pátek 12. dubna 2013

Rtěnkový tag

Tento tag už se v blogsféře potuluje nějaký ten pátek a konečně jsem se i já dostala k tomu, abych to všechno přepočítala a nafotila. Jednotlivé otázky se docela liší, tak jsem těch tagů prošla co nejvíce a nějaké navybírala.
Začnu menším shrnutím. Tag se má sice zabývat primárně rtěnkami, ale já jsem to pojala jako představení veškerých mých mazadel na pusu. Na fotce je celkem 21 kousků. Ihned po focení jsem si samozřejmě vzpomněla na další, plus nějaké mám u rodičů, takže celkové číslo by mělo být 26. Což je hrozně moc. Aktuálně mám také vyhlášen stop stav a dokud něco nespotřebuji, mám zákaz kupovat další. Nicméně, pokud tento tag různě pohledáte, zjistíte, že vlastnit třicet rtěnek a čtyřicet lesků je naprosto normální a má sbírka oproti tomu vypadá ještě docela neškodně. Nevzdala jsem se myšlenky, že to stihnu spotřebovat dříve, než se mi to všechno zkazí. :-)


1) Máš raději lesk/balzám/rtěnku?
Mám ráda všechna mazadla na pusu. Musím mít neustále něco u sebe. Nejuniverzálnější mně v tomto případě přijde balzám, to je naprostý základ. 

2) Kolik máš doma rtěnek?
Ve své sbírce mám celkem 4 kousky, z toho jedna je jen miniatura. Se rtěnkami jsem velký začátečník, takže se mi jich ještě nenakupilo tolik. Navíc mi přijde, že nejdou spotřebovat, tak se zdráhám kupovat další. A až když jsem je vyfotila vedle sebe, tak jsem zjistila, jak je mám barevně sjednocené. Asi bych mohla začít více experimentovat :-)

Make Up For Ever, Yves Rocher, Rimmel London, Avon
3) Kolik máš doma lesků?
Došla jsem k číslu 8, snad jsem na nic nezapomněla. Lesky mají tendenci se rychle kazit, takže tohle číslo už mě děsí a já se opravdu těším na léto, kdy je začnu hojněji využívat.

4) Když jsi byla malá, používala jsi máminy rtěnky?
To víte, že jsem to zkoušela. :-) Když mi bylo asi deset, vyhrabala jsem někde v šuplíku rtěnku v příšerně výrazném odstínu, už ji očividně ani mamka nepoužívala. Vzala jsem si ji na dětskou diskotéku a hrozně jsem machrovala, jak mám dospělácká malovátka. :-D

5) Kolik ti bylo let, když jsi si koupila první rtěnku?
Já jsem byla od jak živa lesková, takže ke rtěnkám jsem se dostala až skrze blogsféru, svoji první rtěnku jsem kupovala loni, čili v 23 letech. Byla to právě věhlasná Rimmel by Kate v odstínu 03. A zároveň je to můj nejoblíbenější kousek.


6) Která je tvoje nejnovější rtěnka?
Je to Bois de Rose od Yves Rocher. Kupovala jsem ji již před Vánoci, ale samotná recenze ještě nebyla. Dosud se mi ji nepodařilo uspokojivě vyfotit na rtech. Ale snad se už brzy dočkáte. :-)


7) Růžové nebo rudé rty?
Vzhledem k fotkám výše je jasné, že jsem spíše na tu růžovou. Do budoucna bych se chtěla podívat po nějakých oranžovějších odstínech. Rudé rty mě nelákají, protože ráda nosím výrazně namalované oči a k tomu už se rudé rty nehodí.

8) Nejoblíbenější lesk na rty?
Jednoznačně Stay with me od Essence v odstínu 05 I like cotton candy. V akci na rtech ho můžete vidět ve včerejším článku o Hervaně. Je to asi nejlepší věc, co od Essence mám. Lesk nelepí, ale na rty krásně přilne a vydrží pár hodin. Navíc miluji tu barvu. K fialovým očním stínům je jak dělaný. Aktuálně už mi ale dochází a zbývá ho jen troška. 


