čtvrtek 4. dubna 2013

Deník Špiona: Jak se balí Senzabox

Dlouho slibovaná reportáž. Hned na úvod ale musím podotknout, že jsem tam jela primárně jako ,,fotograf" pro Senzabox a tvorba tohoto článku nebyla původně v plánu. Tomu odpovídají i fotky. Jestli se tam dostanu někdy příště, nechám se s krabičkami zvěčnit i já sama, abyste mi věřili, že jsem tam skutečně byla. :-)



Balení začíná brzy z rána, a tak jsem si musela výrazně přivstat. Ale hrozně jsem se těšila, takže  to nebylo takové ,,trauma", jako když musím brzy vstávat třeba do školy. :-) Zákulisní informace, ať už se týkají čehokoliv, mě vždycky hrozně přitahovaly. Být někde, kam jiní nemůžou, vědět něco, co se nemá dozvědět někdo jiný. A také ještě jedna věc. Když to člověk pozná skutečně zblízka a vidí, co to dá jiným práce, tak se následně k tomu produktu chová jinak a víc si ho váží. 


Krabičky nachystány, teď už je jen naplnit.
Úkryt mnoha kosmetických pokladů...
Na místo jsme přijely kolem osmé hodiny, já a dvě Senza Zuzany. Odložily jsme si věci a šlo se na věc. Moc milý pan skladník už nám připravoval palety s krabičkami i zbožím. Byla jsem jak v jiříkově vidění. Tak obrovský sklad, tolik věcí, tolik KOSMETIKY! Kontrolujeme, zda máme vše co budeme potřebovat. Krabičky, krepák, pytlíčky, kartičky s informacemi a hlavně produkty. Vše vypadá v pořádku, jdeme zkusit zabalit první krabičku. I na detailech záleží. Takže zkoušíme, co všechno se vejde do pytličku, co dáme vedle, jak to seskládáme. Řešíme, kam přijdou vzorky. Paní Zuzana je chce dát úplně vedle, ne do hlavní fialové krabičky (však to znáte, najdete je vždy úplně naspod té ochranné krabice). Smlouvám aspoň za Starbucks. Je to věc, na kterou jste lákali, tak to nemůže být pohozeno jen tak vedle, to si zaslouží čestné místo v krabičce. A tak jste kávu Starbucks mohli najít mezi hlavními produkty. Díky mně. :-) Cvičně dáme dohromady ještě pár krabiček, a pak už je čas zavolat na scénu pomocnice, protože ve třech bychom to balily tak měsíc. :-D



Kompletování první krabičky.
Dotyčné dámy seznamujeme s tím, jak si představujeme finální podobu krabičky. Kolik je tam produktů, jak to má být seskládáno, kde mají být vzorky. Není to žádná sranda a chvíli trvá, než to všichni pochopí. :-) Pak už si všichni rozdělí své role a jde jedna krabička za druhou. V této chvíli se ze mě stává otravný paparazzi. Teď už se balení přímo neúčastním. Obcházím kolem nich s foťákem a praží mě jeden pichlavý pohled za druhým. Nikdo se nechce nechat fotit. :-) Proto také společné fotky dělám málo a zaměřuji se na detaily.


Práce rozdělena, může se začít.


Dámám to jde pěkně od ruky, hezky jedna krabička za druhou.
V tento moment trochu zneužívám své situace a pod rouškou toho, že nutně potřebuji nafotit detaily všeho, pustím se do prohlížení krabic. Není větším rájem pro kosmetického maniaka než hrozně moc moc moc kosmetiky na jedné hromadě. Užívám si ten pohled i tu možnost, všechno si hezky osahat. Jsem blázen, já to vím. :-D Ale aby se neřeklo, když už jsem se tam v tom hrabala, tak jsem začala vše postupně vybalovat a chystat to ostatním na stůl, kde se vše odehrávalo, aby mohli co nejrychleji a nejefektivněji balit. 
Moc moc moc všeho...ráj :-D

Anatomicals mají svá balení promakaná do posledního detailu. Vtipná a barevná byla i  ,,hlavní"  krabička.
Poté se přesunu ke ,,stanovišti", kde se balí krabičky pro předplatitelky. Čili se tam přidávala sada od Yves Rocher. Tady opět chvíli pomáhám s kompletováním krabiček. Jsem docela nervózní, abych náhodou něco nepopletla, na něco nezapomněla. Určitě to znáte, těšíte se na tu svoji jednu krabičku a očekáváte, že bude dokonalá, perfektní a nic v ní nebude chybět! Znám to za sebe a dokáže mě vždy naštvat, když služba, za kterou platím, není na sto procent a chybí byť jen detail. Ale tady jsou stovky krabiček, plní se bleskovou rychlostí, pracuje na tom tolik lidí. Zapomenout na vzoreček, na kartičku, cokoliv je tak hrozně jednoduché. Úplně mě to děsí a nejraději bych se dívala každému pod ruce a hlídala ho, jestli to fakt dělá správně. :-D

