pátek 18. ledna 2019

Mix recenzí řasenek (Maybelline, Catrice, Dermacol)

Po nějakém časem se mi opět nastřádaly řasenky, které bych vám ráda představila. Mix vznikl spíše náhodně, jak se mi to doma sešlo, ale všechny tři dnešní řasenky disponují "podivnými" plastovými kartáčky, které ale já mám obecně nejraději a mému typu řas sedí. 


Nejsou to žádné novinky, mně taky doma leží nějakou tu chvíli. Já mám vždy otevřené najednou maximálně dvě řasenky a zbytek čeká v zásobách, tak to někdy trvá, než na ně přijde řada. Všechny je ale i nyní najdete běžně v drogerii a za poměrně fajn ceny. 



Prvním kouskem je UltraTech od Dermacol. Na tu jsem se neskutečně těšila, protože Dermacol řasenky umí a tento typ kartáčku je přesně pro mě. Nezklamala mě. Řasy pěkně prodloužila, vyčesala nahoru a zbytečně neslepovala. Chtělo by se i říct, že je ten výsledek spíše decentní, ale to jsme se ještě nedostaly k dalším dnešním kouskům. Tahle řasenka je z nich nejvýraznější. Pro běžné denní líčení mi to ale vyhovuje. 


Zároveň musím pochválit i výdrž, vůbec se nemazala a hezky držela po celý den. Celé balení pak vydrželo skoro 3 měsíce. To je u Dermacol snad rekord, protože jejich řasenky jsou obecně sušší a vysychají dost rychle. Jsem s touhle řasenkou spokojená, pro mě splňuje to, co od takového produktu požaduji a klidně se k ní časem vrátím. Obecně bych ji doporučila na hustější řasy a pro decentnější výsledek. Kdo má řasy spíše řidší nebo je zastáncem silných "spider" řas, tady asi nepochodí. 



Catrice Lash Dresser Comb má skutečně unikátní tvar, ani nemůžeme tvrdit, že kartáček, ale už dle názvu spíš hřebínek. :-) Je to umělohmotné pádýlko, z kterého jen z jedné strany vycházejí drobné výstupky. Vypadá to děsivě, ale vězte, že zacházení s tím je velmi jednoduché. Řasy se s tím "češou" hezky a je to přesně ten typ řasenky, kdy můžete (musíte) přejet asi tak stokrát, abyste na řasy něco nanesly. Já mám tuto metodu vlastně i raději, protože si tak můžete vyhrát skutečně s každou řasou zvlášť. Opravdu to každičkou z nich krásně zvýrazní a protáhne a nemusíte se bát toho, že by se něco slepovalo. Na druhou stranu je nutné počítat s opravdu decentním výsledkem. Mně se to líbí a k jemnějšímu líčení to jde, ale je pravda, že občas bych si sama přála ty řasy výraznější.  



Co se výdrž týče, tak opět velmi dobrý, nic se nemaže a zvládne s vámi celý den. Ohledně celého balení mi přijde, že vysychá hrozně rychle. Nebo je to možná tím, jak je ten hřebínek malý, tak nedokáže nabrat barvu úplně z každého koutu toho balení. Mám ji otevřenou něco přes měsíc a už je na konci s dechem. Na hřebínku se usazuje velké množství zaschlejší hmoty a musím to vždy nejdříve trochu otřít. Je to škoda, protože jinak je to fajn řasenka na běžný nenápadný look. Opět bude vyhovovat spíše majitelkám hustých řas, které se bojí těch klasických huňatých kartáčků, co jim řasy okamžitě slepí. Naopak majitelky jemných řídkých řas by tady nepochodily. 



Do třetice Push Up Angel od Maybelline. Jak vidíte na fotkách, je vlastně velmi podobná té Catrice. Fungují dost podobně. Na první pohled se může zdát, že Maybelline bude lepší, protože ten hřebínek je propracovanější, štětinky jsou úhlednější a celkový tvar je zahnutý. Možná se díky tomu s řasenkou i lépe manipuluje, ale efekt je slabší. 

