čtvrtek 24. ledna 2019

Souboj paletek: Milani versus L.O.V.

Loňský rok byl pro mě hodně paletkový a zkoušela jsem opravdu hodně nováčků. Ještě tady pro vás mám schované dva resty, tak se na ně půjdeme podívat. 

Paletky spojuje to, že jsou obě sice drogérkové, ale u nás nedostupné. Milani musíte pořídit na jejich eshopu. L.O.V. teoreticky je v několika málo Rossmannech u nás, ale upřimně já ji nikdy nepotkala a tuto konkrétní paletku jsem kupovala v Chorvatsku. 


O stínech Milani často hovoří zahraniční blogerky jako o tom nejlepším z drogerie. Když se poté objevila Soft and Sultry, nastal čas  to otestovat "na vlastní oči". Zrovna jsem nějakou neutrální hnědou paletku hledala, tak jsem si říkala, že tohle by mohla být ideální volba. Objednávala jsem na milanicosmetics.cz a vyjde vás asi na 500 Kč. 


Noční můra všech blogerek, hrábla jsem si nehtem do stínu ještě před jeho nafocením. :-) 




Na první pohled je to přesně taková "nudná" paletka, kterou ale ve výsledku využijete nejčastěji. Já osobně po ní často sahám jen kvůli "blendícím" stínům a světlému stínu pod obočí, pokud zrovna používám jinou paletku, kde tyto základní barvy nejsou. A jinak s tím zkrátka vykouzlíte běžné kouřovky na každý den. Jako moc se s tím vyhrát nejde, prostě buď světlejší nebo tmavší hnědé líčení. Ale to tak člověk od té paletky od začátku předpokládá. 



Co se pigmentace týče, sami vidíte, že je v pořádku. Byť to beru tak, že ty vrchní stíny jsou primárně na přechody a pod obočí. Trošku zlobí jen ten světlý stín uprostřed v první řadě. Jsou to slisované třpytky a funguje jedině namokro, jinak se vám to sype pod stětcem. Obecně ty stíny jsou prašnější a asi největší problém je (hlavně zase u těch tmavých), že na oku flekatí. Zkoušela jsem víc bází, ale ten problém se objevil vždy. Ne vždy to jde snadno rozblendit stoprocentně. 


Celkově mám k té paletce pořád takový chladnější vztah. Ona není špatná a opravdu po ní sahám často kvůli těm světlým přechodovým barvám. Ale pokud ji používám samostatně na celé líčení, tak se u těch tmavších občas vztekám a celkově při té práci cítíte, že je to o level níž než paletky typu Urban Decay a Too Faced. Jako není špatná a ona asi většině lidí bude sedět, ale já jsem na paletky náročná a tady to na stoprocent není. Pravděpodobně si ji nechám, ale zatím nehodlám sbírku Milani stínů nijak rozšiřovat. 


S paletkou L.O.V. je to ještě komplikovanější. Kupovala jsem ji uprostřed dovolenkového nadšení, takže to u mě měla lehké. A navíc jsem byla absolutně nadšená pigmentací. Jen s se mrkněte na swatche níže, to je něco neskutečného. Barevně taky vypadala dobře, a tak nebylo co řešit, jela se mnou domů. Cenu už si nepamatuji přesně, ale bylo to kolem 450 Kč. 



Nejvíce jsem byla nadšená ze zlaté a té první "khaki", to jsou přesně moje barvy. Kámen úrazu je v tom, že to ale nejde kloudně přenést na oči. Prostě za žádných okolností. Vyměnila jsem báze, štětce, zkoušela to nasucho i mokro, ale výsledek vidíte níže. Je to takové průměrné, nemastné, neslané. Ještě ta první kombinace budiž, ta druhá je zkrátka "vyblitá" a když si vezmu, kolik mi to dalo práce, tak zkrátka ne. Mám doma plno jiných paletek s podobnými odstíny a lepšími vlastnostmi. Když vidím to swatche chce se mi to zkoušet znovu a znovu, ale už jsem to vzdala a paletka putovala dál. Je mi to líto, ale seznáme s touto značkou zkrátka nedopadlo. 




Já vím, na stíny jsem zlá a jen tak něco mě nadchne. Nebo tedy nadchne mě každá novinka, ale po vyzkoušení v mé sbírce zůstává jen zlomek. Aktuálně mám těch paletek doma 11 a je to až až. I tak se mi stává, že se na mé oblíbence nedostane dlouhé týdny, protože pořád sahám po něčem jiném. Takže slibuji, teď si na chvíli dávám od paletek pohov a poctivě spotřebovávám to, co doma mám. 

Co se týká dnešních paletek, Milani je docela fajn a zvlášť nenáročný uživatel bude spokojený. LO.V. jsem nějak celkově nepřišla na chuť, mrzí mě to, ale tomu se raději vyhněte. 

Schválně, kolik paletek doma máte vy? 

8 komentářů:

  1. Obě paletky fakt vypadají skvěle. Více mě zaujala Milani, protože to jsou takové nejčastější odstíny co mám fakt ráda. :)
    Soutěžíme o balíček

    OdpovědětVymazat
  2. Odstínově by mi rozhodně byla blíž ta paletka L.O.V., velká škoda, že se s ní nedá pořádně pracovat. Paletek mám víc než stíhám pořádně využít, na druhou stranu, jsou to všechny jen oblíbené paletky a kdybych se některých měla vzdát, tak mi prostě budou ve sbírce chybět:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já už jsem taky v tomhle stavu. mám jich moc, ale už jsou to ty top a ještě jsem schopna přemýšlet o tom, že až ji dodělám, koupím si ji znovu. :-)

      Vymazat
  3. Moc pěkné paletky :) Já mám takovou "nudnou" od Zoeva Naturally Yours, je přirozená ale vhodná jak pro denní tak večerní líčení a hodí se ke každé paletce :-)

    The world of makeup

    OdpovědětVymazat
  4. Ta druhá se mi zamlouvá více, ale ani jednu bych nemusela mít doma. Kolik vlastním paletek? Ty jo, snažím se vzpomenout a tuším, že 8.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  5. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat