úterý 14. června 2016

Zaměřeno na oční krémy (Yves Rocher, Nuxe, Marilou BIO)

V poslední době trochu bojuji s očními krémy. Na tenké kůži pod očima se začínají projevovat první vrásky, jež si žádají speciálnější péči. Všechny mé oblíbené krémy mi přestaly vyhovovat, a tak začal hon po něčem novém. Krém, který bude hydratační, ale zároveň lehký, krém, na kterém bude držet makeup, nebude dráždit oči a tak dále. Není to jednoduché. 


I proto se v mé koupelně nyní nacházejí rovnou tři kousky (a ve skříni čeká čtvrtý). Ráda bych je shrnula dnes v jednom článku. Na úvod řeknu, že všechny tři krémy jsou mi něčím sympatické, v mnohém se mi libí, všechny je ráda používám, ale ani jeden z nich není ten pravý a mé hledání tímto článkem neskončí.

Yves Rocher

Začneme tímto růžovým kouskem, který mám ze všech nejraději. Tuto Sensitive řadu od Yves Rocher mám obecně ráda a zatím vše, co jsem vyzkoušela, tak mi sedělo. I tento oční krém je fajn. Konzistenčně je řidší, dobře se roztírá a bez většího lepení se rychle vstřebá. 

Vyhovuje mi i na noc, ale mnohem lepší je ráno, protože zvládá tu nelehkou úlohu dobře hydratovat a zároveň udržet makeup. To z něj dělá významného pomocníka.



Pomalu dva měsíce jsem ho používala ráno i večer a bylo to fajn. Jenže pak jsem začala cítit, že je to přece jen málo a začala jsem jej využívat jen ráno a večer jsem dávala hydratačnější Nuxe (níže). V posledních týdnech jsem se ale zase vrátila k používání dvakrát denně. Myslím si, že na teplejší období bude takto dostačující. 

Ve většina případů jsem s ním tedy hodně spokojená. V ranní péči je nenahraditelný, na noc to chce občas ho prostřídat s něčím jiným. Cena je kolem 200 Kč.


Nuxe

Když jsem prouzdala na parfums.cz a prohlížela si, co za oční krémy je v nabídce, Nuxe mi ihned padl do oka. Značka je mi sympatická a zatím jsem s ní měla dobré zkušenosti. 

Moc se mi líbí balení. Pumpička je praktická, jde z ní vymáčknout i miniaturní množství a lahvička je zároveň průhedlá, takže dobře vidíte, kolik krému ještě zbývá. Tento detail dokáži vždy ocenit.

Trošku bojuji s parfemací. Nuxe obecně má produkty hodně parfemované, ale u očního krému mě to i tak překvapilo. Voní silně, mýdlovo květinově. Trošku mi připomíná klasický Chanel. Nebudeme se teď bavit o tom, jestli to smrdí nebo voní, tak jako tak, něco takového nepatří pod oči. 



Krém sám o sobě je skvělý. Je trochu hutnější, ale stále se dokáže dobře vstřebat, nelepí ani není jinak nepříjemný. Na noc je naprosto ideální a oční okolí dostane to, co potřebuje. Jde použít i ráno, ale není to úplně na každý den, protože makeup na něm trochu ,,ujíždí".

Problémem zůstává ta parfemace. V poslední době mě trápilo vleklé pálení očí. Vlastně jsem doteď nepřišla na to, jestli to byl zánět nebo alergie. Nemyslím si, že za to může vyloženě tento krém, ale rozhodně tomu asi nepřidal. Takhle silná vůně k očím nepatří, a může být klidně přírodní. 

Cena je kolem 350 Kč a kupovala jsem ho na parfums.cz.

Marilou Bio

O této francouzské značce tady byla zmínka docela nedávno. Vlasová péče mi seděla a špatný není ani oční gel. 

Ten je svými účinky trochu jinde než krémy, takže od něj člověk ani nemůže očekávat dostatečnou hydrataci, ale přišlo mi, že na léto to bude fajn věc.



Kuličkovým aplikátorem se pohodlně nanese chladivá tekutina. Prstem ji pak ještě lépe zapracuji do pokožky. Nejdříve to trochu lepí, ale pak se to vstřebá. 

Jak už jsem psala, není to stoprocentní péče a nemohla bych to používat každý den ráno i večer. Nicméně, když chcete oční okolí jen ochladit nebo se vám nechce hrát s krémy, je to super volba. Ta hydratace je nižší, ale je tam, takže čas od času to pleti neuškodí.

Já to beru jako skvělého letního pomocníka a když bude třicet ve stínu, tohle bude dobrá alternativa. Stejně tak ho plánuji brát s sebou na dovolenou, protože ta aplikace je prostě jednodušší a rychlejší. 

Cena je 320 Kč (PR produkt).

Všechny tři lahvičky mají něco do sebe a rozhodně nejsou špatné. Dost záleží na vašich preferencích i věku, ve kterém se nacházíte. Pokud vás tedy jejich popis zaujal, určitě se nemusíte bránit ani jednomu z nich. Pro mě osobně měl ale každý z nich nějaké ,,ale", takže mé bádání bude pokračovat.

Pokud máte nějaký tip na dobrý oční krém, určitě dejte vědět v komentářích.

7 komentářů:

  1. U toho posledního se mi vazně hodně líbí aplikace, ta kulička :) Taky bych něco takového chtěla :) Ale ted právě používám oční krém se vzorku Ruzová kosmetika, jinak pouzivam od Nivei :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  2. Já bych ráda vyzkoušela oční krém od Weledy. Zrovna používám roll-on od Baley a ještě mi bude chvilku trvat, než si ten názor ujasním. Jinak já teprve ty oční krémy začala používat

    OdpovědětVymazat
  3. V poslední době se mi nejvíce osvědčil oční krém Ria N od Tilia Nobilis, jelikož je neparfemovaný a má gelovo-krémovou konzistenci.

    OdpovědětVymazat
  4. Teď používám oční krém True Perfection od Oriflame, má takový ten kuličkový aplikátorek a opravdu mi přijde, že něco dělá, aspoň co se projasnění očního okolí týče.

    OdpovědětVymazat
  5. Ja zháňam nejaký nočný krém, aby som nemala oči také opuchnuté ako zvyknem mať. Niekedy môžem spať aj viac ako 10 hodín a oči sú opuchnuté. Už z toho začínam byť zúfala, keď stále vyzerám ako nevyspatá :D
    World of Nicol

    OdpovědětVymazat
  6. Já to mám s očními krémy jednoduché - nepoužívám je. :D Zatím to neřeším a kdyžtak si dám pod oči klasický krém, co používám na zbytek obličeje.

    OdpovědětVymazat
  7. Moc vám všem děkuji za komentáře i zajímavé tipy na další krémy.

    OdpovědětVymazat