9) Používáš štětec na nanášení rtěnky?
Ne, nikdy jsem to nezkoušela. Já jsem byla s těmi štětci vždy pozadu. Jsem ráda, že už jsem se  naučila používat pořádné štětce na oční stíny. U rtěnek na to zatím nepřišlo a myslím si, že u tak světlých odstínů, které já mám, to ani není potřeba.

10) Používáš konturovací tužky?
Taktéž to je věc, kterou jsem nikdy neměla v ruce a moc netuším, co s tím. Asi je to opět nutnost jen v případě tmavších odstínů rtěnek, které já nemám. 

11) Zkoušela jsi někdy rtěnku v tužce?
Jestli se to dá počítat, tak jsem se zamilovala do fixů na rty. Používala jsem je celou zimu. Kombinace fix + balzám mi přišla jako naprostý ideál do mrazivého počasí.


12) Vadí tvému příteli, když máš něco na rtech?
Nemám přítele. Problém vyřešen. :-)

13) Co byla nejpodivnější věc, kterou jsi kdy se rtěnkou udělala?
Jednou v případě nouze jsem ji použila místo tvářenky. Dosud jsem se setkala jen s pudrovými tvářenkami, takže to byl docela oříšek, a ve finále to ani pořádně nestálo za to. Udělalo to akorát mastný flek a to je tak všechno. Obdivuji všechny, co takhle používají rtěnky pravidelně. 

Pokud jste tag dělali také, určitě mi na něj nechte odkaz v komentářích. Co vaše rtěnkové zásoby? Schválně, na jak vysoké číslo se dostanete vy?

13 komentářů:

  1. jo, tyhle typ tagů čtu moc ráda. A co se týče lesku od essence, tak ten je fakt skvělej :)

    OdpovědětVymazat
  2. Pekne sepsano :). Ehm, ja mam rtenek a lesku desne moc :(. Ale stejne porad pouzivam to same :(. Jsem desna :)).

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám sbírku dosti chuďoučkou - 3 lesky, 6 rtěnek plus balzám. A přijde mi, že toho mám hodně - že rozhodně víc nepotřebuji. Nicméně Kate v odstínu 3 - vypadá dost jako rtěnka pro mne :D

    Lil

    OdpovědětVymazat
  4. Poprvé co čtu, že má někdo míň rtěnek jak já, mám jich 7 :D.

    OdpovědětVymazat
  5. No šla jsem to spočítat a rtěnek mám 33 a lesků 22 a 1 fix na rty :)
    Jinak tužku na rty jsem v ruce taky nikdy neměla a nepodivnější věc byla max. ji použít na poslední zvonění na mladší ročníky :D

    OdpovědětVymazat
  6. Super tag :) Rtěnky mám jen dvě :D :D

    OdpovědětVymazat
  7. Super tag, úplně jako bys mi mluvila z duše :) Až jsem se skoro styděla, když jsem si teprv před Vánoci kupovala svoji první rtěnku (ve svých 23 letech!), od té doby jsem si jich pořídila několik, ale pořád jsem si na jejich nošení úplně nezvykla. Kate Moss mám úplně stejnou a je to moje "učící" rtěnka, ale mám pocit, že moje rty vysušuje, snažím se furt mazat balzámy, občas peelingovat, ale barevné třešňové Labello bude pro mě asi navždy vítěz nad rtěnkama.. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Rtěnek mám 25, lesků cca kolem 10, ale příliš je nepoužívám. Jinak...velmi čtivý tag. Také jsem jednou rtěnku zkoušela použít místo tvářenky a dopadlo to úplně stejně :D

    OdpovědětVymazat
  9. Taky pořád musím nosit něco u sebe.. pokud nemám rtěnku ani lesk nebo balzám, jsem namydlená :D
    Střípky z mého života

    OdpovědětVymazat
  10. Stop stav na rtěnky mě pobavil :). A souhlasím, balzám je základ všeho :).

    OdpovědětVymazat
  11. Já mám stop stav na balzámy, nedávno jsem dělala velkou objednávku Crazy Rumons, takže mám balzámy nejspíš až do konce života. :D

    OdpovědětVymazat
  12. Děkuji všem za komentáře, jsem ráda, že se tag líbil :-)

    OdpovědětVymazat