středa 8. října 2014

Odličovač očí Mixa

Mé hledání ideálního očního odličovače pokračuje a konečně jsem se dostala k jednomu z nejvíce opěvovanému. Dvoufázový odličovač Mixa mi doporučovala kamarádka i mnohé z vás. Vypadá to však, že dokonalý odličovač mi není souzen a spokojená nejsem ani tentokrát.


Čím více dvoufázových odličovačů zkouším, tím více docházím k názoru, že si o něm můžu udělat dobrou představu už v obchodě. Zatím mi vždy vychází přímá úměra, čím lépe se do sebe složky zamíchají a čím déle jim trvá, než se zase oddělí, tím je odličovač lepší. Mixa je v tomhle ohledu průměrná a podobně průměrný dojem mám i z jejího odličovacího umění.


Odličovač je naprosto bez parfemace, což mi naprosto vyhovuje. Stejně tak je skutečně velmi jemný k očnímu okolí a vůbec neštípe. Překvapivě mi vyhovuje i míra mastnoty. Je sice olejovitější (což se dá logicky u dvoufázových odličovačů očekávat), ale zároveň mi nedělá mlžný opar, což obvykle oleje umí. I tady vcelku spokojenost.


Balení má příjemný a praktický dávkovač. Tak kde se skrývá ten problém? Nemůžu si pomoct a nevím, kde je chyba, když mnohým tak vyhovuje, ale mně přijde, že jeho odličovací schopnosti jsou velmi průměrné. Ano, nakonec oko odlíčí, ale musím na něj sakra zatlačit a také použít mnohem větší množství produktu, než mívám ve zvyku. Dobrým odličovačem to zvládnu na dva tampónky. Tady musím použít minimálně tři. Díky tomu i velmi rychle mizí.


Slovíčko průměrné tedy této lahvičce sedí nejvíce. Není vyloženě špatný. Je uživatelsky příjemný, jemný k o čím a nakonec zvládne i odlíčit. Bohužel se mi tedy nelíbí, že je ho potřeba větší množství a že se musí na oko tlačit. Dokázala bych vyjmenovat spoustu odličovačů, které byly horší, stejně tak bych si vzpomněla i na lepší. Na ten dokonalý si však budu muset počkat.Třeba se dočkám už příště.

Odličovač Mixa zakoupíte ve všech drogeriích a některých supermarketech. Cena se pohybuje cca kolem stokoruny.

Za poskytnutí produktu k recenzi děkuji PR L'oréal.

Otázka na závěr je tedy jasná, jaký oční odličovač mi doporučíte?

25 komentářů:

  1. Ja neviem...mne sa celkovo tá mixa nepozdáva, už dlhšiu dobu chcem od tejto značky nejaký výrobok odskúšať ale vždy sa od toho odtrhnem...snád nejaký krém alebo podobne ale odličovače určite nie :)

    OdpovědětVymazat
  2. Zajímavé...mě teda vyhovuje maximálně. Na obě oči si vystačím s jedním tampónkem, a nijak je dřít nemusím atd. Tak nevím kde je u tebe chyba.

    Radu - UltimateChic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Začínám se bát, že má představa o odlíčení je snad nereálná,jinak si to taky nedovedu představit, že mi stále není nic dobré.

      Vymazat
  3. Čím se to maluješ? Mně na výrazné stíny, linku a hodně řasenky stačí jeden velký tampónek. A tlačit fakt nemusím. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paradoxně nosím jen stíny a řasenku, většinou žádné linky. Fakt sama netuším, kde je chyba.

      Vymazat
  4. Také mi velmi vyhovuje. Linky tedy nepoužívám, jen stíny (často výraznější) a řasenku a stačí mi v pohodě jeden tamponek na obě oči. Skvělý je i posilující odličovač Garnier.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Garnier mám spadeno, ten určitě časem vyzkouším.

      Vymazat
  5. Nezkoušela jsem, mne Mixa nějak nebere.. Já používám Yves Rocher nebo od The Body Shopu :)

    OdpovědětVymazat
  6. No to by aj mna zaujimalo, cim sa malujes, lebo mne tento odlicovac fungoval znamenite aj na vedeodolnu mascaru a gelove linky, jednym tahom, jednym tamponom. Pre mna je to z drogerioveho segmentu TOPka. Inak dlhodobo je moj Nr 1 odlicovac Take the Day Off od Clinique (ten fialovy - tyrkysovy bol naopak hruza) alebo z nedavnych "objavov" Sens´Eyes od Make Up For Ever.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Používám úplně klasické stíny a řasenku a prostě to na mě nějak nefunguje. Ale vypadá to, že pokud stále nemůžu najít nic uspokojivého v drogerii, tak budu muset přesedlat na highend, takže díky za zajímavé tipy.

      Vymazat
  7. Moj favorit je po dlhych skusaniach jednoznacne Balea. Je to divne,ale je to tak :-D

    OdpovědětVymazat
  8. tak to mě dost překvapilo, tahle recenze. já si oči maluji hodně výrazně (černá spodní linka a tak tři vrstvy řasenky :D), a na odlíčení jednoho oka i obočí si vystačím s jedním tampńnkem. chvíli přidržím a jde to dolů jedna báseň. za mě s Ryorem ten nejlepší :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ryoru se pořád trošku bojím, ten bude super mastný, ale třeba se k němu časem také dopracuji.

      Vymazat
  9. Já jsem měla dvoufázový odličovač od Garnieru a ten byl úžasnej, odlíčil skvěle a vyhovoval mi moc. Jiné dvoufázové odličovače jsem nezkoušela. Teď se zase odličuju micelárkou od Nivei a ta mi oči taky skvěle odlíčí
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  10. Mixu jsem ještě nezkoušela, za to jsem ale právě dodělala oční odličovač (dvoufázák) od YR s chrpou .. příšernost, ten si mě bohužel absolutně nezískal :(

    OdpovědětVymazat
  11. Na odlicovanie oci pouzivam bud micelarnu vodu Bioderma, alebo telove mlieko Excipial z lekarne.

    Kaviareň u mačky

    OdpovědětVymazat
  12. Pokud dvoufázový, tak Bourjois, je to moje dlouholetá láska...
    A pokud olejový, tak Saloos arganovy, ale tím se odlicuju, pokud jdu hned spat, ptz dělá mlhu :-) ale odlicuje skvěle a je jemnej

    OdpovědětVymazat
  13. Toto jedine mi od Mixy sedelo :D Myslim, ze z drogerky je to najlepsi odlicovac oci a hoci momentalne pouzivam Sephoru, k tomuto sa asi nabuduce vratim :P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sephoru jsem měla předtím a co se odličování týče, tak to byl můj top, akorát mě štípala v očích, tak jsem si ji znovu nekoupila.

      Vymazat
  14. Mně přijde super, stejně jako micelárka od moxy nebo taková ta mixa baby pleťová voda na mimina, určitě si ten odličovač zase koupím...

    OdpovědětVymazat
  15. Moc vám všem děkuji za komentáře a tipy na další odličovače.

    OdpovědětVymazat
  16. Zajímavé, mně Mixo odličuje úplně nejlíp. Bez drhnutí, na jeden tampónek. Voděodolné líčení na dva. Pro mě nejlepší odličovač očí, ještě mnohem lepší než Ryor. Které jsou podle tebe lepší odličovače? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi nejraději mám dvoufázový odličovač od Yves Rocher. Sice je hodně mastný, ale odličuje úžasné. Poté mi docela sedl Dermacol a teď naposled i Sephora, i když ten mě bohužel trochu štípal.

      Vymazat