úterý 21. října 2014

Nude Magique Loreal

Slavný makeup Nude Magique mě lákal hrozně dlouho a stejně dlouho mi trvalo, než jsem si na něj zvykla. Ale podařilo se, a to je hlavní. 

Tento makeup jsem hrozně moc chtěla vyzkoušet. Dle popisu to vypadalo na ideální makeup pro mě. Něco lehoučkého, na pleti neviditelného. Mé nadšení stouplo v momentě, kdy se mi do rukou dostal skvěle padnoucí odstín 100 Porcelain. A pak začalo první zkoušení a lehké rozladění. Náš vztah však byl jako na houpačce. Nejdříve jsem ho nenáviděla, poté jsem si říkala, že to není tak zlé a že to použít jde a nakonec jsem skončila s tím, že ho mám ráda. Sice s výhradami, ale skutečně je to makeup přesně pro mě.


Odstíny se u nás prodávají čtyři, a byť já jsem naprosto spokojená, tak barevná škála rozhodně nepokrývá potřeby všech českých žen. 100 Porcelain je uspokojivě světlý, ovšem s výrazným podtónem do žluta. Pro mě ideál, ale pro růžové bledulky to bohužel není. Na druhou stranu, já si zase třeba neškrtnu u Rimmelu, který to má pro změnu všechno růžové. 


Nude Maguqie má elegantní skleněnou lahvičku, která je roztomile drobná. Makeup má jen 20 ml, což se mi nejdříve zdálo hrozně málo, ale ubývá až překvapivě pomalu, takže to vlastně ničemu nevadí.

Makeup je velmi tekutý, a to byl ten důvod, proč jsem ho nejdříve nenáviděla. Osobně preferuji nanášení makeupu štětcem. Jenže s tímto naháčem to prostě nejde. Po ruce to stéká, na štětinky se to špatně chytá a nejde to na obličej nanést rovnoměrně. Nakonec mě jedna s recenzí navedla na ten správný způsob aplikace. Otvor je přesně tak veliký, že ho ucpete prstem, a to co vám na prstu zůstane, poté dáte na obličej. Prsty se makeup roztírá velmi lehce a rovnoměrně. V tento moment to konečně začíná mezi námi jiskřit.


Makeup pleť hezky sjednotí a lehce vyhladí póry. Velmi se mluví i sametově jemném finiši. Ano, ten tam sice je, ale mě upřimně nijak nedojímá. Já si zásadně na nalíčený obličej nesahám, takže je mi to tak trochu jedno. Krytí je velmi slabé až žádné. Opravdu to umí jen sjednotit tón pleti, ale veškeré pupínky, skvrnky a jiné nedokonalosti to chce doladit korektorem. Sama s tím nemám větší problém. Pro mě je na prvním místě přirozenost, a tu mi makeup dopřává, takže nad krytím ráda přivřu oči. Samozřejmě, když se mi pleť zblázní, musím sáhnout po jiném makeupu, ale na standardní dny mi vyhovuje. 

Jeho nejlepší vlastností je zmatňující efekt. To je důvod, proč jsem ho nakonec vzala na milost. Lesknoucí se pleť je můj největší problém, na který jen málo co platí. Jsou makeupy, které můžu pudrovat co půl hodiny. Nude Magique krásně pleť zmatní okamžitě. I tak ho letmo pudruji okamžitě. Lépe tak k pleti přilne. Během dne mi stačí přepudrovat ho tak dvakrát, a to především jen na nose. Tento fakt s sebou bohužel nese to, že na sušší pleti okamžitě zvýrazňuje šupinky. Většinou s tím nemám problém, ale když se mi občas trochu ošupinkuje brada, tak to makeup hned zaznamená. Proto bych ho doporučila čistě jen pro smíšenou/mastnou pleť. Na suché/normální pleti bude zlobit.

Jeho největší slabinou je výdrž. Zvládne tak maximálně 6 - 7 hodin, poté se výrazně vytrácí a po dvanácti hodinách v práci obvykle odličuji už jen pudr, který jsem přidávala v odpoledních hodinách. Na jednu stranu mě to štve a přála bych si, aby vydržel více, na druhou stranu, asi jsem večer raději bez makeupu, než s makeupem, který během dne vytvoří nevzhledné mapy. 


Byť jsem si k Nude Magique cestu našla a vyhovuje mi, jeho celosvětovou oblibu úplně nechápu. Tento makeup je velmi specifický a sedět bude jen malému procentu lidí. Sama bych ho doporučila na smíšenou/mastnou pleť, která ovšem nemá výrazný problém s pupínky a nevyžaduje výraznější krytí. 

Nude Maqique ve zkratce: sjednocuje, vyhlazuje póry, zmatňuje, vypadá přirozeně, velmi lehce kryje,má krátkou výdrž a nepraktické dávkování. 

20 ml produktu seženete za 200 - 300 Kč, což rozhodně není málo, ale pokukujte po různých akcích a slevách.  

Mé pleti  a mým požadavkům vyhovuje, jako nevýhodu vidím pouze krátkou výdrž. Sama ještě nejsem rozhodnuta, jestli si ho někdy koupím znovu, byť ho aktuálně používám ráda. Doporučení už jsem popisovala výše. Rozhodně ano,ale pouze pro určitou skupinu lidí.

Za poskytnutí makeupu k recenzi děkuji PR Loreal.

Zkoušeli jste slavný Nude Magique? Jak vám seděl?

7 komentářů:

  1. Já ho mám už skoro vypotřebovaný. Nanáším ho ale normálně štětcem, mám takovou tu paletku na míchání makeupů, tak tam ho trochu vyliju a pak štětcem rozmažu. Nesnáším rozmazávat makeup prsty :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám raději štětce, ale tady v tom konkrétním případě jsem to vzdala. :-D

      Vymazat
  2. Cetla jsem o nem hodne recenzi a vetsinou nebyly extra pozitivni, laka me, ale obavam se, ze nebudeme kamaradi,a tak stal vaham... :-D bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
  3. za mě bohužel ne :( zvýrazňuje mi nedokonalosti a to nechci :(( pokud bych ale měla lepší pleť, tak by byl dokonalý :))

    OdpovědětVymazat
  4. Kdybych teď neměla make-upů/BB krémů železnou zásobu, asi bych do něj šla. Jsem na něho totiž fakt zvědavá. No jednoho dne vyzkouším, myslím že bych se s make-upem tohoto typu taky mohla sžít. Lahvička vypadá hrozně hezky, i když na způsob použití bych si asi musela chvíli zvykat.

    OdpovědětVymazat
  5. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  6. Ja ho nosím veľmi rada, niekedy samostatne, niekedy ho miešam pre vyššie krytie. Ale inak mi stačí a podľa mňa má stredné krytie, alebo aspoň na mojej pleti, keď mi dokáže služne zamaskovať drobučké začervenané bodky na lícach. Neviem, či si ho kúpim znova, ale u mňa patrí k najobľúbenejším.

    OdpovědětVymazat