Tentokrát už je to hodně málo i na mě samotnou. Opravdu můžete přejíždět stokrát, řasy to hezky pročísne a najde to i tu nejmenší z nich, ale celkový efekt je velmi decentní. Schválně jsem vám to fotila jen s ultra jemným líčením očí, protože kdybych si k tomu dala černé kouřovky, neuvidíte vůbec nic. 


Myslím si, že si to ve finále svoji cílovku najde. Kdo třeba nemá rád pocit řasenky na očích, bojí se slepování a nesnáší efekt ala "pavoučí nožičky", dost možná mu to bude vyhovovat. Fajn může být třeba i pro blondýnky, co chtějí řasy primárně zabarvit. Řasenka sama o sobě drží hezky a nedělá přes den žádné potíže. Takže pro specifickou skupinu lidí může být dobrá. Pro mě osobně je to už opravdu málo. Co se výdrže celého balení týče, zatím nemůžu říct. Mám ji sice otevřenou tak dva měsíce, ale používám ji spíše výjimečně. 


Musím vám říct, že se mi v poslední době s těmi řasenkami zase tolik nedaří. Měla jsem x řasenek po sobě, co mě nějak štvaly a nyní tady mám tuto, dejme tomu, neutrální trojku. Dermacol a Catrice nejsou špatné, ale top řasenky to nejsou. A Maybelline mi nesedí. Ale to už je takový evergreen, mně zkrátka Maybelline řasenky nejsou souzeny. Tak už se docela těším, až je dodělám a otevřu si opět nějakou další. Něco by se v zásobách našlo.

*Všechny řasenky mi byly poskytnuty k recenzi zástupci jednotlivých značek. 

Jakou řasenku aktuálně používáte vy?

10 komentářů:

  1. Ani ejdnu řasenku jsem nezkoušela, díky za recenzi.

    OdpovědětVymazat
  2. Really Amazing My Dear...
    Kisses.

    OdpovědětVymazat
  3. Maybelline řasenky mám ráda, tuhle bych ale nechtěla, to stejné Catrice, mám ráda řasenky s výraznějším efektem.

    OdpovědětVymazat
  4. Řasenky Maybelline mi moc nesedí, hrozně slepují. Teď mám otevřené tři od Essence, z čehož dvě jsou také slabší, tak je chci co nejdříve dopoužívat, ať můžu načnout nové.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  5. Tu první řasenku mám zrovna doma a dělá docela povedené řasy. Já jsem s ní moc spokojená.

    OdpovědětVymazat
  6. Já mám momentálně doma Essence - Lash Princess a i když už jsem ji kdysi měla, moc mi nevyhovuje. Nevím, jestli změnili složení, ale spíš jsem možná jen náročnější. :) Řasy neudělá moc hezky "učesané", místy slepuje, výrazná taky extra není, spíš takový průměr. Navíc se (jako většina Essence řasenek) drolí a během dne mám pod očima drobečky od řasenky. Chci zkusit určitě nějakou řasenku od Dermacolu nebo Maybelline - Lash Sensational. Příště ale zkusím asi řasenku Regina, tuhle značku mají v zapadlých obchodech a je dost levná, tak jsem na ni zvědavá. :) Diana

    OdpovědětVymazat
  7. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  8. Řasenky od těchto značek bývají fajn. Nemám teda zkušenost konkrétně s těmihle, protože se mi úplně nelíbí ten kartáček - mám raději ty velké, mohutné. Aktuálně mám třeba oranžovou od Miss Sporty nebo Paradise Extatic a ty jsou super :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Extatix byla fajn, musím se k ní někdy vrátit a taky konečně vyzkoušet nějakou od Miss Sporty, všichni je chválí, ale já nikdy žádnou neměla.

      Vymazat
  9. Ani s jednou zkušenosti nemám. Já mám teď období, kdy řasenku na řasy nanáším opravdu málo.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat