pondělí 11. prosince 2017

Pohádka o Urban Decay Smoky

Blíží se nám Vánoce, a tak si dáme pohádku. U takto ikonických kousků vás nikdy nechci unavovat popisem, jak jsou skvělé a jakou mají konzistenci, protože to už bylo řečeno milionkrát a všichni to ví. Každý produkt ale s sebou nese svůj příběh, a konkrétně moje cesta k Urban Decay Smoky byla opravdu dlouhá. 


Celkově můj příběh s Naked je dlouhý. Smoky je moje první a zatím i jediná. Jednička a dvojka mě nikdy netáhly. Teď už bych je sice chtěla více, ale vždy když se dostanu k tomu, jestli tu první nebo druhou, přistihnu se u toho, že vlastně všechny ty odstíny z obou paletek doma stejně mám a nepotřebuji ani jednu. Trojka se mi líbí vizuálně, ale asi nutně nepotřebuji takto drahou paletku jen s růžovými stíny. A Heat ta vůbec, to není barevně pro mě.

Smoky  byla vždy favorit. Hned jak vyšla, chtěla jsem si ji koupit. Ale pořád jsem to odkládala, přemýšlela, šetřila. Už jsem pro ni jednou i šla, ale nakonec odešla s paletkou tvářenek. Jeden den si mi líbila, druhý den byla prostě jen šedivá. Vyřešila to za mě nakonec kolegyně s práce. Nejdříve mi půjčila její paletku a já jsem po dvou týdnech zkoušení došla k závěru, že je vážně fajn a že ji potřebuji. Než jsem se však stihla nadechnout, kolegyně popíchla další lidi v práci a věnovali mi ji k narozeninám. Jo, je to pro mě jeden z nejlepších narozeninových dárků. 



Kvalita stínů je všemi známá a jednoduše skvělá. Dobrá pigmentace, nanáší se to rovnoměrně, nepráší, hezky se blendí do sebe, neblednou.  Krásné kouřovky máte za naprosto minimální čas. Kdo jednou zkusí takové stíny, těžko už se poté dohodne se všemi Maybelline a Catrice a podobně. I s těmito stíny jde sice pracovat, ale vždy když sáhnu do Urban Decay, tak si nadávám, že mám doma i ty další. Za mě by každý měl mít doma raději jednu drahou a fakt pořádnou paletku. Paradoxně i pro začátečníky je tohle lepší, protože se s tím daleko lépe pracuje. Samozřejmě pak jsou tady kosmetičtí blázni, a ti mají doma všechno. :-)





Barevně mi paletka sedí. Co bylo příčinou mého dlouhého přemýšlení a co se i potvrdilo, tak mě trochu mrzí, že prostředních pět stínů je ve finále stejně šedých, a ať to zkombinujete jakkoli, máte buď tmavě šedé kouřovky nebo ještě tmavší šedé kouřovky. Chybí mi tam nějaká fakt světloučká šedá až stříbrná. A kdyby ta fialová byla fakt fialová a nejen šedá s lila nádechem, také by to bylo fajn.

Za mě nejoblíbenější stín je první High. Na sucho je super pod obočí a namokro to umí na oku divy. Mám ráda také ty dvě hnědé hned vedle a poté matný konec paletky. Tuto krásku mám doma už půl roku, a můžu říct, že ji používám velmi často a střídám zhruba všechny stíny. Jen co se tak teď dívám, tak moc nesahám do Black Market, protože obecně černé stíny mě moc neberou a poté do matné šedé Password. Sama o sobě je to hezká barva, ale nějak se mi ji nedaří kombinovat.

A tady pár kombinací. Tohle je přesně ten případ tmavé šedé a ještě tmavší šedé kouřovky.




Hnědým Dirtysweet a Radar to spolu opravdu ladí, mají trošku teplý podtón a byly mými velkými letními oblíbenci.


Combust a Whiskey jsou primárně přechodovými barvami, ale rozbalit to umí tak, že se dají nosit i samostatně. Pro nenápadný look ideál.


Moje vůbec nejoblíbenější kombinace růžové High a fialové Smolder.


Celkově tu paletku miluji a stála za všechno to přemýšlení. Ta kvalita je prostě neskutečná a kombinace barev taktéž, dá se tím fakt vyhrát. A teď už nezbývá než přemýšlet dál, jestli tedy tu jedničku nebo dvojku. :-)

Jo a balení, to je také božské. A přiložený štěteček, tak na ten jsem nesáhla. Ta jedna strana by možná nebyla marná, ale ta delší se mi nelíbí a za celý půl rok jsem se nedostala k vyzkoušení. Za mě by tam ty štětce fakt být nemusely.

Co vy a ,,Nakedky" od Urban Decay. Které máte doma a po kterých toužíte?

9 komentářů:

  1. Je vážně nádherná, já nemám zatím žádnou, ale už dlouho mám dilema mezi jedničkou a dvojkou, nejvíc by se mi hodilo zkombinovat z obou odstíny podle svého gusta:-) I když možná přece jen mně to o trochu víc táhne k té jedničce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Makeup Geek ma ocne tiene, ktore su dupes pre vsetky tiene v paletkach Naked 1-3. Kup si radsej par ocnych tienov Makeup Geek a mas mix Naked 1 a 2, ktory chces ty. Dilema vyriesena a kvalita je niekde uplne inde 👍

      Vymazat
  2. Ja mam doma Naked 3 a totalne sklamanie co sa tyka kvality. Pri nanasani mam pod ocami opadane trblietky a pigmentacia tiez nic moc. Keby som ju nekupovala v Douglase, tak si myslim, ze je to fejk. Dufam, ze nie je 🙈 Podla mna najlepsie tiene su Makeup Geek. Ako tak pozeram na videa makeup gurus, tak Naked paletky uz nikto nepouziva.

    OdpovědětVymazat
  3. Nemám žádnou jejich paletku, ale hrozně se mi líbí :))

    OdpovědětVymazat
  4. To jsou fakt nádherný odstíny <3

    www.mummysweetbaby.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Mám Naked2 a už mi dochází, takže se chystám na jedničku, ta se mi líbí asi nejvíc, nebo pak Heat...tobě ale tato sedne, jsou to Tvoje odstíny.

    OdpovědětVymazat
  6. Ja zatiaľ žiadnu Naked nemám, iba dupe paletky iných značiek. Ale túto by som tiež chcela. Páči sa mi určite viac ako Heat :)

    OdpovědětVymazat
  7. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  8. Jo, rozhodně jí potřebuji také! :) Krásná recenze.

    OdpovědětVymazat