pondělí 18. prosince 2017

Péče o problematickou pleť Dermacol

Nedávno mi od Dermacolu přišla celá řada na problematickou pleť. Nejdříve jsem si říkala, že to není nic pro mě, že mám tohle období již za sebou, ale pak jsem si řekla, že mě přece jen tu a tam nějaký pupínek zazlobí a ono se to bude hodit. Sáhla jsem tedy po třech kouscích a zcela překvapivě, jsem s nimi hrozně spokojená a jsem ráda, že jsem se je rozhodla vyzkoušet. 


Řada Acne Clear od Dermacolu obsahuje opravdu hodně produktů - od tonika, čisticí gely, krémy, až po masky či intenzivní péči přímo na pupínky. Produkty obsahuji zinek nebo třeba australský čajovník.

Já jsem si vybrala čisticí gel, tonikum a masku. Produkty nepoužívám denně, na to opravdu má spíše normální a v zimě klidně sušší pleť není stavěná a občas má i šťastné období, že pupínky vůbec nemám, takže by to bylo zbytečné. Čas od času je to ale rozhodně fajn. Občas se ta pleť zkrátka zblázní. 



Čisticí gel dělá čest svému jménu, je funkční a velmi příjemný. Voní po tea tree tak nějak typicky jako produkty na akné. Vrací mi to vzpomínky na teenage léta a svým způsobem je mi to příjemné. 

Gel se dobře nanáší, docela výrazněji pění a smyje perfektně veškerý makeup. Byla jsem příjemně překvapená, ale dá se na něj spolehnout a pleť je vždy čistá. Zároveň není ani přehnaně vysušená. Říkám si, že bych ho měla používat častěji, že to není nutné schovávat jen na pár dní v měsíci, protože to pleti nijak neškodí a upřimně, nemyslím si, že zrovna čisticí gel by dokázal s pupínky zatočit. To je spíše taková péče navíc, že jsou ty složky rovnou už v čistidle, ale pomáhají spíše až ty produkty, které na pleti chvíli zůstanou. Cena je 120 Kč a za mě určitě ano, pokud máte problematičtější pleť, tak dvojnásob.



Dalším kouskem je tonikum. Tohle je u mě takový výjimka, protože jinak se tonikum s alkoholem vyhýbám. Tohle mám ale schováno vždy na ten den, kdy čistím pleť čisticími páskami. Před nimi a i po nich je právě tonikum s alkoholem dobrým pomocníkem.

Voní opět podobně jako gel, velmi silně po tea tree. Funguje přesně tak jak má a pokud naopak dáváte přednost toniky s alkoholem a chcete pleť skutečně dočistit a póry uzavřít, je to dobrá volba. Sama ho mám ale opravdu schované a používám občas, na denní použití by mi určitě nesedlo. Cena je taktéž 120 Kč.



To nejlepší na závěr, ta maska je vážně zázrak. Pytlíček má dvě komory a každá z nich vydrží tak akorát na jedno použití. To docela vítám, protože jestli něco nesnáším, tak v koupelně skladovat rozbalené pytlíčky. 

Maska je kombinace klasického jílu a opět se vůní přidává tea tree, i když tady ne tak silně. Maska postupně zasychá, ale netvrdne nijak nepříjemně. 

Po smytí je pleť neskutečně jemná, vyčistěná, póry menší. Zároveň není přesušená, je to opravdu ve velmi dobré rovnováze. Přijde mi taková zklidněná a opravdu spokojenější. A o co víc, pokud řešíte nějaké pupínky, do rána se výrazně zmenší. Tohle za mě fakt super a masku si rozhodně budu kupovat opakovaně. Cena je 39 Kč.

Celkově mě řada Acne Clear opravdu překvapila. Přijde mi účinná, ale zároveň k pleti hodně jemná, nevysušuje ji jako to dělají jiné přípravky na akné. Gel a tonikum není mým každodenním chlebem a ani nevím, zda si je koupím znovu. Má pleť je skutečně někde jinde. Ale na masku rozhodně nezanevřu, takovouhle čistku potřebuje čas od času každá pleť. Tu zkuste rozhodně a pokud vás pupínky trápí ve větší míře, klidně sáhněte i po těch dalších přípravcích.

Za poskytnutí produktů k recenzi děkuji PR Dermacol.

Jaké produkty na akné používáte vy?

5 komentářů:

  1. Z téhle řady jsem nikdy nic neměla, ale jelikož moje pleť poslední dobou blázní a akné se mi tvoří mnohem víc než v pubertě, tak asi budu muset změnit svoji rutinu a zaměřit se spíše na produkty určené na problematickou pleť. Hodně mě z tvé recenze zaujala právě maska a mycí gel :)

    OdpovědětVymazat
  2. Nějaké produkty na problematickou pleť musím mít vždy po ruce, nepoužívám je pravidelně, jen když mně zazlobí pleť, tak abych mohla okamžitě zasáhnout:-) Líbí se mi ta maska, tu si budu muset pořídit.

    OdpovědětVymazat
  3. Já tuto řadu už kdysi zkoušela, když jsem chodila na základku, ale ještě do teď si pamatuji, že to byli fajn produkty, celkem i pomohly, taková ta vedlejší péče. Maska je super, tu jsem zkoušela. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jak to vidím na fotce, připomíná mi to časy, kdy jsem v pubertě používala kupu různých chemických značek z drogerie, které absolutně nepomáhaly a byly to vyhozené peníze. :D Možná jsem i tuhle řadu tehdy měla, už nevím. Před rokem jsem ale z této řady měla masku na akné a byla super. :) Jinak na akné mi nejvíc pomáhalo od kožní antibiotikum Dalacin-T, bohužel ho přestali vyrábět. Na akné používám momentálně jen Skinoren, taky z lékárny. Co mi taky pomohlo, byl krém na opalování od Biodermy Photoderm Mineral 50+, což mě dost překvapilo, vzhledem k tomu, že ten krém vůbec neslouží k léčbě akné. Dost mi taky pomohla micelární voda Garnier (modrá) na problematickou a citlivou pleť, ale i tonika od Bione - já měla to tonikum určené na každodenní použití, mají ještě tonikum intenzivnější, co se používá asi 1x týdně. O tipech na akné jsem nedávno psala na blogu.

    http://kliknisem.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat