úterý 16. dubna 2013

Vzorkování s Lush

Před nedávnem jsem byla na moc milé návštěvě v Lush a odnesla jsem si spoustu vzorečků. Dnes bych vám je chtěla představit. Udělala jsem to takhle dohromady, protože mi každý ze vzorečku vydržel tak na jedno až tři použití a z toho moc velké závěry dělat nejdou. Takže vždy vám výrobek jen krátce představím a připíšu své dojmy. Jedná se o osm vzorků pleťové kosmetiky a dva vlasové produkty.





9 to 5
Čisticí mléka já mám na odlíčení ráda, takže jsem byla zvědavá i na tohle. Mléko má skvělou konzistenci. Takovou tekutější, aby se s ním dobře pracovalo,ale ne zase zbytečně moc vodovou. Voní poměrně výrazně po květinách (obsahuje extrakt z orchideje). Odličuje velmi dobře. Vždy jsem tedy ještě dočišťovala tonikem, tak jak jsem zvyklá. Na pleti nijak nepne, nelepí.  Na akci jsem si s ním odličovala i oči. Muselo se trochu přitlačit, ale všechno šlo dolů poměrně bez problému. Sice to nepálilo, ale měla jsem chvíli takový zamlžený pocit. Jsem toho názoru, že mléko do očí nepatří, takže doma už jsem to potom nezkoušela. Jinak je ale mléko opravdu výborné a vyhovuje mi. Jediný důvod, proč o jeho koupi neuvažuji, je cena. V podstatě jsem nenašla rozdíl mezi tímto a mým oblíbencem od Ryor. Obojí to jsou skvělá odličovací mléka. Odlišuje je akorát cena. (Cena: 100 ml - 215 Kč, 250 ml - 395 Kč)

Ultrabland
Netradiční odličovač, který konzistencí i vůní připomíná med. Když jsem se podívala na složení, tak na třetím místě je včelí vosk a na čtvrtém med, tak se mi to opravdu nezdálo. Pasta se nejdříve nanese na obličej a lehce se promasíruje. Poté si vezmete tampónek napuštěný vodou a vše z obličeje setřete, včetně veškerých nečistot a makeupu. To nanášení je takové zvláštní, doslova jakobyste na sebe patlali med. Čistí to ale překvapivě dobře. Když jsem poté ještě použila toner, tak tampónek byl skoro čistý, vše dokázal odstranit už Ultrabland. Pleť je potom hydratovaná, bez šupinek a ještě dlouho potom voníte po medu. :-) Abych se přiznala, tak nevím, jestli napsat, že se mi to líbí nebo ne. Na jednu stranu mě nebaví ten odličovací proces, to nanášení lepivé hmoty a potom to její odstraňování. Je to zbytečně zdlouhavé. Ale líbí se mi, že se kompletně odlíčím jednou věcí a pleti to očividně svědčí. Takže nevím, ale v kombinaci s cenou asi spíše ne. (Cena: 45 ml - 285 Kč, 95 ml - 480 Kč)

Eau roma water
Pleťová voda pro suchou, zralou a citlivou pleť. Takže vůbec ne pro mě. :-) Obsahuje levanduli, která má kontrolovat redukci mazu. Což tak trochu nechápu, suchá pleť přece žádnou kontrolu mazu nepotřebuje. Voda pěkně voní, já v ní cítím růže. Při aplikaci lehce lepí, ale ten pocit rychle mizí. Pleť je jemná, ale tak trochu vysušená. Což nechápu dvojnásob. Je to určeno na suchou pleť a vysušuje to. Takže mě tahle věc moc nezaujala a o nákupu neuvažuji. (Cena: 100 ml - 145 Kč, 250 ml - 330 Kč)

Tea tree water
Pleťová voda pro normální a smíšenou pleť. Tea tree je na problematickou pleť docela známý. V tomto produktu není ale obvyklý olej z tea tree, ale přímo extrakty ze samotné kůry stromu, které jsou daleko účinnější než olej. Tato pleťová voda má poměrně lehkou nevtíravou parfemaci. Není to takový ten typický silný tea tree odér. Na pleti je příjemná. Nelepí, nepne. Dokáže krásně vytáhnout nečistoty. Já jsem ji použila až poté, co jsem se normálně odlíčila mou klasikou mléko+toner a tato pleťová voda dokázala vytáhnout ještě něco navíc. Bohužel nedokážu posoudit, co to udělá s pletí při dlouhodobějším používání. Ale řekla jsem si, že si na zkoušku zkusím koupit to menší balení a uvidím, jak mi to bude vyhovovat. (Cena: 100 ml - 145 Kč, 250 ml - 300 Kč)

Vanishing cream
Pleťový krém pro citlivou a problematickou pokožku slibuje ,,vyzmizíkování" pupínků a podobných neplech, které se vám můžou na obličeji vytvořit. Parfemace je taková ,,lushí". Cítím v tom takový základ, jako v polovině jejich krémů. Nedokáži to přesně popsat, ale evokuje to ve mně čistotu, trošku až doktorské sterilní prostředí. Nevadí mi to, ale ani mě to neučarovalo. Krém je skutečně super lehký, jak slibují. Krásně se roztírá, ale chvíli mu trvá, než se plně vsákne. V prvních chvílích trochu lepí. Poté mám zase naopak pocit, že moc nehydratuje. Přijde mi, jako bych si pleť nenamazala ničím a cítím, že tohle pro mojí pleť není to pravé ořechové. Těžko říct, jestli to skutečně dokáže při dlouhodobém používání vymazat pupínky, ale nějak mě to neláká zkoušet, při pohledu na cenu dvojnásob ne. (Cena: 45 ml -  870 Kč)

Imperialis
Hydratační krém pro normální a smíšenou pleť, který by měl kontrolovat redukci kožního mazu. Má v sobě spoustu bylinných extraktů a jde to z něj dost cítit. Je to poměrně silná květinová vůně (levandule, divizna, třezalka). V momentě nanášení je to až nepříjemné. Postupem času to ale slábne a zhruba po hodince jde cítit už jen svěží závan, který je naopak vcelku příjemný. Krém má narůžovělou barvu, je velmi lehký a dobře se roztírá. Hydratuje skutečně výrazně, ale nelepí. Pleť je po chvíli velmi jemná na dotek, ale zároveň cítíte, že dostala skutečně velkou dávku hydratace. V místě, kde mám pupínky nebo jejich pozůstatky, mám pocit, že krém jemně pálí. Ale žádná vyrážka nebo tak něco se neobjevilo, naopak jsem měla pocit, že se pupínky přes noc docela hezky stáhly a jsou méně viditelnější. Když jsem krém použila ráno, tak jsem zase měla pocit, že se má pleť během dne daleko méně leskne. Zní to docela slibně, i když samozřejmě, berte to trochu s rezervou. Krém jsem použila čtyřikrát, to na velké závěry není. Jsem teď tak trošku na vážkách. Koupit či nekoupit? Krém se mi sice líbí, ale nejsem si jistá, jestli až tak moc, abych za něj dala pětistovku. Asi to spíše odsunu na nějaké pozdější nákupy či budu číhat na slevu. ( Cena: 45 ml - 495 Kč)

Enchanted eye cream
Oční krém určen pro všechny věkové kategorie. Krém nemá výraznější parfemaci, možná z toho jde cítit taková typická ,,lush čistota". Je velmi lehký a krásně se roztírá. U očních krémů nemám moc ráda hutnou konzistenci, protože to se musí zbytečně tlačit, aby se to rozmazalo, a to u očního okolí není žádáno. Tento krém je lehoučký a rozmázne se pár lehkými tahy. Ihned se vsákne a kůže je po použití krásně jemná. Tento vzoreček mi vydržel docela dlouho, používala jsem ho ráno a večer po dobu deseti dnů. Krásně dokázal vyléčit neplechu, kterou napáchal pokus s očním krémem Balea. Oční okolí bylo výrazně hydratované, hladší a viditelně zdravější. Ideálně bych si pro krém běžela hned, ale co mě docela štve, tak že se prodává v 50 ml balení. Proč jako? Na co tolik očního krému, vždyť to je množství tak na pět let. A jelikož se to chlubí minimem konzervantů, tak se mi zkazí dřív, než stihnu vypotřebovat byť třetinu. Kdyby se to prodávalo v polovičním množství za poloviční cenu, tak už ho mám dávno doma, protože je vážně skvělý a nadchl mě. Takhle ale nejdřív vypotřebuji oční krémy, co mám doma a potom se možná někdy s někým domluvím a koupíme si to napůl. (Cena: 50 ml - 495 Kč)

