pátek 31. října 2014

Kosmetická statistika (říjen)

Po dvou velmi nadprůměrných kosmetických měsících přišlo konečně menší zvolnění. Sama jsem tomu nevěřila, ale říjen byl ve znamení kosmetického odpočinku. Nakupovala jsem, až na výjimky, jen potřebné věci a spolupráce na chvíli také zvolnily. I čísla samotná jsou ve finále velmi harmonická. 13 nových věcí a 13 spotřebovaných kousků. A takhle by to mělo vypadat každý měsíc. :-)

Novinky

Statistiku vedu už více než dva roky a číslo 13 je historicky nejnižší. A to jsem ještě v pondělí byla na 7 produktech, ale na poslední chvíli se to trochu zvrhlo. Největším úletem jsou produkty TheBalm. Ale ty jsem hrozně dlouho chtěla a na parfums.cz byla tak lákavá akce, že když to všechno sečtu dohromady, tak mám věci za poloviční cenu, než je u nich obvyklé. A to se neodmítá. Z marnivosti jsem si ještě koupila olej do vlasů Matrix a největší radost mám z nové vůně Chloé, kterou jsem dostala. Pak už to byla jen půlka Ladyboxu, zapomenutá letní zásilka od Dermacolu a nějaké ty drobnosti.

Spotřebováno

I spotřeba se nesla v minimálním množství produktů. Jeden týden v říjnu jsem totiž byla u rodičů, kde jsem si půlku věcí půjčovala a jinak jsem ve velkém spotřebovávala pytlíčkové vzorečky, které do statistiky nikdy nezapočítávám, ale za říjen jich padlo cca 20. Na svá původní čísla se jistě vrátím v listopadu, protože jsem opět ve fázi, kdy mi naprosto všechno začíná docházet.

1) Odličovač očí Mixa - Všeobecný miláček, mně osobně zase tolik nesedl. Respektive přijde mi naprosto průměrný a já nemám v plánu se k němu vracet.

2) Tělový sorbet The Body Shop - Oficiálně ta nejhorší kosmetická věc, která mě letos potkala. Nakonec jsem ani neměla sílu vypotřebovat to do konce. Je to jednoduše strašné - hnusná textura, nevstřebává se to, nehydratuje to, je to k pokožce agresivní. Nebrat!

3) Ústní voda Listerine - Chuťově to byla vcelku klasika, ale neskutečně mě iritoval bezpečnostní uzávěr. Já vím, že je to tam proto, aby to nevypilo dítě, ale já fakt nemám nervy si s tím každý večer hrát a mačkat to do nekonečna, abych se dostala do blbé ústní vody. Raději se vracím k oblíbenější Colgate.

4) Mátový gel Ryor - Můj velký pomocník na oteklé nohy. Nemůžu bez něj fungovat a už mám dávno nové balení.

5) Mléko na žíly tetesept - Další obdobný pomocník. Mléko bylo fajn, bylo slabší než Ryor, ale třeba po ránu se hodilo daleko více. Plánuji se k němu vrátit.

6) Micelární voda Ryor - Jedna z těch slabších micelárek. Odličování zcela průměrné a na trhu je takové množství lepších micelárek, že Ryor má v tomhle směru smůlu. 

7) Antiperspirant LadySpeedStick - Gelová konzistence byla neobvyklá, ale velmi mi vyhovovala. Dobře se s tím manipulovalo, rychle se vstřebalo a nedělalo fleky. Ochrana průměrná, ale pro mé potřeby dostačující. Do budoucna se mu nebráním.

8) Pudr Maybelline - Má kabelková stálice. Tohoto chudáka jsem tedy tak dodělala, že jsem ho poslední měsíc měla už jen v šuplíku, protože se balení celé rozpadlo. Ale v kabelce už je nový kousek a nedám na něj dopustit.

9) Korektor Dermacol - Velmi průměrný korektor, ale já jsem tak líná shánět se po nových korektorech (jo, kéž by to platilo u více druhů kosmetiky :-D), že jsem ho dodělala až do konce. Ale určitě vám ho nedoporučuji.

10) Řasenka Loreal - Jedna z nejlepších řasenek, co jsem kdy měla a určitě se k ní chci v budoucnu vracet.

11) Balzám na rty Greenland - Velmi příjemný přírodní balzám v hezkém obalu. Vyhovoval mi a do budoucna se mu nebráním, i když si ho samozřejmě hned nepůjdu kupovat, protože mé balzámové zásoby jsou železné a je třeba věnovat se zase něčemu jinému.

12) Krém Xhekpon - Vzoreček z Ladyboxu a docela překvapil. Moc hezky to vonělo, pleť dobře hydratoval, ale přitom ji nezatěžoval, nelepil ani nedělal jinou neplechu. Za plné balení bych se nezlobila.

13) Krém na ruce Sebamed - Již druhý spotřebovaný vzoreček. Do kabelky fajn, ale jinak je krém zcela průměrný a jeho nákup neplánuji.

Za říjen je to všechno. Mám z toho docela dobrý pocit. Občas je fajn, dát si trochu pauzu. Listopad už ale očekávám spíše v obvyklejších kolejích. Na cestě je balíček z Ameriky, který bude docela početný a k němu se určitě ještě něco naskládá. 

Co vy a kosmetika v říjnu? Koupili jste si něco hezkého?

25 komentářů:

  1. Ja som naopak s korektorom od Dermacolu spokojna.
    Kaviareň u mačky

    OdpovědětVymazat
  2. Tak ja se naopak v rijnu rozsoupla a novinek mam az az :) Jinak pudr Maybelline mam take nejradeji.
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
  3. Takové bilance bych taky někdy chtěla dosáhnout, ale prostě se mi to pořád nedaří :D Nějakou spotřebu za říjen mám, ale nákupy prostě přesahují.. hlavně finančně, protože jsem si udělala radost a koupila si 3 Ombre Matte Shadow od Clarins.. ale rozhodně nelituji, jsou perfektní:)

    OdpovědětVymazat
  4. Paletka vypadá dobře, přemýšlím, jestli si ji pořídit :)
    .. a small miracle CZ

    OdpovědětVymazat
  5. Mně přijde, že jsem si za říjen nekoupila nic :D. Kromě věcí, které mi došly, jako např. zubní pasta nebo tělový krem... Ale alespoň spotřebovávám! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Antiperspiranty Lady Speed Stick jsem dřív hodně používala a byla jsem s nimi po všech stránkách spokojená. Mátový gel od Ryoru chci určitě vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
  7. Já jsem si koupila antiperspirant Adidas, tak na něj jsem zvědavá, ještě jsem žádný od této značky neměla. A pak taky laky od Rimmelu :).
    Z Tvých produktů jsem nic nezkoušela, jen jsem měla ten sprchový gel od Dove a byl úžasnej
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  8. Na Mátový gel z Ryoru se taky chystám :)

    OdpovědětVymazat
  9. Ten korektor mě taky nebavil a bezpečnostní uzávěr u ústní vody mě též vytáčí :-D Já jsem si během října pořídila dva nové parfémy :-)

    OdpovědětVymazat
  10. no, prvně jsem chtěla říct, že jsem si toho zas tolik nekoupila, ale pak jsem si projela Instagram... ehm, tři make-upy, tři laky na nehty, Doutzen rtěnka od L'oréalu a pak ještě nějaké drobnosti v Německu...
    zaujal mě ten Tetesept na žíly, mám je na nohách docela vidět, mám tenkou kůži a bojím se, jak se to bude vyvíjet, tak že bych s tím začala už něco dělat... můžu se zeptta, kde jsi ho koupila?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dostala jsem ho k recenzi, ale jinak jde koupit v DM drogerii.

      Vymazat
  11. Teda, ten pudr od Maybelline budu muset vyzkoušet, když ho tak chválíš. Já mám od Maybelline pudr Fit Me a ten je taky super (stejně jako korektor Fit Me). Sexy Mamu jsem si v říjnu taky pořídila. Od theBalm mám už 3 tvářenky a jsou naprosto dokonalé, příště je na řadě Mary-Lou. :-) Co ten make-up od Catrice, zkoušela jsi ho už? Já si v létě koupila od Catrice ve výprodeji BB krém, snad za 54 Kč (ani jsem do té doby nevěděla, že Catrice má v sortimentu BB), moc jsem od něj nečekala a fakt mě ohromil, je úžasný! Už ale není k dostání - nechápu, kupovala bych ho pořád! Stejně tak jsem ve výprodeji koupila Catrice sypký pudr - proč ruší zrovna takové skvělé kousky?! Zaujal mě ten balzám na rty Greenland, kde se to kupuje? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maybelline pudr je fakt skvělý, je jemňoučký, dobře pleť zmatní a hlavně je super balení, bytelné ( i když jak je vidět na obrázku, úplně všechno nepřežije) a s velkým zrcátkem. Do kabelky ideál.
      Makeup od Catrice jsem na sobě měla zatím dvakrát, takže se asi ještě úplně nemůžu rozhodnout. Krásně mi sedí barva, krytí spíše nižší a jelikož obstojně matuje, tak má tendenci zvýrazňovat na sušších místech šupinky.
      Greenland jsem kupovala v Douglas.

      Vymazat
    2. Díky za info, na ten Greenland v Douglasu mrknu, vypadá lákavě. :-)

      Vymazat
  12. já jsem se v říjnu celkem krotila a koupila jsem toho opravdu jenom po málu a opravdu jenom ty nejnutnější věci (krom nákupu na veletrhu) :)) listopad a prosinec chci taky šetřit, všechno píšu na seznam pro Ježíška :D

    OdpovědětVymazat
  13. Pekná bilancia. Rozjasňovač The balm by som rada niekedy vyskúšala, veľmi sa mi páči.

    Koalas are nice

    OdpovědětVymazat
  14. Koupila jsem si (ale možná to bylo už v září) 2 balzámy na rty - Astrid s včelím voskem a melounové Labello.
    Dochází mi toho docela dost - melounové tělové mléko Balea (mamka si ho oblíbila, asi proto mi furt záhadně mizí :D ), korektor Astor a hlavně plet'ová voda a odličovač očí od Ryoru. Zrovna uvažuju nad tím odličovačem od Mixy a nemůžu se rozhodnout (a číst recenze na netu mi moc nepomohlo, každý píše něco jiného). Asi zůstanu u toho od Ryoru. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo a to zavírání u Listerine mi nevadí, už to mám natrénované. :D Spíš mi vadí ta hnusná chut'. :/

      Vymazat
  15. Par veci sem si koupila a spotrebovano bude male moc produktu nemam
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  16. já se teda za říjen rozšoupla opravdu moc:(:D už abych se zase zklidnila před těma Vánocema, ať je za co kupovat dárky. docela se děsím zítřka kdy se chystám fotit nové věci na blog, radši to nechci počítat:D:D

    OdpovědětVymazat
  17. Moc pěkná spotřeba :) Já toho tento měsíc mít tolik asi bohužel nebudu :(
    Ta paletka v novinkách ♥ Nechala bych si ji líbit :D :)

    Monča z Like Lady *SOUTĚŽ*

    OdpovědětVymazat
  18. Ach jo, já už se radovala, že jsem zvítězila nad pokušením objednat si taky něco od theBalm :D No tvůj článek mě zlomil.

    OdpovědětVymazat
  19. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  20. To bola ale mierna štatistika na pomery tohto blogu ;) Ale čítala sa príjemne.

    OdpovědětVymazat