středa 3. dubna 2013

Laky na nehty Maybelline

První z těchto laků jsem kupovala ihned, jak tato nová verze přišla do našich obchodu, což bylo myslím někdy na přelomu srpna a září. Druhý jsem dostala k Vánocům. Takže je mám dostatečně vyzkoušené a přišel čas na jejich recenzi.
Pokud si ještě vzpomínáte na tu starší verzi, byly to docela zajímavé originální lahvičky a podle mě byly i praktičtější. Vršek byl tenčí a dobře se v ruce držel a ta ,,tyčinka", kterou lakujete, byla delší a celé lakování bylo pohodlnější. I tak ale přeměna, na rozdíl od Essence, nedopadla zase tak špatně. Lak samotný podle mě inovací neprošel, soudě dle mnou vlastněných odstínů, jsou kvalitativně úplně stejné, jen přelité do jiné lahvičky.



Odstín 108 je třpytivá zlatá barva. Ráda nosím stříbrné laky, tak jsem chtěla změnu. Jenže jsem to úplně nedomyslela. Šperky mám zásadně stříbrné a s tou zlatou na nehtech se to dost bije. Takže tento lak nakonec nosím spíš výjimečně. I když pravda, nikdy neunikne pozornosti. Lidé si ho dost všímají a komentují (možná je to v kombinaci s těmi stříbrnými prstýnky opravdu do očí bijící :-D). Lakuje se vcelku obstojně, jak už jsem psala, štěteček by mohl být na delší tyčince a klidně bych snesla i širší, ale jde to prostě nějak i s tímhle. Konzistence je tak akorát, nepruhuje a ve dvou vrstvách hezky kryje. Zasychá tak nějak průměrně, ale obvykle do hodinky už je to stoprocentně zaschlé. Výdrž opět dobrá. Tři dny vydrží v neporušeném stavu, poté se začne lehce šoupat. 

Fotogenický tedy rozhodně není. Na první fotce se jeví zbytečně světle a druhá fotka je zase tmavá. Reálná zlatá je někde mezi tím. :-)



Odstín 03 je naopak nenápadná fialová. Lak je spíše transparentní, jen s lehkými odlesky do fialova. Obsahuje ale poměrně velké stříbrné třpytky. Pravděpodobně půjde využít jako oživení nějakého tmavšího matného laku. To jsem ale nezkoušela. Mně nevadí, když laky plně nekryjí, občas ráda volím jen velmi nenápadné zbarvení a tohle je pro to takový ideál. Štěteček je stejný jako u předchozího kousku, takže dejme tomu, zvládnu to s ním. Konzistence opět příjemná. Lakuji obvykle dvě vrstvy, ale dle libosti to můžete vrstvit do nekonečna, podle toho, jakou intenzitu chcete. Zasychá o něco rychleji než jeho zlatý kolega. Asi je to tím, že u tak nenápadné barvy nejsou vidět nějaké drobné rýhy či jiné menší nedokonalosti. Výdrž je skvělá. Ošoupané špičky se objeví tak po třech dnech, ale není problém s ním přežít i celý týden. Na to že jsou v něm třpytky, tak ani odlakování není nijak hrozné. I když samozřejmě, trošku se na to musí přitlačit.




Asi k těmto lakům nemám nic víc, než že jsou to vcelku obstojné průměrné laky. Nemám jim co vytknout, ale ani nemám potřebu vlastnit jich deset. Pokud ve stojanu objevíte nějakou, pro vás, zajímavou barvu, určitě do toho běžte. Laky mají 7 ml a stojí kolem 60 Kč.

Máte zkušenosti s laky na nehty Maybelline?

13 komentářů:

  1. S laky Colorama jsem byla vždycky spokojená. Z tvého výběru se mi více líbí ten zlatý :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ještě jsem žádný této značky neměla...

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
  3. Milovala jsem miniColoramy, tahle nova verze mi k srdci neprirostla..

    OdpovědětVymazat
  4. Po inovaci jsem je ještě nezkoušela, mám tu jen pár těch starších. Pokud jsou pořád stejně dobré, tak je někdy zkusím. :)

    OdpovědětVymazat
  5. ten druhý mám taky, je můj oblíbený :)

    OdpovědětVymazat
  6. Mám, ale jen s těmi starými :) Těch vlastním asi 15 + 2, co už jsem vypotřebovala. Ten fialový je mezi nimi také, ale pro výsledek, který máš ty, musím dát 3 vrstvy.
    Jinak jsem s nimi spokojená, mají dobrý štěteček, hezky schnou, časem nemění konzistenci :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tyhle jsou docela fajn. Mám takovou malinovou barvičku a perleťovou a jsou moje NEJ

    OdpovědětVymazat
  8. Já mám zkušenost s těmi starými, ty mám ještě doma, vůbec netuhnou :) Z těch nových mám jeden tělový na francii a spokojenost :)

    http://anesagill.blogspot.com



    OdpovědětVymazat
  9. Mám doma třpytivý červený a miluju ho! Dokonalá barva :).

    OdpovědětVymazat
  10. Zlatý je vážne senzačný!

    OdpovědětVymazat
  11. Děkuji všem za komentáře, vypadá to, že laky Maybelline jsou mezi vámi oblíbené...

    OdpovědětVymazat
  12. Já mám oba dva - jako ty. Maybelline miluju.

    OdpovědětVymazat