čtvrtek 20. června 2013

Velký test BB krémů Skin79

Testování asijských BB krémů jsem zakončila velkou dávkou od Skin79. Celkem jsem měla 6 vzorečků. Znovu připomínám, že všechny zkouším v tenké vrstvě, takže tomu odpovídají i zmínky o krytí. Je možné, že když se navrství, krytí bude vyšší než uvádím. Já osobně ale preferuji co nejméně krému, ať to vypadá co nejpřirozeněji. Aspoň mi tak vydržel každý vzoreček na tři použití. 



Super Plus Triple Function
Toto BB mě od počátku děsilo svým SPF 50. V posledních parných dnech ale na něj konečně přišla ta pravá chvíle. I když se ze všech BB tváří nejvíce do oranžova, na obličeji stejně chytne trochu šedivě. Ale na obličeji se to vcelku přizpůsobí. Mám docela problém hezky ho rozetřít. Dělá všechnu neplechu, kterou si umíte představit. Zalézá do vrásek, zvýrazňuje šupinky, po pár hodinách začne oxidovat a dělat na obličeji mapy a také se pomalu, ale jistě vytrácet. Je jedním slovem hrozný. Na obličeji ani v nejmenším nevypadá přirozeně a navíc se musí pořád upravovat. Tohle tedy ani náhodou. I když je to BB uvedeno v seznamu jako první, zkoušela jsem ho až naposled a tak už teď mohu s klidem říci, že tohle je nejhorší BB Skin79, které jsem zkoušela.

Hot Pink
S tímhle jsem měla už tu čest asi před rokem, ale od té doby se toho hodně změnilo, já měla možnost vyzkoušet množství jiných BB, a tak jsem byla zvědavá, jak ho budu hodnotit teď. Musím tedy říct, že toto BB ze všech mnou zkoušených Skin79 nejméně kryje. Krytí je prostě slabší. Což pro mě tedy není problém. Dobře se roztírá a hlavně vypadá velmi přirozeně. Bohužel odstín je trošku do šedo - růžova. Toto BB i docela slušně zmatňuje. Někdy jsem přes něj použila pudr, někdy ne. Podle toho, jak se mi chtělo. Ihned po nanesení jsem s ním velmi spokojena. Zmatňující efekt ale vydrž tak 3 - 5 hodin a poté se začnu hodně lesknout a musí to opravit pudr. Navíc má tendence se během dne vytrácet. Sice večer ještě vždy něco odlíčím, ale velká část prostě zmizí. I když si ho na pravidelné používání představit dokážu, ve stínu svých kolegů přece jen trošku zaostává a myslím si, že si ho v plném balení asi nikdy nekoupím.

Snail Nutrition
V poslední době je velmi populární, a tak jsem se na něj zvlášť těšila. Je poměrně řídký, ale pracuje se s ním dobře. Odstín je sice uspokojivě světlý, ale opět s podtónem do šedo -  růžova, takže ne úplně stoprocentně pro mě. I tak byl ale nositelný. Krytí je velice slušné, označila bych ho jako střední. Na ty největší nedokonalosti byl potřeba ještě korektor. Po tomto BB jsem se dost leskla, pudr byl nutností. Bohužel během dne začal zvýrazňovat šupinky. Ihned po nanesení to bylo super, ale tak po pěti hodinách už to nebylo příliš nositelné. Nějak nevím, kam ho zařadit. Díky tomu, že je hodně mastný a lesknu se po něm, tak by se hodil spíše pro suchou pleť. Jenže když to zároveň zvýrazňuje šupinky i na smíšené pleti? Jsem z něj docela rozpačitá a velké balení mě neláká.

VIP Gold
Odstín jde opět trochu do šeda, ale sedne mi daleko lépe než většina. Tento BB je trochu hutnější, ale roztírá se skvěle. Krytí je velmi slušné, řekla bych že vyšší střední. Na pleti vypadá velice přirozeně. Je sjednocená, skryty všechny nedostatky, ale zároveň ze mě na kilometr nekřičí, že na tom obličeji něco mám. Pleť se trochu leskne, takže pudr je nutnost. Obrovské plus mu dávám za výdrž. Večer ho najdu téměř netknutý a v dokonalém stavu. Nezalézá do vrásek, nezvýrazňuje šupinky, během dne neoxiduje ani nedělá žádnou jinou neplechu. Je to pro mě příjemné překvapení, protože je vážně super. Jediný důvod, který mě trošku odrazuje je ten, že je primárně určen pro starší věkovou kategorii a měl by působit proti vráskám. Já se takovým věcem snažím vyhýbat, protože se bojím, že tím pleť zbytečně zatěžuji a na protivráskové produkty mám ještě čas. Takže nakonec nevím, jak se rozhodnout. Možná mu dám šanci za pár let.

Gold The Premier
Toto BB je pro změnu trochu tekutější a konečně s mírným podtónem do žluta. Barevně mi tedy sedne na sto procent. Trošičku hůře se roztírá a musí se do pleti zapracovat hodně poctivě. Je také dost mastný, ale opět jako ,,šnek", vytváří na pleti šupinky a v tomto případě bych řekla, že i lehký pocit ,,masky". Když si dám toto BB, jde prostě poznat, že na tom obličeji něco je a ještě to navíc zvýrazňuje šupinky. Jinak krytí střední a drží dobře celý den. Obličej se leskne, musím přepudrovat. Je to docela škoda, protože barevně je super, ale bohužel se v něm necítím dobře. Plus tedy ještě navíc hrozně divně smrdí.

Gold The Oriental
Čekala jsem, že bude obdobný jako jeho předchozí brácha, ale nějaký rozdíl by tu byl. Odstín je zase pro změnu do šedo růžová, ale vcelku se pleti přizpůsobí. Texturou je podobný, ale mnohem lépe se roztírá. Menší zvýraznění šupinek tam sice je, ale není to nic hrozného. Co se mi na tomto BB líbí nejvíc, tak i když se mi nezdá, že by nějak zvlášť matoval a normálně ho ještě přepudruji, tak většinou už to ale během dne nemusím nijak upravovat a pleť je po celý den matnější a není nutné ji co dvě hodiny pudrovat, což obvykle dělám. Tím si mě docela získal. Výdrž je navíc slušná, téměř celý den se nehne. Krytí je standardně střední. Rozhodně to není špatný kousek. 

Obecně musím říci, že BB krémy Skin79 jsou velmi povedené a líbí se mi ze všech mnou zkoušených značek asi nejvíce. Testem neprošel jediný, a to oranžový Triple Function. Všechny ostatní bych s menšími či většími výhradami snesla. Vítězem je jednoznačně VIP Gold, ten splňuje vše, co já od BB očekávám, plus má tedy pár věcí navíc, jako je bělicí či protivráskový účinek. O koupi plného balení ale zatím v dohledné době neuvažuji ani u jednoho tohoto BB krému.
Jelikož už je tento článek dost dlouhý a já mám toho ještě hodně na srdci, nebudu to dnes již více rozebírat a výhledově se můžete těšit na čistě povídací článek o tom, co si já myslím o BB krémech, který mi vyhovují a proč. 

Co vy a Skin79? Máte tam nějakého favorita?  

13 komentářů:

  1. To je pěkné srovnání. :) Já jsem z těchto zkusila jen Hot pink a VIP Gold, a přišly mi tedy krycí oba dost. :) Ovšem šupinky na smíšené pleti? Tak to musí být opravdu paráda...

    OdpovědětVymazat
  2. Me chybi vyzkouset snad uz jen jeden. Pro me rozhodne nejsou,nevyhovuji

    OdpovědětVymazat
  3. Zajímavé. Kde prosímtě takový kvanta vzorků bereš? Já naposledy na dni otevřených dveří jedné VŠ a maximálně sem tam něco v časáku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. objednávala jsem si je z http://cosmetic-love.com/ a nakonec byly i v nedávném Senzaboxu, takže jsem ve finále měla některé dvakrát.

      Vymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  5. Zrovna včera mi přišlo " dárkové balení" 4 miniaturek BB creamů Skin79 a moc se těším na zkoušení, mám tam The prestige, Luminous Pearl, Super+ a Super+ triple function (ale v hot pink balení), plus jako vzoreček mi přišel i ten oranžový. Akorát že je na ty miniaturky krémů tak krásný pohled, že je asi nikdy nevypotřebuji, je mi to líto:D
    Jinak jsem zkoušela Snail nutrition a i když se mi zdál docela dobrý (skvěle kryje, asi i hydratuje), mně strašně smrdí - Tobě ne? Připadá mi to jako dětské pleny nebo já nevím, hned jsem to ze sebe musela smýt:D
    Teď jedu na vlně Red Orange Jelly BB Cream od Skinfood a ten je senzační, hlavně na léto, vydrží obstojně celý den u vody. Vůbec mi teď chodí domů samá asijská kosmetika, ať žijí nákupní mánie o zkouškovém:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejvíc mi smrděl The Premier, to mně připomínalo až zvratky. :-D, ten šnečí taky nebyl zrovna hitparáda. já už si to nedokážu teď přesně vybavit, ale i když mi to vyloženě nevadilo, ta vůně rozhodně divná byla.

      Vymazat
    2. Uuuf, tak to jsem ráda, že ten Premier mezi svými miniaturkami nemám, to by letěl rovnou:D Jsem na to hrozně citlivá, většina věcí po nanesení vonět přestane, ale tohle byl smrad který trvá... a trvá... a trvá...

      Vymazat
  6. Musím s tebou souhlasit, všechny super kromě oranžového, dělal mi na obličeji to samé co tobě.

    OdpovědětVymazat
  7. Ahojda, měla jsem je taky, nejvíc mi vyhovoval Oriental, ale taky žádný zázrak. Dávala jsem maličko a měla jsem pytlíček na dva týdny :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Já už BB krémy ani moc neřeším. Teď v tom vedru se nedá nosit nic jiného než korektor a tuna kvalitního opalováku :)

    SIMPLE LIFE

    OdpovědětVymazat
  9. VIP Gold mi vůbec nesedl. Hot Pink podle mě taky málo kryje. Paradoxně mi sedl ten oranžový.

    OdpovědětVymazat
  10. Mně asi nejvíc sedl ten VIP Gold, který i nyní používám. Pro mě má dobrou konzistenci a i ta barva se mi zdá, že se mi hezky přizpůsobí, s těmi odstíny je to hodně individuální.

    OdpovědětVymazat