středa 29. června 2016

Konjak houbička od Ecotools

Mé čištění pleti neustále prochází vývojem a letos zkouším jednu novinku za druhou. K mokrému čištění pleti si hledám cestu už bezmála tři roky a musím říct, že má pleť si po dlouhých protestech nakonec zvykla. I tak se to ale snažím střídat a oblíčej namáčím jen večer, navíc často je ve všední dny. O víkendu, kdy se obvykle líčím méně nebo vůbec, si vystačím jen s micelárkou. 

Po čisticím kartáčku, na který mám doteď dost smíšené pocity, jsem se pustila do zkoušení konjak houby. Ze začátku jsem byla jak jinak, než hodně nedůvěřivá, ale musím říct, že si mě tato malá potvůrka pěkně omotala kolem prstu a zamilovala jsem se do ní od prvního použití. 


Tahle věc je na první pohled skutečně divná, je to takový chameleon. Když to vytáhnete z krabičky, je to neurčitá tvrdá věc nejvíce připomínají kus polystyrenu. Stačí to však namočit, ihned nabude na objemu a rázem je z toho příjemná houbička. Je krásně měkká, k pleti šetrná a především funkční.


Houbičku tedy vždy namočím. Je také dobré chvíli počkat, třeba půl minutky, protože se rozpíná postupně. Poté na ni dám trochu odličovače a začnu s ní čištit již navlhčený obličej. Krásně to stáhne veškerý makeup. Poté ji stačí propláchnout vodou a je opět připravena na další použití. Hrozně mě baví, jak postupně vysychá a zmenšuje se a vy ji večer zase namočíte a ona se zvětší. Jo, dětinské, ale nemůžu si pomoct. :-) K úplnému vysušení ale potřebuje nejméně tři dny. Pokud ji používáte pravidelně a třeba i dvakrát denně, nikdy vám pořádně znovu neztvrdne.



Co se účinků na pleť týče, jsem opravdu spokojená. Makeup stáhne velmi lehce. Závisí tedy i na odličovači samotném, ale houba na tom má svůj podíl. Pleť to nijak nedráždí, nevysušuje ani nedělá žádnou jinou neplechu. Naopak jsem se vždy na večerní odličování těšila jako snad nikdy. Je to neuvěřitelně příjemné. 

Z dlouhodobějšího hlediska jde poznat, že je plet jemnější a hladší na dotek. Myslím si, že tomu můžu přiřknout i letmé zmenšení pórů. Ty účinky jsou dost podobné tomu, když se odličujete kartáčkem. Akorát použití houbičky mi je příjemnější a myslí si, že je to celkově k pleti šetrnější. 


Jediná škoda je, že houbička moc dlouho nevydží. Už sám výrobce deklaruje 1 - 3 měsíce a můžu to potvrdit. Mám ji nyní dva měsíce, používám ji často byť tedy ne denně (viz úvod článku) a už je to na ní dost znát. Ještě ji tedy vyhazovat nebudu, ale ty tři měsíce jsou pro ni skutečně maximum. Póry na houbičce se začínají pomalu zvětšovat a již to není tak super příjemné a zároveň i účinné jako na začátku. Já se nyní už odličuji tou druhou vypouklou stranou. Což není tak komfortní jako ta větší hladká strana, ale tu už mám opravdu hodně ošoupanou. Nicméně ten proces čištění a spokojená pleť mi za to stojí, zase tak drahá ta houbička není. Její cena je 225 Kč.


Konjak houbičku od Ecotools za sebe můžu jedině doporučit. Já jsem v ní našla skvělý kompromis, jak pleť vyčistit pečlivě, ale zároveň šetrně. Určitě víte, co teď u mě bude následovat. Mám nutkavou potřebu vyzkoušet, jak si povedou konjak houbičky od jiných značek a jestli mezi nimi bude nějaký rozdíl. A samozřejmě vám o tom všem dám vědět. 

Za poskytnutí houbičky k recenzi děkuji eshopu www.kupkosmetiku.cz

Používáte konjak houbičky? Která značka vám vyhovuje?

17 komentářů:

  1. Take jsem s ni moc spokojena, plet je opravdu jemnejsi. Pri kazdodennim pouziti mi vydrzela mesic a pul.
    Giveaway / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. To jsem vůbec neznala. Teď jsem si koupila takovou tu přírodní mořskou houbu, ale tohle mě zaujalo, někdy to určitě vyzkouším, ta cena nevypadá špatně :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jeden čas jsem konjac houbičky taky používala, měla jsem od Missha i no name z ebay a rozdíl jsem mezi nimi neviděla.

    OdpovědětVymazat
  4. O ní čtu jen samou chválu, ale nevím zda mě to vubec láká. To samé i ten odličovací hadřík :D :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  5. Ja pouzivam uz roky na odlicovanie morske hubky a nedam na ne dopustit. Vydrzia dlho a cena je cca 75 Kc. Navyse sa uschnu za par hodin. Najlepsia je asi znacka Caribian Sun. Tie z Manufaktury su zbytocne predrazene.

    OdpovědětVymazat
  6. já kupuju konjac na Ali za dolar kus a spokojenost :)

    OdpovědětVymazat
  7. Já teď zkouším tu od Ebelin a chci si na porovnání pořídit tuhle, zajímá mě, jaký mezi nimi bude rozdíl. Ebelin je na první pohled větší.
    Hanďa

    OdpovědětVymazat
  8. Hm, zajimave. S jakým odlicovacem ji používáš? Musí to byt mléko nebo funguje i s čistícím gelem?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkoušela jsem různé odličovace, jak třeba teď nové mléko od Dermacol (recenze pár příspěvků níže), tak třeba klasický gel od Lirene nebo ten jejich micelární gel. Záleží na tvých preferencích, myslím, že ta houbička zvládne cokoliv.

      Vymazat
    2. Díky za odpověď, momentálně používám gel od Clinique mild. Ten micelarni gel Lirene mam taky, ale přijde mi, že jen tak klouže po pleti, na klasické mytí moc neni, používám ho spíš výjimečně s tamponkem a pak se ještě umyji vodou, protože lepí..

      Vymazat
    3. Já z toho micelárního gelu Lirene také nejsem zrovna nejnadšenější, ale paradoxně s tou houbičkou je asi nejpoužitelnější.

      Vymazat
  9. Já mám teď objednáno z eBay, tak už se těším, až dorazí a budu moct začít používat.

    OdpovědětVymazat
  10. Ja mam z DM taku zelenu, mala by obsahovat vytazky zeleneho caju. neviem ci obsahuje, ale hned som si ju oblubila. Neodlicujem s nou, iba docistujem a masirujem plet. 2v1. Mam pocit ze plet je nejaka krajsia, jemnejsia a to prekvapivo aj v obdobi ked si moje hormony robia co chcu. Za seba urcite minimalne tu z DM odporucam :) Moni

    OdpovědětVymazat
  11. Tak nějak dětinsky se mi to líbí, ale jak se znám, po týdnu by mě přestala bavit :(

    Zrzavá katastrofa

    OdpovědětVymazat
  12. Mám houbičku ze Sephory a taky ji mám moc ráda, stejně jako ty si užívám to zvětšování a měknutí a pak opačný proces :D časem chci zkusit i tu černou s uhlím

    OdpovědětVymazat
  13. Moc vám všem děkuji za komentáře i tipy na další houbičky. Určitě nějaké vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
  14. Doporučuji kupovat na ebay, stojí kolem 40 Kč a bez poštovného, tady je to opravdu velmi předražené.

    OdpovědětVymazat