Drsňák Medík
Jedná se o čerstvou masku, která je vytvořena z ovoce, zeleniny a aktivních enzymů. Neobsahuje žádné konzervanty, a tak ji musíte skladovat v ledničce a její výdrž je 3 - 4 týdny. Tato maska by měla mít i lehké peelingové vlastnosti. Nejdříve jsem již v obchodě protestovala, že peelingy nepoužívám, ale bylo mi řečeno, že to jde na mém obličeji vidět a občas je to prostě potřeba (že bych konečně přišla na to, proč se mi pořád dělají šupinky?). Musím ale říct, že tato maska v sobě sice nějaké ty drsnější částečky má, ale je to pro mě akceptovatelné a rozhodně to není hlavní kámen úrazu. Maska má zeleno žlutou barvu a je to taková hodně hutná hmota. Nanášení je nic moc, jde to ztuha a musí se toho dát větší vrstva. Z masky jde nejvíce cítit med a potom nějaká svěží květinová vůně. Maska začne po chvíli tuhnout, ale není to nic nepříjemného. Horší už je smývání. To jde dost špatně, hmota mezi prsty klouže, totálně si zaneřádíte umyvadlo a prostě mě to nebaví. Výsledný efekt je ucházející. Pleť je hladká na dotek, hezky vyčištěná, hydratovaná, bez jediné šupinky. Ale stejně mě ta aplikace a nízká doba použitelnosti dost odrazuje. Škoda že to neprodávají jako jednorázové masky v těch pidi kelímcích. To bych do toho občas i šla. Ale takhle, pokud někdy omylem dostanu chuť na nějakou podobnou masku, tak si myslím, že je jednodušší (a levnější) poohlédnout se v kuchyni a umíchat něco vlastního. (Cena: 55 ml - 280 Kč)

Šampuk New
Jestli mě v Lush něco skutečně dostalo, tak to jsou šampuky. Mně to přijde prostě hrozně vtipné mýt si hlavu takovým kusem čehosi. Dostala jsem vzorek šampuku New, který stimuluje vlasovou pokožku a měla bych dospět ke krásným silným a zdravým vlasům. Hodně výrazně voní. Ve složení je nové koření, hřebíček, skořice, takže si myslím, že si to dokážete všichni dobře představit. Použití je kouzelně jednoduché. Namočíte vlasy, párkrát si přejedete šampukem po vlasech a světe div se, ono to neuvěřitelně napění a prostě to funguje jako normální šampón. Já mám z toho radost jako malé dítě, mně to fakt přijde geniální. O nějakém růstu vlasů vám toho moc nepovím. Za tři týdny toho moc poznat nejde, navíc to kombinuji s jiným šampónem, který slibuje totéž, takže to bude někdy jindy na delší povídání. Vlasy jsou hezky umyté, nejsou zacuchané, ale pokud jste zvyklí na kondicionér, tak určitě bude potřeba, já vlasy většinou přestříkám jen Gliss Kur Hair Repair a rozčešu je bez problému. Vlasy jsou lehké, nadýchané, vydrží v dobrém stavu 2 - 3 dny, což je u mě standard. A navíc to vůbec neubývá. Celý šampuk by měl údajně vydržet až 100 umytí. Až se mi trochu podaří snížit mé šampónové zásoby, tak si minimálně jeden šampuk pořídím, protože ač mi celý Lush přijde předražený, tak tohle konkrétně mi přijde podezřele levné. Na 100 použití mi to přijde jako super cena. (55 g - 235 Kč)

Roots
Maska pro jemné a tenké vlasy. Moc krásně voní, po mátě a citronech. Připomíná mi to léto. Maska se aplikuje na suché vlasy a vlasovou pokožku. Chová se to jako lepidlo, takže je to nic moc, ale dá se to vydržet. Maska se má nechat působit 20 - 30 minut. Já jsem si na hlavu dala ještě ručník, aby mohla maska ještě intenzivněji působit. Celou dobu to jemně chladí. Je to příjemné a hlavně v létě by to mohlo být super. Poté se maska vymyje a vlasy se umyjí klasicky šampónem. Docela mě překvapilo, že i když mám aktuálně dost aromatický šampón, tak ve vlasech se ještě dlouho držela vůně právě masky. Vlasy byly hezky hydratované, lesklé, takové vzdušné. Měla jsem z nich dobrý pocit. Vlasy to navíc nijak nezatížilo, vydržely v obstojném stavu jako obvykle. Tady by asi bylo třeba používat masku déle, aby se z toho něco vyzkoumalo, ale z jednoho použití na mě působí sympaticky. Asi si pro ni tedy hned nepoběžím, ale až spotřebuji všechny vlasové masky, co mám doma a budu mít zbytečnou pětistovku, tak bych do ní šla. (Cena: 240 ml - 545 Kč)

Celkové shrnutí: Z celého testování jsem byla nadšená. Lush má spoustu tradiční kosmetiky v netradiční formě a to zkoušení mě fakt bavilo. Určitě si zajdu koupit Tea tree water a až spotřebuji domácí zásoby, tak bych ráda Enchanted eye cream a nějaký šampuk. Vybírala bych samozřejmě i dál, ale ty ceny se mi tedy vesměs nelíbí, takže Lush budeme objevovat pěkně pomalu a postupně. 

Co vy a Lush, máte nějaký oblíbený produkt, který byste mi doporučili?