Zuzany v akci. Na Jelínky pro tři šťastlivce se nezapomnělo.
Po asi pěti hodinách končí první směna a my se pomalu chystáme k odchodu. Nechávám si zabalit svoji vlastní krabičku. Cíleně si ji nechystám sama a nechám více méně na náhodě, jaký mix produktů mi bude přidělen. Tak nějak jsem se nemohla rozhodnout jestli chci šampón nebo masku, balzám nebo gel na oči. A když už jsem předem věděla, co v krabičce bude a byla jsem ochuzena o to nejlepší - překvapení, tak jsem si nechala aspoň tohle malé napětí, copak na mě asi vyšlo. 
Naposled kontrolujeme, jestli všechno klape jako hodinky. Zda všechny pracovnice ví, co, jak a kam patří, zda je skutečně dostatek všech komponentů, loučíme se a odcházíme. Já osobně jsem hrozně napjatá. Jak už jsem psala, hrozně jsem se bála, aby to skutečně fakt balili správně a poctivě. Já bych se tam s každým kosmetických kouskem ,,pomazlila", pětkrát zkontrolovala, jestli je tam všechno a pak by Senzabox vycházel jednou ročně, protože dřív bych to všechno zabalit nestihla. :-D Ale já těm paním věřím. Přece jen jsou v tom balení sběhlé, snaží se svoji práci dělat co nejlépe a buďte na ně prosím shovívaví, pokud něco právě v tom vašem boxu nebude na sto procent. Určitě se snaží, aby takový krabiček bylo absolutní minimum. 

O pár dní později napjatě sedím nad blogy i Facebookem a očekávám první reakce na březnový Senzabox. A jsem mile překvapena, jak pozitivní ohlasy tentokrát jsou. A dokonce jsem nezaznamenala nikde žádnou stížnost, že by někomu něco chybělo. Takže to naše milé pomocnice přece jen zvládly všechno zabalit správně a na nic se nezapomnělo. Uff...

Co váš Senzabox? Bylo vše v pořádku a jaké varianty rozdílných produktů jste dostali?

16 komentářů:

  1. Skvělý článek, je super nahlídnout do procesu balení Senzaboxu :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc moc vseho, presne :D. Jo a ty Anatomicals krabicky jsou fakt bozi. Skoda, ze se asi vyhodily, hned bych jednu (nebo par) brala :D.

    OdpovědětVymazat
  3. Super!
    To by pro mě asi nebylo, já bych po ránu umírala a namixovala ty krabičky špatně. A fotky jsou náhodou dobré!

    OdpovědětVymazat
  4. Vystihla jsi to perfektně - ráj :)

    OdpovědětVymazat
  5. Parádní článek, diky za zákulisní info:-)

    OdpovědětVymazat
  6. tenhle článek je fakt super, je to fakt ráj :-))

    OdpovědětVymazat
  7. já jsem tentokrát neobjednávala, ale balení i obsah boxu se mi neskutečně líbil:) opravdu se pořád zlepšuje:)

    OdpovědětVymazat
  8. Super článěk:)! Nějak jsem nečekala, že to balí takovíhle brigádnící, spíš jsem čekala nějaké slečinky a ajťáky v kanceláři, nevím:D. Každopádně já pořád váhám, zda si svou první krabičku objednat či ne...

    OdpovědětVymazat
  9. Tenhle článek mě moc bavil :-) Asi bych tam stála a ze vší té kosmetiky by se mi motala hlava a na "práci" bych neměla ani pomyšlení :D

    OdpovědětVymazat
  10. Zákulisí ... to mě vždycky zajímá. Paráda! ;-)

    OdpovědětVymazat
  11. Svělá reportáž :) Články tohohle typu mám vážně ráda!

    OdpovědětVymazat
  12. Děkuji vám za komentáře, jsem ráda, že se menší reportáž líbila.

    OdpovědětVymazat
  13. Jéééééééé! Moc moc moc moc všeho by se mi taky líbilo :D :) Ty krabičky Anatomicals jsou boží! Sakra, to je velmi zajímavá značka! :D Chci od nich všechno! :D Jinak jsi to krásně celé zdokumentovala.. já strašně oceňuji tu práci, kterou si s těma krabičkama všichni dávají.. je mi jasné, že to není žádná sranda!

    OdpovědětVymazat