středa 6. prosince 2017

Kosmetická statistika (listopad)

Je to tady, rok se blíží do svého finále a kosmetická čísla začínají nabývat na síle. Nakupovala jsem vánoční dárky, a nejvíc pro sebe :-), k tomu nějaké ty adventní kalendáře a takto do dopadlo. Astronomických  72 nových produktů a spotřebované kousky se také činily, je jich celkem 32. 


Novinky

Listopad se prostě nějak zvrhl. Hodně jsem nakupovala, protože jsem chodila po obchodech a hledala dárky. Primárně samozřejmě pro mé blízké, ale nejvíce jsem toho koupila sobě, pak přišlo pár balíčků a bylo to. 72 je opravdu vysoké číslo, ale dominují miniaturky a slibuji, že je rychle spotřebuji.


Začneme tím, co udělalo největší čísla a ani se to nevešlo na úvodní fotku. Tím jsou hned dva adventní kalendáře. Kiehls u mě vyhrál na plné čáře, a tak jsem si pro něj běžela hned, jak se naskladnil. A kalendář Nivea mi poté zaslalo zastoupení značky. Abychom se v počtech vyznali, Kiehls počítám za 17 kousků, protože ve zbytku okýnek jsou jen pytlíčkové vzorečky, které obecně do statistiky nepočítám. A Nivea to má za 13 kousků, protože zbytek jsou nekosmetické věci plus dva pánské vzorky, a ty taky nepočítám.


Vánoční nákupy ode mě pro mě. Set miniatur krémů na ruce Essence jsem prostě musela mít. Poctivě jsem oběhala půlku Prahy, než jsem je našla, takže si je vlastně zasloužím. Důležité je si to umět obhájit :-) V Kiehls měli akcičku, že rozdávali pět deluxe miniatur k nákupu. Něco jsem brala jako dárky, pro sebe pak tonikum a všechny ty vzorečky. A na závěr největší pecka, paletka od Mac.


Další nákupy, klasická zastávka v Yves Rocher a poté tradiční věci z drogerie - barva na vlasy a čisticí pásky, ty jsem fakt potřebovala,  a stejně tak zlatou linku na oči od Catrice. :-)


Ještě pořád nákupy. Nechyběla objednávka na Notino.cz. Kromě již klasiky, antibakteriálního gelu Bath and Body Works jsem si konečně vzala dlouho vysněný šampon od Kérastase a poté bázi pod stíny od Catrice, kterou jsem nemohla sehnat nikde v drogerii. Vzoreček krému byl jako dárek. 


Nějaké dárečky také přišly. Bohatě mě zásoboval eshop kupkosmetiku.cz, dorazily vánoční pěny do koupele, nový balzám na rty Blistex a poté maska na ruce Lirene. Na všechno se moc těším.


Tady takový miš maš, nová detoxikační řada od Nivea mě hodně zaujala, a tak jsem byla nadšená, když mi ji zastoupení značky zaslalo, a to i s novými Labelly. O značce Tesori d'Oriente už jsem vám také povídala. Nakonec jsem si nechala jen sprcháč, ale zamilovala jsem si ho. Kouli do koupele jsou dostala jako dárek k nákupu svíček od jasminkashop.cz a poté produkty Lava Rock mi přivezla kamarádka z Řecka.


V závěru měsíce ještě dorazil i balíček od Loreal. Ten jsem trošku protřídila a tuto hromádku si nechala pro sebe. 

Spotřebováno

Ani ve spotřebě jsem nelenila a 32 kousků je opravdu slušný výsledek. I když v porovnání s novinkami dost nic moc. :-) Trošku jsem třídila laky na nehty, ale jinak se to tak hezky naskládalo a mohla jsem se rozloučit s pár velkými lahvičkami.


1) Barva na vlasy Loreal - Moje klasika, už dlouho jinou nekupuji a ani to nehodlám měnit. Ne všude se projevuje má přelétavá duše. :-)

2) Tělové mléko Yves Rocher - Nebylo špatné, taková klasika. Měla jsem ho v různých parfemacích už několikrát a určitě ne naposled.

3) Sprchový gel Balea - Velmi neutrální, spotřebovala jsem ho jako mýdlo na ruce.

4) Tělové máslo Lava Rock - Naprosto perfektní. Sami můžete vidět, že jsem ho na začátku měsíce dostala a na konci úplně spotřebovala. Bylo lehčí, hezky se roztíralo a vonělo decentně pudrově. Asi se nebude dát sehnat jinde než v Řecku, ale pokud na tuto značku při dovolené narazíte, můžu ji doporučit.


5) Body Mist Victoria Secret - Úžasná vůně pomela a jasmínu. Měla jsem ji spojenou s létem, ale používala jsem ji vždy, když jsem potřebovala zpravit náladu. Určitě si koupím další, jen mám teď dilema, jestli tu samou vůni nebo mám zkusit nějakou další.

6) Bi-Oil - Naprostá klasika, pro mě spíše letní produkt na podrážděnou pokožku, ale využít se dá celoročně třeba po holení nebo na nějaké ty neplechy. Mám doma další balení.

7) Sprchová pěna Kneipp - Vítěz mého testu a za mě nejlepší sprchovací kousek. Ráda si ji časem koupím znovu.

8) Ústní voda Dontodent - Asi moje nejoblíbenější a také si ji koupím znovu.


9) Pleťový krém Clinique - Tohle byla ta výživnější verze, která je tedy o něco lepší než ta klasická, ale po spotřebování jsem došla k závěru, že to není to pravé ořechové pro mě. Nesedí mi pocitově ta silikonová textura.

10) Kondicionér Klorane - Příšerný, hrozně to smrdělo a nic moc nedělalo, ani není spotřebovaný.

11) Sprchový gel treaclemoon - Příjemný, slaďoučký, za mě ano.

12) Odličovač očí Diadermine - Jeden z nejhorších produktů, co jsem letos zkoušela, také jsou ho nakonec vylila. Dráždil oči i oční okolí a dlouhodobě se nedal používat.

13) Antiperspirant Dove - Moje stálice, mám je ráda, jen střídám vůně i jednotlivé verze, teď jsem ho prohodila za kuličku.

14) Krém na akné Avéne - Můj svatý grál a třetí spotřebované balení. Když se na pleti objeví nějaká neplecha, není nic lepšího.


15) Pásky na nos 7th Heaven - Za mě ne, něco to sice vytáhne, ale Nivea to není ani omylem. 

16) 17) Plátynkové masky Nature Republic - Jedny z těch lepších a rozhodně stojí za vyzkoušení. 

18) Plátynková maska Skin 79 - Nebyla špatná, ale spíše průměr.

19) Peeling Vivaco - Příjemně mě překvapil a bavil mě. Ale asi ho nutně nepotřebuji znovu.


20) - 26) Laky na nehty - Pár vytřízených kousků. Buď už jsem je nenosila anebo jsou zaschlé anebo obojí. 


27) Řasenka Loreal - Rozhodně ano, řasenky této značky mám nejraději a zklamaná jsem nebyla ani tentokrát.

28) Pudr Pupa - Hrůza a děs. Jako makeup to nefungovalo vůbec, tak jsem to měla jako pudr v kabelce, ale už mě to fakt nebavilo. Dělalo to mapy a vůbec to nedrželo. Vyhazuji předčasně, protože mám plný šuplík lepších pudrů a už se s tímto nechci rozčilovat.

29) Balzám na rty Vivaco - Dnes jsem fakt zlá, ale tohle je také průser. Za dva dny mi to rty totálně oddělalo, a tak také vyhazuji.

30) Parfém Yves Rocher - Příjemná letnička.

31) Báze pod oční stíny Loreal - Nic moc a hlavně jsem ji použila asi desetkrát a už z toho nejde nic vydolovat.

32) Balzám na rty Baby Lips Maybelline - Můj velký oblíbenec, tohle byla taková neutrální varianta a je poctivě spotřebovaná.

Máme to za sebou a před sebou tradičně nejbohatší měsíc. I když tedy má prosinec co dělat, aby předčil tady tu listopadovou hromadu. Schválně si pojďte tipnout, jestli toho bude v prosinci ještě víc. :-)

Co vy a předvánoční nákupy? Také toho vždy nejvíc nakoupíte pro sebe?

7 komentářů:

  1. Tá basic bitch paletka sa mi veľmi páči :) Skvelý článok :)

    OdpovědětVymazat
  2. Také jsem nakupovala nějaké ty vánoční dárky a nejvíc toho mám z kosmetiky zase pro sebe :D Ty věci mi snad do toho košíku skáčou samy. Tenhle měsíc mi přišlo, že jsem si teda skoro nic nekoupila, ale když se to sečte, tak je z toho zase skoro 40 věcí (Yves Rocher, Lookfantastic beauty box, 2x návštěva Dmka). Upřímně se ale už teď děsím prosince. Vím, že pro mě má Ježíšek spoustu kosmetiky a myslím si, že překonám můj letošní rekord 82 nových přírůstků, ale zase do toho budu počítat 23 miniatur z Balea adventního kalendáře a to je přeci jen skoro hned pryč (na rozdíl od půl litrového balení sprchového gelu či pěny do koupele) :D Nějak si to člověk obhájit musí, že? Už teď mám 2 malé předsevzetí na příští rok: 1) nekupovat takové hromady kosmetiky a 2) spotřebovávat daleko víc než letos. Pokud budu pokračovat takhle, tak bych za chvíli musela těm svým zásobám vyhradit celý pokoj. Už takhle mám pečující kosmetiku ve 3 menších skříňkách a tu dekorativní ve 3 šuplících :D

    OdpovědětVymazat
  3. Měla jsem to úplně stejně, na lovu dárků pro své blízké jsem jich ukořistila nejvíc pro sebe:-D Radost mám ze setu krémů na ruce Essence, sehnat ho, nebylo nic jednoduchého, ale nevzdala jsem to a zadařilo se:-) A ten zbytek nákupů, ten ani nebyl plánovaný, prostě se mi to naskládalo, ani nevím jak:-D

    OdpovědětVymazat
  4. Tu ústní vodu Dontodent mám taky ráda, zrovna ji používám. Listerine a ostatní mě pálí, ale tahle je fajn.
    Jinak jsem koukala i po tom odličovači Diadermine, tak jsem ráda, že si ho nemusím kupovat :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to je pořádná nálož novinek! :) Já teda ještě po nákupech nelítala :D Já mám momentálně stop s kosmetikou, chodí mi jenom měsíčně lookfantastic box a to mi stačí. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Taky jsem teď pár nákupů udělala a největší položka byla asi přes slevy Black friday u Yankee candle. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  7. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat