úterý 4. června 2013

Oční stíny L'oréal

L'oréal při příležitosti filmového festivalu v Cannes vytvořil třpytivou limitku pro slavnostní líčení. Festival už je za námi, limitka úspěšně mizí z regálů, a tak bych vám dnes chtěla představit stíny z této řady, dokud je ještě nějaká šance, že je seženete. 

Jedná se o odstín Golden Black P14 a není součástí stále nabídky. I když co jsem si tak jejich stíny prohlížela, najdete obdobnou variantu, jen méně třpytivou. 

Stíny jsou primárně určeny pro slavnostnější výrazné líčení a vévodí jim celkem velké třpytky. Dá se to ale nakombinovat tak, že s tím můžete vyjít i v běžný den. Jelikož jsem recenzi chtěla trošku uspěchat a dát vám o tom vědět dříve, než se nenávratně vyprodá, nosila jsem je teď denně a cítila jsem se v nich dobře. Akorát na zkoušku jsem si je dát netroufla, to jsem šla do neutrálnějších tónů.



Balení je klasické plastové a vzhledem ke své velikosti mi přijde hrozně lehoučké. Součástí je i malý aplikátor, který ale není moc použitelný. Však to asi z podobných paletek dost dobře znáte. Paletka obsahuje čtyři barvy. Nejsvětlejší v pravém horním rohu jsou doslova slisované třpytky. Souvislá vrstva s tím moc vytvořit nejde a při neopatrné manipulaci se během chvíle třpytíte úplně celé. Použít jde spíše jen na efekt, pokud se chcete skutečně hodně třpytit. Za základní barvu já považuji zlatou v pravém dolním rohu. Je to třpytivá barva, ale třpytky sama o sobě neobsahuje a pracuje se s ní velmi dobře. Největší prostor je v paletce dán šedému stínu se zlatými třpytkami. Je to krásná barva na vystínování. Není tak tvrdá jako klasická černá a vypadá na očích moc hezky. Jen se opět musí dávat pozor na třpytky. Poslední část patří matné černé. Je dobře pigmentovaná, opět se s ní bez problémů manipuluje, ale nemám tuhle barvu na očích moc ráda, takže ji využívám ze všeho nejméně. 



Všechny barvy spojuje dobrá pigmentace. Stíny jsou pevně slisované a práší naprosto minimálně. Jedinou neplechu dělají jen ty třpytky, kterých je tam fakt hodně a nejde moc dobře zabránit tomu, aby neopadávaly. Když si však vzpomenu na to, jak válčím třeba se Sleek nebo MUA, tak tohle je naprostá pohoda. Dobře se s nimi pracuje, krásně se zapracovávají jeden do druhého. Obvykle když pracuji s tmavšími barvami, tak se mi to různě sype pod oči a já to musím zdlouhavě upravovat. Tady jsem měla výrazné líčení během chvilky, jen jsem měla na obličeji pár třpytek. Což dejme tomu, že když už se chystáme třeba na ples nebo do divadla, tak to tolik nevadí. 

Zkoušela jsem je jen s bází a v tomto případě byla výdrž celodenní nebo respektive u mě je to tak 10 hodin, což je klasika, které dosáhnu s většinou stínů, pokud mám bázi.

Fotky jsou trochu tmavší, ale bohužel sluníčko se už pěkných pár dní neukázalo a nebyla možnost to vyfotit s lepším světlem. Na první verzi jsem použila všechny stíny, abyste viděli, co s tím jde vytvořit. Jako základ zlatá, v koutku černá, nad tím šedá a přes celé oko dán lehce ten nejsvětlejší stín plný třpytek. Na spodní linku jsem použila zlatý a šedý.



Druhá verze je odlehčená pro běžné denní nošení. Jako základ použita opět zlatá, vystínováno šedou a do ztracena rozetřeno neutrální hnědou z paletky Rimmel. Spodní linku si obvykle nemaluji, takže jsem ji nechala jen tak i v tomto případě.



Celkově musím říct, že jsem z paletky nadšená a hrozně jsem si ji oblíbila. Barevná kombinace je sice výrazná, ale když se s tím šetří, jde použít i na běžné denní nošení. Stíny se dobře nanášejí, nepráší, jen třpytky trochu zlobí. Výdrž s bází je naprosto uspokojivá. Jediné mínus spatřuji v ceně, která je prostě dost vysoká. V drogerii je seženete za 339 Kč, což je bohužel hodně. Nejsem si jistá, jestli bych po nich sama sáhla, protože ta cena je hodně odrazující. Ta kvalita za to ale stojí a jsou rozhodně lepší, než velká část drogérkových stínů. Aktuálně pokukuji po dvou barevných variantách ze stálé nabídky, ale budu tedy čekat na nějakou velkou akci. Představovala bych si je tak minimálně o stokorunu levněji.

Za poskytnutí stínů děkuji PR L'oréal.

Co vy a stíny L'oréal, máte s nimi nějaké zkušenosti?

22 komentářů:

  1. Ta cena je šílená. Navíc takové typy stínu přecházím. Raději si koupim paletu stínu než jenom tyto čtyři - to se vyplatí více:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já nemám ráda monostíny, s těmi mě to fakt nebaví, ale pokud už to jsou tři čtyři barvy pohromadě, tak se tím pracovat dá skvěle. ale na velké paletky mám také slabost.

      Vymazat
  2. Stíny jsou moc krásné a moc se mi to líčení s nimi líbí.

    OdpovědětVymazat
  3. Taky si myslím, že je cena přemrštěná... ale to má Loreal skoro u všeho... ale jinak líčení s nimi moc hezké...

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
  4. Přijdou mi velmi krásné, ale jsou pro mě už v té dražší relaci :-(

    OdpovědětVymazat
  5. Koupím si nějakou z paletek až ukořistím slevu! Nutně je potřebuji.

    OdpovědětVymazat
  6. Tyto stíny se mi strašně líbí, ale odrazuje mě právě ta cena.. v poslední době ale poměrně dost utrácím právě za produkty na oči.. a to se s nima přitom maluji jen vyjímečně, takže si asi nechám zajít chut :D ale jsou krásné, to ano..

    OdpovědětVymazat
  7. Vypadají krásně. L'Oréal vůbec dělá dobré stíny, Color infaillible jsou toho důkazem... Jen ta cena je vyšší, než by být musela, to rozhodně. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Color Infailible jsou jediné, co mi drží bez báze, jsou skvělé. akorát by je mohli dělat v nějakých paletkách, mě nebaví, jak musím mít každou barvu zvlášť.

      Vymazat
  8. Mě se strašně líbí líčení a přijde mi, že ti strašně sluší. Paletka by se mi líbila, ale jen v nějaké akci, jsou na mě strašně drahé :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc za pochvalu. proslýchá se něco o 50% slevě v DM, hledám podrobnosti a to už by za tu cenu rozhodně šlo. sama asi půjdu do nějaké další.

      Vymazat
    2. Ta 50% sleva mi přišla poštou, protože mám jejich dm kartičku. Ale nepíšou, jestli ej to na normální stíny nebo i tuhle limitku... Jinak kuponek platí skoro až do konce července :)

      Vymazat
    3. díky za info, musím napsat domů,jestli tam na mě náhodou nečeká také dopis.

      Vymazat
  9. Krásné! A moc ti sluší. Vypadá to jako pohled femme fatale.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. HA HA HA HA HA HA femme fatale obvykle nebývá tlustá tuctovka :D

      Vymazat
  10. Je to nádhera. Fakt. Neutrálnmí barvy, teré se člověku neztratí :)Ta cena mne malinko odrazuje, přeci jen bych ty peníze investovala lépe... od L'Oréalu mám stíny infaillible a paletku color riche. Řekla bych, že to jsou asi ty mnjelpeší stíny, co lze v drogérce sehnat.

    OdpovědětVymazat
  11. Rozčepýřený kořen jednoho obočí tě dost hyzdí!

    OdpovědětVymazat
  12. Krásna kombinácia odtieňov, škoda že sú také drahé.

    http://sweetletty.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj, snad to tady můžu napsat :).
    Stíny seženete přes net za 155 korun :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme za info. Zakázaná informace to určitě není, jen ještě kdyby k tomu byl i konkrétní odkaz, bylo by to ideální. :-)

      Vymazat