15 komentářů:

  1. Já byla z šampuku po prvních pár umytích taky nadšená. JENŽE! Asi po dvou týdnech mě začala strašně svědit hlava :( Šampuk moc vysušuje. Takže přišlo zklamání. Vlasy krásné, vůně úžasná, ale ze svědění jsem se mohla zbláznit. Buď budu mytí hlavy prokládat šampuk/šampón, nebo ho pošlu někam dál.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Presne ako píšeš, prvé umytia som skákala meter do výšky, úplná paráda a potom prišlo sklamanie:/

      Vymazat
    2. to mě moc netěší, že by mohl vysušovat. :-( musím to ještě pořádně otestovat, každopádně děkuji za upozornění.

      Vymazat
  2. Wow, to je zásoba :)! Na Lush se mi právě taky líbí ty nápady a obaly, ae skoro ji nepoužívám, protože se toho přírodna trochu bojím :D. nejvíc mě zaujalo asi Roots, to bych ráda zkusila :).

    OdpovědětVymazat
  3. To je zajímavé shrnutí spousty vzorečků... :)
    U mě Lush ztroskotává na tom, že je dost z ruky. Já vím, že mají e-shop, ale zrovna u těch čerstvých věcí a tak si nejsem moc jistá, co by se s tím stalo během pobytu na poště... :)
    Jinak šampuk jsem měla, myslím, že to vlasům i pomohlo a méně padaly... :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám z Lushe doma tak třetinu sortimentu :-D Můj absolutní favorit je maska Mask of Magnaminty. Mám už 4. balení a rozhodně ji budu kupovat i dál. Krásně pleť vyčistí, rozjasní a mě osobně nevysušuje, ale četla jsem, že někoho ano. Ráda používám i věci na vlasy - I love juicy, American cream, Curly wurly, naopak mě zklamaly krémy (všechno strašně mastné, což nesnáším) a věci do vany (zbytečnosti).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    2. o té masce slyším ze všech stran, budu ji muset aspoň vyzkoušet. a děkuji za další tipy na zajímavé produkty, ty jejich vlasovou péči bych chtěla více prozkoumat.

      Vymazat
  5. Já mám doma šampuk Soak and Float proti lupům, strašně smrdí (já jsem si zvykla, ale naši se s tím nějak nemohli smířit) ale minimálně na začátku fakt zabírá. Měla jsem kůži na hlavě v šíleném stavu a po pár umytích to bylo výrazně lepší, nicméně úplně mě lupů nezbavil, na to jsem potřebovala přidat další věci. Ale to mytí hlavy kusem "mýdla" mě taky baví a přesně jak říkáš, jako jedna z mála věcí mi to nepřijde předražené - v obchodě mi prodavačka tvrdila, že to vydá asi za 3 lahvičky šampónu a 80 korun za lahvičku dobrého šampónu mi nepřijde tak moc. Jen si nejsem jistá, jestli je to takové výhra někam na cesty, hrozně mě totiž nebaví ho po použití sušit.
    Jinak mě se líbí některé nápady, které Lush má, třeba vyrábět spoustu věcí v pevné formě, aby byly skladnější a ušetřily se obaly, ale cenově je to většinou mimo moje možnosti. A je sice hodně úžasný, že je ta kosmetika čerstvá a bez konzervantů... ale pokud to znamená, že ji musím do měsíce spotřebovat a skladovat ji v lednici, což v mém případě znamená v jiném patře než je koupelna, tak to teda díky nechci, ať žijou konzervanty.
    M.

    OdpovědětVymazat
  6. Zbožňuji Lush, především teda vlasové přípravky a čerstvé masky - ty si objednávám z českého e-shopu, ale jinak všechno ostatní kupuji z e-shopu v Británii. Za to, co utratíš u nás, si tam koupíš dvojnásobek. Poštovné je zhruba 300Kč, ale pokud se s někým rozdělíš, tak není co řešit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O tom už jsem také slyšela, možná časem až popřemýšlím, co všechno chci, tak to s někým dám dohromady a objednám ze zahraničí.

      Vymazat
  7. Doporučuji Mask of magnaminty a scrubíky na rty :) To testování toi závidím, ačkoliv s většinou pleťových výrobků od lsuh nemám moc dobré zkušenosti a myslím, že takhle rozsáhlé testování by můj obličej si nevydržel :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ke scrubíkům jsem čichala a ten žvýkačkový nemá chybu, ale musím teď spotřebovat ten od Elf, potom možná na řadu přijde právě Lush.

      Vymazat
  8. Kormě Roots znám vše a se vším bych souhlasila. Ultrabland je boží věc, ale poněkud drahá, takže odličovací balzámy beru radši jinde. I když levná záležitost to není nikdy.

    OdpovědětVymazat
  9. http://mimslady.blogspot.sk/2013/04/prva-giveaway-na-uvitanou.html
    prvá giveaway :)

    OdpovědětVymazat