úterý 2. dubna 2013

Kosmetická statistika (březen)

Máme za sebou další měsíc. Jaro tedy sice stále v nedohlednu, ale co naděláme. Po minulém celkem střídmém měsíci, tady zase jednou máme poměrně vysoká čísla. A to na obou stranách. V březnu si ke mně našlo cestu celkem 38 kosmetických kousků. Rozloučila jsem se s 22 věcmi. Takže opět jsme v celkem vysokém přírůstku.


Novinky

Nedalo se jinak, nákupy jsem musela rozdělit na dvě fotky. Celkem je to tedy 38 kousků. Na první fotce vidíte obsah Ladyboxu i Senzaboxu. Tento měsíc se boxy povedly oba, a tak mi ve statistice udělaly docela velký zářez, celkem 10 kusů. Největší finanční zátěž byla v podobě Hervany a báze Too Faced. Ale využily jsme s kamarádkou akce v Sephoře a oba výrobky jsem kupovala s 40% slevou a levněji už bych to sháněla asi těžko. Dále jsem se zase jednou byla podívat v břeclavské drogerii, kde jdou sehnat méně dostupné poklady. Koupila jsem tam 2 odlakovače Essence (na fotce chybí, nechala jsem je u rodičů), top coat Four Seasons a čisticí pásky Essence. Poměrně vysoké číslo zastupuje Lush, celkem 6 věcí (v pytlíčku jsou vzorečky, které počítám jako jeden kus). A pak nějaké drobnosti. Prostě se to vždycky nějak naskládá a člověka ani neví jak.


Na druhé fotce jsou vesměs větší lahvičky. Pořídila jsem si odličovací výbavu od Loreal, Garnier mě zásobil vlasovou kosmetikou a Dove pro změnu pěnou do koupele a tělovým mlékem. Ostatní věci jsem kupovala, protože jsem je potřebovala a doma v zásobách už jsem za ně náhradu nenašla, takže to je zcela bez výčitek. A pochvalu si jistě zasloužím i za to, že jsem již celé dva měsíce nebyla v Yves Rocher. Můj rekord :-)

Spotřebováno

A bude následovat dlouhý seznam. Já vím, že mě za spotřebu vždy chválíte, ale opravdu si myslíte, že je normální spotřebovat za měsíc 22 věcí. :-D A tentokrát se ani nemůžu vymlouvat na vzorečky, protože těch tam zase moc není. Vedou plná balení. Ale uklidňuji se tím, že teď už mi doma lahviček, které by se blížily ke dnu, moc nezbývá, takže příští měsíc by to mělo být klidnější. 

1) Čisticí pásky Nivea - Mé oblíbené, spotřebováno již několikáté balení. A už dlouho nikde nebyly v akci, takže nemám žádné do zásoby. :-( Ale zkouším teď nějaké další, tak uvidíme, jestli narazím na nějakou dobrou a levnější alternativu. Zatím to jsou pro mě nejlepší čisticí pásky, které jsem vyzkoušela.

2) Čisticí pásky Montagne Jennesse - Koupeny v Intersparu. Mnohým vyhovují, mně přišly docela agresivní, hrozně smrděly a výsledek byl slabší než s Niveou. Znovu si je nekoupím.

3) Tonikum Yves Rocher - První věc koupena na základě vzorečku v boxu. Líbí se mi jeho vůně a především po ránu to bylo skvělé osvěžení pro pleť. Bohužel pro večerní péči už to taková výhra nebyla. Odličovací schopnosti jsou spíše průměrné a nikdy mi to pleť nedokázalo vyčistit stoprocentě. Takže znovu si ho kupovat nehodlám.

4) Tekuté mýdlo Yves Rocher - Kupovala jsem ho hlavně kvůli krásné vůni a také bylo zrovna ve slevě. Ale jinak to fungovalo jako klasické mýdlo. Nic zvláštního ale ani špatného. Šlo o limitku, takže znovu už ho koupím těžko a stejně bych do něj nešla, protože existují stejně uspokojivé levnější varianty.

5) Sprchový gel Oriflame - Průměrný sprchový gel. Pěkně voněl, napěnil, umyl vás. Ráda jsem ho používala, neměla jsem výhrady. Taktéž šlo o limitku, takže znovu ho ani koupit nemůžu a asi bych se do toho nehrnula ani v případě, kdyby ještě sehnat šel.

6) Zubní pasta Odol - Můj oblíbenec především kvůli balení. Mám ráda tuby, co dokážou stát a nemusí se mi tak někde povalovat. Pravděpodobně někdy v budoucnu koupím znovu.

7) Pleťový krém Avon - Mé pozůstatky z Avonu. Přiznám se, že krému ještě asi třetina zbývala, ale měla jsem ho otevřený více než rok a nehezky změnil konzistenci, takže musel letět do koše.  Dříve jsem s krémy z Avonu neměla problém, ale to mi bylo náct. Teď už je má pleť odmítá, takže i s tímto jsem se docela trápila. Byl jednoduše nic moc a byl to oficiálně můj poslední krém od této značky.

8) Antiperspirant Oriflame - Mě mile překvapil. Krásně voněl a hlavně fungoval. Dokonce jsem si zvykla na kuličkový aplikátor, který běžně nepoužívám. Bohužel šlo o limitku, takže znovu koupit nejde, ale jelikož mě opravdu nadchl, objednala jsem si aspoň jiný antiperspirant od Oriflame.

9) Deodorant Nivea - Super přírodní složení bez hliníkových solí a totální propadák. Horší deodorant jsem v životě neměla. Nejenže nefungoval, ale ještě nějak divně reagoval s mojí pokožkou, takže výsledek byl vždy ještě horší, než kdybych nepoužila vůbec nic. A to se pobavíte, omylem ke mně doputoval znovu ve vánočním balíčků. Sice ve spreji, ale stejným způsobem nanic. Takže se s ním trápím znovu, ale příště už si dám fakt pozor.

10) Ústní voda Listerine - Prý nejlepší ústní voda, tak jsem ji jednou zkusila. Nato, že mělo jít o nějakou odlehčenou verzi, tak pálila teda fest. Nechtěla bych vědět, jaké jsou ty klasické. :-D Ale nebyla špatná. Možná časem koupím znovu.

11) Odličovací mléko Ryor - Naprosto skvělá věc. Výborně odličuje, nelepí, zanechá pleť jemnou a hrozně pomalu ubývá. Měla jsem ho skoro rok a zatímco tonik padlo za tu dobu nespočet, mléko jsem měla pořád jedno a to samé. Určitě si ho koupím znovu. Pasuji ho na jednu z mých stálic.

12) Gel na holení Gillette - Další můj oblíbenec. Gely Gillette kupuji opakovaně a nemám jim co vytknout. Tato levandulová verze navíc dokáže krásně provonět koupelnu. Minusem je bohužel cena, takže jsem na střídačku sáhla po Balee, ale k Gillette se budu stoprocentně vracet.

13) Řasenka Gabriella Salvete - Blogovému světu jistě dobře známá. Byla určitě fajn. Řasy pěkně prodloužila i uspokojivě zahustila. Trošku mě zlobila ve vlhkém počasí, kdy měla tendence dělat šmouhy. Chválím i výdrž balení, zvládla se mnou více než 4 měsíce, a to se u řasenek jen tak nevidí. I tak si ji asi v dohledné době kupovat znovu nebudu, protože mám doma několik nových řasenek k testování a bude ještě dlouho trvat, než budu potřebovat nějakou novou.

14) Parfém Oriflame - Cestovní miniaturka, kterou jsem měla doma také hrozně dlouho. Vůně byla vcelku fajn, navíc balení bylo fakt ideální na cesty. Znovu po ní nijak zvlášť netoužím, mám už jiné cestovní náhradníky.

15) Tělové mléko Palmers - Nijak zvlášť mě nezaujalo, a tak jsem nechtěla, aby mi tady nějak dlouho zavazelo, tak jsem ho hned spotřebovala. Vzorek vydržel na tři použití. Nenadchlo mě to. Až budu někdy těhotná, třeba si na něj vzpomenu. :-D

16) Sprchový gel Yves Rocher - Další cestovní balení. Měla jsem tento sprcháč i v plném balení, ale je to prostě průměr. Sprchové gely Yves Rocher ze základní řady jsou daleko lepší. Takže o nákupu tohohle neuvažuji.

17) Tělové mléko Yves Rocher - Mléko mělo příjemnou nespecifikovanou vůni. Hezky se roztíralo, hydratovalo tak nějak průměrně. Vcelku fajn, ale ke koupi plného balení mě to nezlákalo.

18) Tonikum Weleda - Příjemná věc. Pleť byla po použití krásně jemná. Bohužel mi nevyhovovalo, že tonikum se ještě muselo smývat vodou. To je také důvod, který mě odradil od koupi plného balení.

19) Masážní olej Lush - Byl perfektní. Nejdřív jsem se bála, že si na tento způsob mazání nezvyknu, ale opak byl pravdou. Byla to mnohem jednodušší a rychlejší procedura než s klasickými mléky. Olej krásně voněl, skvěle hydratoval a nebyl problém ho vypotřebovat do posledního kousíčku. Navíc i malý vzorek vydržel měsíc. Tohle si určitě koupím v plném balení.

20) Lak na nehty Yves Rocher - Já to říkám pořád, že všechny laky by se měly prodávat v pidi 3 ml balení. Aspoň bych je všechny v klidu vypotřebovala. Lak jsem měla docela ráda. Byl nenápadný, na nehtech vypadal dobře. Znovu si ho nekoupím, protože ve své lakové sbírce za něj má obdobné náhradníky.

21) Balzám na rty Figs and Rouge - Má velká láska. Mám ho koupený znovu, jak ve stejné parfemaci, tak ještě i v jednom větším balení. Pro mě jsou to nejlepší balzámy, jaké jsem kdy měla.

22) Tvářenka Oriflame - Moje první tvářenka se kterou jsem se musela nečekaně rozloučit. Měla jen 2 gramy a používala jsem ji fakt často, takže byla už dost vybraná a její povrch lehce popraskaný. Takže jednou stačil neopatrný pohyb s kosmetickou taštičkou a tvářenka se rozsypala na tisíc kousků. Chtěla jsem ji i tak dál používal, ale to balení není zrovna kvalitní a sypalo se to ven. Tak jsem ukončila její trápení a vyhodila jsem ji. Ale jelikož jsem se s její ztrátou nedokázala vyrovnat, objednala jsem si ji znovu. Není to nejlepší tvářenka na světě, ale já ji mám prostě ráda a i kdyby mi měla zase vydržet jen rok, tak mi za to stojí. 

A máme to za sebou. :-) A plány na příští měsíc? Slibovat vám, že nebudu nakupovat asi nemá smysl, tak jsem si řekla, že to zkusíme s postupnými cíli. Takže slibuji, že příští měsíc bude v novinkách maximálně 20 věcí. Ani o jednu navíc. A sama jsem na to zvědavá. :-D

Co jste si tento měsíc koupili hezkého vy?

23 komentářů:

  1. Tedy, sice máš požehnaně nových věcí (a pak že já nakupuju jako maniak) ale jak sakra to všechno stíháš bez problémů spotřebovat, to mi hlava nebere!

    OdpovědětVymazat
  2. Si hodne dobra. Tyhle clanky me vzdy donuti div k ne placi. Ja proste nejsem schopna toho tolik spotrebovat :(. Mozna, ze kdybych delala podobne clanky, tak by me to donutilo... ne, asi ani pak ne :).

    OdpovědětVymazat
  3. Teda to je nových a spotřebovaných věcí... Pleťové mléko a vodu od L´oréal jsem si pořídila minulý měsíc a jsem zatím moc spokojená.

    Přidávám odkaz na novinky, které jsem si za měsíc březen pořídila:

    http://mojekosmetika.blogspot.cz/2013/04/new-in-brezen.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem se k těm věcem od Lorealu ještě nedostala, ale těším se na ně, tak jsem ráda, že na ně slyším pozitivní ohlasy. Na tvůj článek se ráda podívám. :-)

      Vymazat
  4. Dost dobré! :). Taková spotřeba je fajn. Chápu, že někdy se prostě tolik spotřebpvaných věcí sejde. A závidím Ti ty věci od Dove, sprchový gel z té řady Purely pampering je můj nejoblíbenější :). Moje statistika za březen je tady:

    http://bourjoisgirl.blogspot.cz/2013/03/spotrebovano-radosti.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. sprchový gel mám v miniaturce, ten mi tolik nesedí, ale ten tělový krém je boží, vřele doporučuji. celá recenze bude určitě časem. díky za odkaz, ráda se mrknu, jak jsou na tom jiní.

      Vymazat
  5. Tyhle Tvé články mě baví nejvíc :-)
    A zase se tolik nebičuj, vždyt polovina nákupů byla z boxů nebo darovaná, zbytek nutné náhrady spotřebovaných věcí. Celkem dobrá statistika nakonec.

    Jinak YR mě nebere, ale bere mě dubnový dárek k nákupu (3 boxy), nutně je sháním a ted mám dilema, protože tam nemám vůbec co nakoupit, ještě za 400 :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oni to s námi umí, nalákat nás na dárečky a pak se utrácí jedna radost. Ale za poslední dva měsíce mě nic nenadchlo, duben jsem ještě neviděla. Já jsem spíše na ty kosmetické dárky.

      Vymazat
  6. ja som si myslela,ze som jedina,ktorej nevyhovuje Nivea deodorant...uplne suhlasim.Bol uplne strasny,sice krasne vonal,ale spolu s mojou pokozkou to bola katastrofa..inak tvoja spotrebna statistika je uzasna :))

    OdpovědětVymazat
  7. Tyjo tolik nových i spotřebovaných věcí :D Jsem zvědavá na recenzi na tu micelárku od Dermacolu. Já si plánuju pořídit odličovač 2v1, takže zkoumám recenze odličovačů od Dermacolu :D

    OdpovědětVymazat
  8. Je zajímavé, že tento měsíc máme obě dvě oba druhy pásků na nos, bohužel mě teda nevyhovovaly ani jedny ale co nechápu, že ti vyhovují ty od té nivee, mě nepobraly ani jednu tečku a to jsme jich měla přez deset, takže žádná náhoda to určitě nebyla :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už jsem slyšela od více lidí, že jim Nivea nevyhovuje. Nedokážu to vysvětlit, asi máme každá jinou pokožku a na některou to prostě nechytá. ale pokud ti vyhovují jiné, buď jen ráda, to jen já jsem si musela oblíbit tu nejdražší variantu. :-D

      Vymazat
  9. To co ty nakoupíš za měsíc, nakoupím tak za půl roku :D. Ale je to hodně z finančního hlediska, že se musím krotit, mít nějakou pořádnou brigádu, vykupuji drogerie neustále :D.

    OdpovědětVymazat
  10. Hezke,nove kosmetiky mam mesicne taky pomerne dost a to hlavne diky boxum,ale spotrebovano. To moc nebyva no,jde to pomalu,obdivuju te:D

    OdpovědětVymazat
  11. zítra jedu do drogérky a budu nakupovat hodně dlouho jsem si to odepřívala a zejtra tam budu jak utržená z řetězu :))

    reginanailpolishes.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také se zítra chystám na obhlídku, ale mám v plánu jenom se dívat, tak uvidím, jak budu úspěšná. :-)

      Vymazat
  12. Jupííí! Stáni, díky tobě si připadám normálně! :D Dneska jsem totiž točila video se svojí spotřebou a když jsem ji viděla, připadala jsem si jako magor :D Mám toho tak nějak podobně jako ty, možná pár vzorků navíc, takže jsem ráda, že v té velké spotřebě nejsem sama :) ale mě to prostě přijde normální, aspoň všici vidí že poctivě testuji, že! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tato tvoje videa mám nejdradši, už se na to nové moc těším. Taky tě používám jako ,,odlehčovač" svědomí, že je to prostě normální toho tolik spotřebovat. :-)

      Vymazat
    2. Tak jsem ráda, že si takhle obě odlehčíme.. :) :D Ono je to hlavně tím, že já než dodělám jednu věc, tak nezačnu používat druhou (vyjma dekorativky), takže to tak prostě vypadá.. to kdybych začala používat pět tělových mlék najednou, tak to samozřejmě vypadá jinak a ta spotřeba pak není tak velká.. ale to se prostě někomu nevysvětlí :D

      Vymazat
    3. Přesně tak, také mám otevřený striktně jeden sprcháč, jedno mléko, jeden krém a samozřejmě, že se dřív dopracuji ke dnu, než kdybych jich měla otevřených pět. v tomhle se stoprocentě shodneme a také ta naše spotřeba je potom obdobná :-)

      Vymazat
  13. Teda, tolik věcí! :-) Ty snad nic jiného neděláš, než že se mastíš a myješ a líčíš...
    Já psala článek o vyhazovaných věcech za 3 měsíce a teda je toho míň. :-)
    Mimochodem, ten antibakteriální gel ISANA je skvělý.

    alltinygems.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kupodivu stíhám i jiné věci. :-D ale už delší dobu plánuji článek, že bych si po celý den měřila čas, který věnuji kosmetice, ale ještě jsem se k tomu nedostala. Ale nějaký čas to určitě zabere a málo to nebude. :-) ten gel je fakt skvělý, už mám druhý a budu ho kupovat i nadále.

      Vymazat