prosince 2017

Na přírodní vlně

Dnes zavítáme trošku do přírodnějších vod. Nebojte se, nezbláznila jsem se, pořád trvám na to, že trochu té chemie prostě potřebujeme a namísto čisté přírody je lepší udržovat balanc a zachovat si selský rozum. Což mě rozhodně nebrání v tom tu přírodní kosmetiku občas trošku prozkoumat. Když mi tedy přišla nabídka od ladybio.cz, moc ráda jsem si pár věcí vybrala. Jsou to pro mě nové neokoukané značky, takže to mě vždy dokáže nalákat.


Začneme značkou Akamuti, která si ihned získala moje sympatie. Už ty obaly jsou hodně lákavé a rozhodně jsem měla problém zvolit si jen dvě věci. Nakonec jsem ale sáhla po květinové vodě a poté krému na ruce a obojí je super.

Květová voda je takový nekonfliktní produkt, tam to nebylo těžké. Víte, že já jsem zvyklá používat večer pod krém nějaké ,,stříkátko". Hodně jsem jela v termálních vodách, a pak jsem si řekla, že by možná nebyly špatné květové vody. A musím říct, že mi to vyhovuje.



Tato kráska má příjemnou střičku a vodička se hezky rozptýlí po celém obličeji. Má v sobě obsahovat výtažek z květu pomerančovníku, ale voní hodně neutrálně, vlastně spíše nijak. Je to prostě jen taková závlaha pro pleť. U těchto věcí nemůžete čekat zázraky a dost možná je to jen placebo. Ono to konkrétně samo o sobě nic moc nedělá, ale mně to vyhovuje používat a patří to do mé každodenní rutiny. Proto pokud hledáte podobný produkt, tato květová voda je rozhodně fajn. Navíc vydrží hrozně dlouho, po více než dvou měsících jsem vypotřebovala sotva třetinu. Cena je 349 Kč.



Druhým kouskem je máslo na ruce, respektive oficiálně na nehty, ale když už to mažete, je lepší to vzít rovnou všechno. Tohle je takový kontroverzní kousek. Jeho účinky jsou vynikající, ale uživatelsky je naprosto na zabití. :-)

Dle složení je to směs olejů, které drží jen silou vůle. Složení tady. Je dobré to před použitím protřepat. Poté nabrat jen miniaturní množství a hezky rozetřít. Je to extrémně ultra mastné a trvá minuty, než se to vsákne. A to tak, že do té doby nemůžete nic dělat, vlastně ani zavřít ten krém, natožpak na něco sáhnout. 



Ale udělala jsem si z toho takový rituál. Už předem počítám, že mi to před spaním pár minut zabere. Hezky trošku naberu a poté ruce krásně promasíruji centimetr po centimetru. Dám si načas, nikam nespěchám, všechno hezky pomalu. Úžasně to voní. Je to vyvážený mix hořké mandle a slaďoučké růže a dohromady to neuvěřitelně ladí. Po pár minutkách se můžete pokusit zavřít kelímek a poté raději zaplout pod peřinu. Úplné vstřebání s klidem přesáhne i pět minut. Pak je to ale pecka, ruce jsou neskutečně hydratované, jemné, bez šupinek či pocitu pnutí. A hlavně ještě i ráno to jde poznat. 

Není to produkt na každý den, protože ne každý večer na to budete mít nervy a jindy během dne to určitě také nepoužívejte. Nicméně ty výsledky stojí za to a pro mě je to velký zimní oblíbenec. A vydrží to asi věky, vůbec to neubývá. Cena je 389 Kč. 


Přejděme ke značce Balm Balm. Na tu jsem se také těšila a vůbec jsem se nemohla rozhodnout, co zkusit. Nakonec jsem chytře sáhla po pytlíčku se čtyřmi miniaturami a jejich pleťovou péči tak vyzkoušela dokonale. K tomu jsem navíc brala ve větším balení i univerzální krém.

Produkty jsou opravdu super ultra přírodní a složené jen z opravdu pár ingrediencí. Trošku mě ale potrápili. Já jsem si je nadšeně brala na víkend k rodičům a byla jsem z toho dost nešťastná, když jsem zjistila, že to moc nefunguje. Nakonec jsem to poté trošku rozklíčovala, prozkoušela a přišla na způsob, jak některé ty věci použít. Co vím ale určitě, tak mi moc nesedělo je používat všechny současně. Jsou dost mastné, všechny na olejové bází a pleť jsem málem udusila. Pojďme ale popořadě.


Začněme kokosovým odličovačem, který je asi nejhorší. Za mě je to jen kokosový olej, akorát v tekuté formě. Jako odličuje to dobře, protože je to prostě mastné. Ale na pleti je to extrémně těžké, lepí to a nejde se toho pak zbavit. Na celý obličej je to utrpení. Ve finále jsem to ale vypotřebovala jako odličovač očí. Tam to bylo fajn, zbavilo se to linek i řasenky, oči to nedráždilo a kupodivu ani nezamlžilo. Víckrát bych to ale určitě nechtěla.


Ani tonikum se nestalo mým favoritem. Nejvíce jsem se bála toho alkoholu ve složení, ale ten tam vůbec nejde cítit a snad poprvé v životě jsem měla pocit, že mou pleť otráví glycerin. Je ho tam neskutečně moc, formule je opět těžká, extrémně lepivá a pleť po tom zůstane taková divně ,,nakytovaná", přemaštěná a mám pocit, že nemůže dýchat. Tohle za mě taky ne.


Jdeme to trochu napravit. Sérum je vpodstatě neškodné. Opět je to tedy směs olejů, takže vůbec to nejde nanést na ty dva předchozí kroky a celkově to musí být jediný olej, který ten večer na pleť dávám. Pak je to vcelku funkční, příjemné, voní to po pomerančích a rychle se to vstřebá. Tohle přes zimu určitě dopotřebuji. 



Posledním kouskem je maska, tedy to tvrdí výrobce, za mě je to peeling. Je to prášek, který smícháte s vodou a kašičku poté nanášíte na obličej. Jsou v tom různě velká zrníčka, ta největší i trošku škrábou, ale zase jich tam není moc.

Pleť je potom neskutečně čistá, jemná, póry jsou menší. Trošku mi přijde, že je pleť podrážděná a chvíli červená, ale rychle to mizí. Je to asi těmi většími zrníčky, na která já nejsem moc zvyklá. Výsledek ale stojí za to a obecně tyto práškové peelingy mám ráda. Takže tohle za mě dobrý.


Nakonec jsem sáhla i po univerzálním krému, ještě navíc ve verzi bez parfemace, takže jde použít naprosto na cokoliv. Opět je to čistě směs olejů a na pokožce to okamžitě taje. Používala jsem to i na celý obličej, ale více jsem si to oblíbila jako oční péči. Měla jsem teď trošku trable s ekzémem kolem očí a tohle bylo fajn. Byť mi to tedy suchá míst nevyléčilo, na to pomohla až Nivea, ale o tom někdy příště. Každopádně Balm Balm byl daleko lepší alternativa než běžný oční krém a s klidem jsem to používala i ráno pod makeup.

Baví mě, jak je krém univerzální, není vůbec parfemovaný, nedráždí, rychle se vsákne. Je to takový malý poklad, a ty se vždy vyplatí mít doma. Cena je 299 Kč.

Ještě když se vrátím k té sadičce, tak čtyři miniaturky včetně pytlíčku a ručníčku vyjdou na 550 Kč. Za mě ale spíše ne. Ten univerzální balzám je skvělý, ale ta další péče mě buď zklamala nebo tolik nezaujala.


Jsem moc ráda, že jsem mohla takto zajímavé produkty vyzkoušet. Za mě jsem si nejvíc oblíbila krém na ruce Akamuti. Sice je fakt mastný a trvá mu, než se vstřebá, ale ten výsledek je skvělý a vlastně i ten mazací rituál je příjemný. A poté mě mile překvapil univerzální balzám od Balm Balm, taková věc se doma nikdy neztratí.

Za poskytnutí produktů k recenzi děkuji eshopu ladybio.cz.

Co vy a přírodní kosmetika? Máte tip na nějakou zajímavou značku?

7 komentářů:

  1. Ja prirodnu kozmetiku pouzivam celkom dost, ale nie vyhradne. Mozno tak pol na pol. Najviac pouzivam Alverde, pretoze je pre mna najdostupnejsia.

    OdpovědětVymazat
  2. Snažím se používat převážně přírodní kosmetiku ale jak říkáš, jsem stejného názoru že je potřeba zapojit selský rozum a to, že se nic nesmí přehánět. Květované vody jsou pro mě spíš jako produkt navíc a měla jsem z nich zatím pocit žádného blahodárného účinku., prostě nic moc. Docela mě zaujala maska-peeling, mám tyto masky v prášku dost ráda. Já mám třeba dobrou zkušenost s kosmetikou Just ale její dostupnost je už horší.

    Terezah-style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také si myslím, že květové vody jsou buď jen tak na osvěžení nebo jako závlaha pleti před oleji, ale samy o sobě nic nedělají. je to stejné jako termální vody.

      Vymazat
  3. Na přírodní vs. běžnou kosmetiku máme stejný pohled, nejedu výhradně na vlně přírodní kosmetiky, ale ráda z ní občas něco vyzkouším. Asi to není nic, co bych nějak potřebovala, ale docela se mi zalíbily ty výrobky Akamuti, hlavně to máslo na ruce:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám přírodní kosmetiku velmi ráda. Hodně se mi líbí máslo na nehty. Taky bych s ním mazala celé ruce a na noc by mi vůbec nevadilo. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  5. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  6. Já mám právě třeba moc ráda růžovou vodu od Dulcia, vůbec si to bez ní nedovedu představit. Přijde mi že mám pak pleť takovou jemnější a tedy pod olej je to taky super pomocník (jak píšeš). Jinak přírodní kosmetiku zkouším průběžně ale nevyhýbám se ani té konvenční. Třeba antiperspiranty / deodoranty jsem přírodní vyzkoušela dosti a buď vůbec nic nedělaly, nebo mi smrděly.

    OdpovědětVymazat