čtvrtek 25. dubna 2013

Starry Night Makeup Academy

Šílenství kolem Makeup Academy pomalu utichá, tak přicházím se svojí troškou do mlýna i já. Jestli si vzpomínáte, před nějakým časem vyhlásili MUA slevu 50% a poštovné zdarma po celém světě. Nechala jsem se nachytat a objednala balík kosmetiky. Rozčarovaná jsem byla hned od počátku (viz zde). Většinu věcí jsem rozdala, prodala nebo vyhodila. Největší radost jsem měla z magnetických laků na nehty. Někdy v budoucnu vám povím o řasence a fixačním spreji a dnes se podíváme na nejslavnější produkt této značky, a tím je paletka očních stínů.


Z paletek jsem si nenechala tu přeslavnou Undressed, protože hnědých stínů mám doma hrozně moc. Naopak šedých a stříbrných moc nemám a fialové se hodí vždycky v jakémkoliv množství, takže paletka Starry Night se jevila jako ideál. 

A opravdu musím říct, že barevně mi velice sedla. Všechny stíny jsou tedy třpytivé, ale ty já mám obecně radši než matné, takže mi to nevadí. I když název paletky napovídá, že je vhodná pro večerní líčení, já mám ráda výraznější oči i přes den, takže ji využívám i v naprosto běžných dnech. U všech odstínů také můžu pochválit pigmentaci, je skvělá.


Musím ale říct, že s paletkou jsem nezačala vůbec dobře. První zkoušení mě natolik zklamalo, že první měsíc ležela v koutě a já jsem neměla vůbec chuť paletku používat. Postupem času jsme si na sebe zvykly, ale k dokonalému soužití to má stále daleko.

Stíny se svojí konzistencí lehce liší. Všechny jsou tedy poměrně hrubě namlety, ale nejhůře je na tom asi tmavší modrá a černá (obě vpravo nahoře) a také fialová (vlevo nahoře). Hodně práší a při aplikaci odpadávají pod oko, takže se to chce vybavit dobrými štětci a dávkou trpělivosti. První zkoušení dopadlo katastrofálně proto, že jsem stíny zkoušela bez báze. To vám opravdu nedoporučuji. V tomto případě s tím totiž absolutně nejde pracovat. Pod oko to padá rovnou a nejde vytvořit souvislou vrstvu, o nějakém stínování nemůže být ani řeč. Nutně to potřebuje bází, na kterou stíny přilnou. Čím lepivější báze, tím lépe (za sebe doporučuji jak jinak, než Artdeco). Od toho se odvíjí také výdrž. Bez báze vám to neřeknu, protože to prostě nešlo vyzkoušet. S bází klasika, což je u mě něco kolem 8 hodin. Někdy se ale musí počítat s celodenním postupným odpadáváním pod oči. Když jsem například zkoušela kombinaci báze Too Faced (recenze někdy později), která není tolik lepivá a ještě navíc jsem použila černý stín, tak to nedopadlo příliš valně. Jela jsem jen na běžný nákup, takže do hodiny jsem byla zpět doma a drobné černé úlomky jsem měla pomalu až na bradě.

Pro ilustraci tři variace líčení. Vybrala jsem fialovou, stříbrnou a modrou verzi, což je takový základ, který jde s touto paletkou vytvořit. Můžete lehce obměňovat jednotlivé odstíny, ale výrazně barevně odlišného líčení, než jsou tato tři, nedocílíte.


Celkové shrnutí: U paletky se mi líbí barevné variace a velmi dobrá pigmentace všech stínů. Problém je však konzistence. Stíny hodně práší, opadávají pod oči, špatně se nanáší. Výdrž je dobrá ale chce to občasnou kontrolu, jestli vše drží na svém místě. Celkové dojmy jsou vcelku rozpačité. Dala jsem za ni 60 Kč, což je hodnota, která tomu asi tak odpovídá. Dejme tomu, že i původních 120 Kč by se ještě dalo. Ale když vidím, že na českých eshopech se to prodává za 200 Kč, na Aukru i za 300 Kč a on to pořád někdo kupuje, tak si opravdu klepu na čelo. Za tyto peníze už jdou sehnat daleko lepší stíny. Pro mě je to prostě průměr. Jsou to hezké barvy, takže paletku budu i nadále využívat, ale není to nic, po čem bych sáhla opakovaně nebo přikoupila další barevné variace. Troufám si říct, že i v našich drogeriích jdou sehnat daleko lepší stíny v podobných cenových relacích. 

Co vy a MUA? Jaké máte zkušenosti?

13 komentářů:

  1. jééé já mám v plánu nějaká paletky od MUA koupit...ale teď teda nevím...

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když se podíváš na internetu, tak uvidíš, že většina lidí je z těchto paletek nadšená, takže pokud na to narazíš za nějakou slušnou cenu, tak za zkoušku to stojí. A dost možná bude lepší právě ta Undressed, ta není tolik třpytivá a třeba bude i méně odpadávat a dělat neplechu.

      Vymazat
  2. O MUA paletkách jsem toho slyšela už moc a měla jsem pocit, že jsou celkem dobré, tak teď nevím :p..no já asi stejně objednávat nebudu :)...líbí se mi, jak si s ní nalíčila oči :).

    OdpovědětVymazat
  3. Já si objednávala samostatné stíny. koupila jsem si tři a zkoušela jsem dva. Černý byl katastrofální, až si pořídím jiný černý stíny, tak poletí do koše :D A pak jsem si koupila takové broskvové a ty jsou zas naprosto úžasné, takže jsem dospěla k názoru, že asi záleží vždycky na jednotlivým odstínu. Prostě to člověk musí zkusit.

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám paletku Undressed a jsem spokojená :) Teď chci však vyzkoušet paletku od Sleek :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já mám tedy Undressed a měla jsem undressed me too, tu už jsem raději darovala, nevyhovovala mi vůbec. Undressed není špatná, ale do MUA kosmetiky už asi nepůjdu.
    Lucy z http://lucyssecretdiary.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně to na vyzkoušení také stačilo a víckrát objednávat nebudu.

      Vymazat
  6. Mám paletku Undress me too a ještě jednu s barvičkama a nemůžu si je vynachválit. Ta výdrž je prostě skvělá /s bází tuplem/ a odstíny krásné :) Práší mi jen matné barvy, jinak si nemůžu stěžovat.

    OdpovědětVymazat
  7. Od MUA jsem nikdy nic nezkoušela. Chtěla jsem vyzkoušet nějakou paletku, ale po tvé recenzi....nevím, síše ne.

    OdpovědětVymazat
  8. Mám čtyři paletky a jsem s nimi moc spokojená, ale rozhodně potřebují bázi, jinak nevydrží.

    OdpovědětVymazat
  9. Já mám od mua Undressed a mám jím opravdu moc ráda a jsem s ní spokojená, mamce jsem koupila právě tuhle variantu a taky si na ní nestěžovala, tak nevím, kde je zakopaný pes...

    OdpovědětVymazat