pátek 24. června 2016

Linkování (Revlon, Loreal, Flormar)

Rok 2016 se u mě zapíše jako rokem linek. Za poslední půlrok jsem si jich pořídila více než za celý život. Dříve než se však dopracujeme k letním zářivým barvičkám, které mám s zásobě, podíváme se na černou a hnědou klasiku, kterou jsem používala v předchozích měsících. 


Pořád střídám různé konzistence, ale musím říct, že v poslední době u mě nejvíce vedou linky tekuté. Nejlépe se mi s nimi pracuje a nevysychají tak tragicky rychle jako fixy. 

Revlon

Na jaře jsem dostala balíček produktů Revlon, všechny ostatní kousky mi sedly (recenze), ale k fixe jsem si cestu úplně nenašla. Je trochu silnější, takže úplně tenkou linku s ní nenamalujete. To ale není ten největší problém a někdy trochu hrubější linka nevadí. Aplikátor je pěnový a pracuje se s ním dobře. Zatím ani nevysychá ani se nezlomil.

Problém je, že se během dne maže. Ke konci dne už vůbec není linka ostrá, někdy se umí nehezky slít spolu se stíny a tak dále. Obecně s výdrží linek všeho druhu nemám problém, a tak mě tohle trochu zaskočilo a rozhodně to není nic, co bych mohla doporučit. Tím spíše, že cena se pohybuje někde nad 200 Kč. (PR produkt)

Porovnání s hrotem Loreal


Loreal

Fixy, které jsou složeny z mnoha jemných vlásků jsou hodně chváleny a i já s nimi mám dobré zkušenosti. Měla jsem podobný hrot od Essence a linky se s tím kreslily jedna báseň. Jediné, co mě štvalo, tak to rychle vysychalo a často s tím člověk namaloval jen jedno oko a druhé už nešlo. Chtěla jsem vyzkoušet, jestli dražší fix bude lepší, a tak jsem sáhla po Loreal. 

Nejdříve jsem byla neuvěřitelně nadšená. Kreslí se s tím ještě lépe než s Essence a přijde mi to jako nejlepší věc na naučení se linek. Kreslí to pomalu samo a jde s tím udělat i ta nejjemnější linka. Problém je tam jen jeden. Neuvěřitelně rychle to začne vysychat a i když to skladuji hrotem dolů, nepomáhá to. Tento kousek jsem vyhazovala ani ne po deseti použitích. A to za dvě stovky prostě nechcete.


Flormar


Nejvyšší čas trochu napravit reputaci, takže se pustíme do tekutých linek od Flormar. Ty se prodávají v několika barvách, já jsem sáhla po neutrální hnědé. Linky mají úzký štěteček a nanášejí se velmi dobře. Jak jsem říkala, mně tato konzistence vyhovuje nejvíce, takže jsem spokojená.

Linky jsou opravdu velmi nenápadné a vždy jen decentně doplňují jemné líčení. Myslím si, že v létě je budu nosit i samostatně. S výdrží nemám problém, rychle zaschnou a drží celý den. Cena je 200 Kč, ale někde jsem zaslechla, že se teď v Rossmannu vyprodávají za 50 Kč. Pokud na ně narazíte, běžte do nich.


Zdaleka jsem tím nevyčerpala své linkovací zásoby, takže se již brzy těšte na další pokračování. Příště se podíváme na tužky a během léta vás nemine pestrobarevný speciál.

Jakou konzistenci linek máte nejraději vy?

13 komentářů:

  1. Koukala jsem na ně v Rossmannovi a nekoupila je. Teď tohot lituji, možná se pro ně vrátím, ale myslím že už tam nebudou. :D
    SimonetaBlog

    OdpovědětVymazat
  2. zaujala ma tá od L´oréal, ale nechcela by som teda zažiť, že mi vyschne :(
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
  3. Tak Flormarky jsem si ted nedavno kupovala opravdu za pad ejednu, ale bylo to tam uvedeno jako stala bezna cena, bez akce nebo vyprodeje.. Co se tyce jejich vydrze, je silena, vydrzi mi cca dve hodky, kdyz moc nemrkam, neslzam, ani nemzouram do slunicka, v opacnem pripade se m izacnou od ocasku drolit a casem se sedroli cele. Jak se zacne vytracet ocasek linek, radeji je rovnou odmazu a udelam znovu, ptz se mi nadrolene dost spatne sundavaji. A ficy mi zatim vyschly vsechny temer okamzite, bohuzel.. Nejvic me iritovaly prave ty Loreal, protoze jsem s nimi nikdy nezvladla namalovat ani druhe oko.. A za ty prachy.. 😕 o mazani coloratay tuzek uz jsem slysela z vicero stran a na to, ze je Revlon vlastne "drogerka", zda se mi pres dve kila za mazaci tuzku jako pekne prestrelene. Jo a umis si udelat super rovne stejne linky, to jsem se za ta leta jeste nenaucila 😉😄

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono to tak jen vypadá, že jsou super rovné. Ne každý den to vyjde :-) Vždycky říkám, jsou to sestry ne dvojčata.

      Vymazat
  4. Já je nepoužívám, nemůžu si pomoci, ale podle mě mi linky nesluší a působí to u mě moc "tvrdě". Přitom mě fascinuje jejich nanášení a ráda bych se to naučila, ale asi by to bylo zbytečné, když to stejně nechci nosit. :D Měla jsem kdysi jen nějakou fixu od Essence, s tou se dobře manipulovalo. Tekuté ani gelové jsem neměla.

    OdpovědětVymazat
  5. Já používám ráda fixy, ale máš pravdu v tom, že jakmile si člověk namaluje jedno oko, tak na druhém už je tužka suchá. Tekuté linky jsou fajn, ale těžko se mi s nimi kreslí. Flormar mám celkově moc ráda, tak se na ty linky juknu. BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  6. Ja mam akorat ty od Flormaru, ale v tyrkysove barve a jsou super. Na leto uzasna barva, nosim je samostatne. Vydrzi mi celej den, ale mam tendence se casto drbat ve vnitrim koutku oka (alergie je svine), tak se obcas stane, ze mi tam zmizi. Zbytek oka ale drzi krasne bez jakohokoli hrudkovani. Rozhodne muzu doporucit, i kvuli tomu vyberu barev

    OdpovědětVymazat
  7. S linkami len začínam takže mi zatiaľ stačia tie od Essence, ale tieto sú moc krásne a keď sa naučím s linkami robiť, tak si jednu z nich aj kúpim :D
    Girl with pink nails

    OdpovědětVymazat
  8. Nádhera, máš můj obdiv, já si linky vůbec neumím udělat, tak je raději nedělám :D
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím říct, že mi trvalo tak tři roky, než jsem se linky naučila dělat tak, že se je nebojím malovat ráno před pracím a vím, že to dopadne nějak použitelně. I když tedy ne každý den jsou krásně rovné a stejné už vůbec ne :-) Pořád je co zlepšovat.

      Vymazat
  9. Pěkná recenze! Já mám ráda tekuté nebo gelové s tenkým aplikátorem. Flormar linky bych chtěla vyzkoušet a do Rossmana se rozhodně chystám, snad je budou mít. O Loreál linkách jsem také slyšela dost chválu. Já jsem si oblíbila od MakeUpRevolution které mají opravdu tenký aplikátor. Chtěla bych vyzkoušet i barevné linky a tak mi ty od Flormaru přijdou nejideálnější. Teď mají nové barevné linky Dermacol ale jsou ve fixu a toho se docela obávám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dermacol fix mám teď nově doma. Ještě jsem ho nezkoušela, určitě dám čase vědět, ale bojím se, že je to přesně ten typ alikátoru, co se brzy zlomí a nepůjde s tím kreslit.

      Vymazat
  10. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat