středa 1. června 2016

Kosmetická statistika (květen)

Letí to jako voda a přichází červen - můj nejoblíbenější měsíc v roce. Ještě se ale ohlédneme za květnem. Avizovala jsem šetření, a skutečně, kdyby měsíc končil tak kolem dvacátého, měla bych na obou frontách kolem deseti kousků. Jenže ten poslední týden se nějak zvrhl, všechno mi začala docházet, na druhou stranu chodil balíček za balíčkem. A takhle to dopadlo - 30 novinek a 25 spotřebovaných věcí.

Novinky

Na počet je toho skutečně hodně, ale jinak jsem skutečně šetřila. Utrácela jsem především v Yves Rocher, ale tam jsem použila peníze, které jsem předčasně dostala k narozeninám. Jinak jsem kupovala spíše maličkosti. Dostala jsem však slušnou hromádku věcí od kamarádky a v posledních květnových dnech i balíček od Avonu. Který ale zároveň čítá jedinou dekorativku, sama jsem žádnou nekoupila, a na to jsem patřičně hrdá. 


Do Yves Rocher jsem šla původně pro můj oblíbený odličovač očí. Hmm...nakonec se to však proměnilo v menší narozeninový nákup. Hodně mě zaujaly jejich nové parfemace z řady Plaisirs Nature. Neodolala jsem mangovému sprchovému gelu i tělovému mléku a miniaturku jsem dostala jako dárek. Přibrala jsem i šampon, který jsem už kdysi měla a byl fajn (i když ho plánuji používat především na štětce), když už jsem byla v ráži, tak jsem přihodila i oblíbené tonikum a na ten odličovač jsem také kupodivu nezapomněla. Řasenka už pak byla dárek k nákupu. Yves Rocher je prostě moje srdcovka.


Tento super lékárenský balíček jsem dostala od kamarádky. Luci, děkuji!! Zásoba mé nejoblíbenější micelární vody, opalovací krém na obličej od Loreal, letní nezbytnost v podobě Panthenolu a cestovní miniaturky.


V DM to bylo jen menší uklouznutí. Šla jsem pro ústní vodu. V košíku ale nakonec skončila i Balea letní limitka - tělová pěna a bezoplachový sprej na vlasy od Loreal. 


Po dlouhé době mě zase chytily časopisy a kupovala jsem samozřejmě ty se zajímavým dárkem. Tak ke mně doputovalo opalovací mléko Astrid a Sebamed (na fotce chybí, mám ho v práci), od kamarádky jsem dostalala lesk od NYX a k vyzkoušení novou verzi pasty Zendium. 


Z nových spoluprací tady mám německou značku Kräuterhof a jejich aloe vera sprchový gel, krém a poté oční krém. 


A nakonec balíček od Avon - jejich nové laky, paletka stínů a odličovací gel. 

Spotřebováno

Myslela jsem si, že to tento měsíc nebude tak veliké, protože ten minulý mi došlo snad všechno. Jenže nakonec se to i v květnu naskládalo a v kombinaci s úklidem v šuplíku s laky na nehty je to opět a zase více než dvacet kousků.


1) Tělový roll on Dove - Miluji především vůni této řady a byť obecně na tyto zpevňující produkty nejsem, tenhle mě bavil. Kuličkou se aplikovalo jen malé množství, které se ihned vsáklo a pokožka poté byla hladká a jemná. Znovu to sice neplánuji, ale bavilo mě.

2) Krém na nohy Oliveway - Docela funkční krém, jen se tedy hůře roztíral. Vzhledem k ceně a dostupnosti ho určitě znovu shánět nebudu.

3) Sprchový gel Yves Rocher - Nádherně voněl, ale vzhledem k mým zásobám sprcháčů jsem tento kousek vypotřebovala jako mýdlo na ruce. 

4) Sprchový gel Yves Rocher- Tady tu jejich základní řadu miluji ze všeho nejvíce. Gely mají autentické vůně a jsou jakoby krémovější. Určitě si pořídím další.

5) Odličovač očí Yves Rocher - Klasika. 


6) Tonikum Bourjois - Další můj velký oblíbenec, kterého jsem neměla poprvé ani naposledy. 

7) Opalovací sprej Vichy - Můj velký oblíbenec, který jsem měla po dvě sezóny. Ráda bych si ho koupila znovu, ale nějak ho nemůžu nikde sehnat. 

8) Gel na holení Gillette - Další moje klasika.

9) Tělové mléko Bomb Cosmetics - Velmi průměrné a při pravidelném používání ta hydratace byla nižší než bych potřebovala. Znovu ne.

10) Ústní voda Dontodent - Už ani jinou nekupuji.


11) Termální voda Avéne - Naprostá klasika a nezbytnost. Musím si udělat na léto pořádné zásoby. 

12) Suchý šampon Batiste - Neustále s nimi tak trochu bojuji, ale musím říct, že tato tropická verze mi zatím sedla ze všech nejvíc. 

13) Šampon Kebelo - Velmi zajímavý kousek, který byl něco jako peeling na vlasy, aplikoval se jednou měsíčně a vlasy skutečně pořádně vyčistil. Ráda bych ho měla znovu, i když opět jen v miniaturce. Díky tomu, že se používá jednou měsíčně, tak skutečně dlouho vydrží. 

14) Olej Monu - Obrovské zklamání. Oficiálně je to olej na obličej, ale tak se používat nedal, protože neskutečně ucpával póry. Nakonec jsem ho vymazala na celé tělo, ale ani tady mi moc nevyhovoval. Byl hodně hutný, seděl na pokožce a nechtěl se vsáknout. 


15) Antibakteriální gel Bath and Body Works - Můj oblíbenec a lepší antibakteriální gely nejsou. Ještě mám doma jeden a další si určitě nechám dovézt. 

16) Linky Essence - Byly skvělé, jen jsem je tedy měla skoro dva roky a naposled se mi po nich rozjel zánět. Jo, nikdy nepoužívejte staré linky a po půl roce je vyhazujte!

17) Řasenka Rimmel - Veskrze průměrná. Udělala pěkné přirozené řasy, samotné balení vydrželo pomalu pět měsíců, což je vzhledem k její sušší textuře opravdu výkon. Znovu ji ale neplánuji.

18) Makeup Astor - Můj naprostý miláček a objev letošního roku. V šuplíčku už mám další balení. 

19) Pleťové krém Lirene - Byl fajn. Nemůžu tedy říct, že by měl nějaký superlativ, který by mě přiměl koupit si ho znovu, ale používala jsem ho ráda.


20) Lak na nehty Artdeco - Klasický průhledný lak. Měla jsem ho ráda a spotřebovaný je až úplně na dno. 

21) Lak na nehty Inglot - Byl moc hezký, ale špatně se lakoval a vyschl snad do roka.

22) Lak na nehty Loreal - Tohle byl takový úlet. V lahvičce vypadá dobře, ale v reálu to jsou dost divné třpytky, které se mi na nehtu nelíbí. Navíc také dost rychle zatuhl. 

23) Lak na nehty OPI - Milovala jsem tu barvu, ale jinak jsem z tohoto slavného kousku spíše rozpačitá. Ta výdrž je skutečně špatná. 

24) 25) Laky na nehty Rimmel - Mám laky od této značky ráda, jen tyto už mám doma dlouho a již nefungují tak, jak mají. 

A jsme úspěšně na konci. Jo, šetření se nepovedlo ani tentokrát a na červen ho ani neslibuji. Mám totiž svátek a narozeniny a rozhodně si plánuji pořídit si něco pěkného. 

Jak jste šetřili v květnu vy?

10 komentářů:

  1. U YR jsem také utrácela za malinovou řadu a též mi udělal velkou radost balíček od Avonu. A jsem ráda, že Ti sedl make-up od Astoru, kupovala jsem ho teď ve slevě za stovku a jsem na něj moc zvědavá. Těším se na recenzi neměcké kosmetiky, vůbec ji neznám.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Takových spotřebovaných! Nikdy nechápu, jak to všichni dělaj :)). Já za květen utrácela neskutečně, to byl ten jarní vzduch :) ale v červnu mám taky narozeniny, tak to snad bude snesitelnější :) Opalovák od Vichy se ted, myslim, dělá jen s SPF 50 nebo v hranatější balení SPF 30 s bronzujícím efektem. Jinak bych chtěla zkusit Avene termální vodu a antibakteriální gel od BaB Works

    Esthe Jones

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten opalovák od Vichy s bronzujícím efektem jsem si koupila, ale není to to samé. To je mléko, takže to není tak pohodlné při roztírání jako tento sprej.

      Vymazat
  3. S YR to mám podobně, taky tam vždy jdu jen pro něco konkrétního a skoro vždy se to zvrtne ve velký nákup:-D Mangovo-koriandrový sprchový gel už mám taky doma a nemohla jsem odejít ani bez malinovo-mátového:-) A jinak se mi líbí balíček z Avonu:-)

    OdpovědětVymazat
  4. No také plánuji nákup u YR protože se mi ty jejich nové vůně strasně moc líbí! :) Astor makeup co mas ve spotřebováno bych ráda vyzkoušela :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  5. Musím říct, že mě Batiste tropical naopak sedl ze všech nejmíň. Měla jsem po něm dost mastné vlasy. Nejvíc mi vyhovuje Original a XXL
    Jsi krasna

    OdpovědětVymazat
  6. K nákupům bych řekla: Líbí se mi věci z Yves Rochera, gely a šampon. Zaujala mě tvoje spolupráce s Kräuterhof protože mám ráda Aloe, tak mě zajímá hlavně sprchový gel. Zendium pasty mě nijak neoslovily.
    Ke spotřebováno bych řekla: Vichy sprej je za mě ta nejlepší věc na opalování, moc mi nevyhovují ty klasické potírací krémy. No a staré linky nebo celkově starou kosmetiku bych nepoužívala, může to udělat obličeji takovou paseku že se z toho bude dlouho vzpamatovávat.
    Mě se v květnu celkem zadařilo a neutratila jsem moc, spíš jen za takové ty nutné věci.

    OdpovědětVymazat
  7. Z nové řady od YR jsem vybrala pro kamarádku sprcháč a tělové mléko ostružina a levandule to myslím je, tato verze mi voněla úplně nejvíc :) Ústní voda z DM je super, já si teď koupila Odol, ale pak se zase vrátím k DM, protože mě tak nepálí v puse

    OdpovědětVymazat
  8. Ty věci od YR jsou super taky jich mám pár doma!
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  9. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat