pondělí 17. června 2013

(Ne) Odličovač očí L'oréal

Dnes si dáme adepta na propadák roku. Bohužel jsem v tomto směru nepoučitelná. Vím, že dvoufázové odličovače obecně odlíčí daleko lépe než ty klasické. Ale pořád se nějak nemůžu smířit s tou mastnotou, a tak se pořád mezi těmi klasickými snažím hledat. A nutno dodat, že dosti neúspěšně. Nejinak je tomu i v případě očního odličovače od L'oréal, který mým testem absolutně neprošel.



Já jsem odličovač kupovala krátce před inovací obalů, takže dnes jej, stejně jako další produkty L'oréal, najdete v hranaté lahvičce. Co jsem se však pídila po složení, mělo by být totožné, měnil se jen obal.

Odličovací sada od L'oréal mě lákala delší dobu. Doma mám ještě pleťové mléko a tonikum, ale tam jsem se ještě nedostala ke zkoušení, takže recenze bude někdy v budoucnu. Odličovače prodávají ve dvou verzích, tady v té klasické a potom dvoufázový. Jak už jsem vysvětlovala výše, chtěla jsem se zbavit toho mastného pocitu při odličování, a tak jsem zvolila klasickou jednosložkovou variantu.

Co mě velice překvapilo, tak na odličovač dosti výrazná parfemace. Je to květinovo - citronový mix, a i když je to vůně poměrně příjemná, na odlíčení očí mi přijde zbytečně agresivní. 

Celý problém tkví ale v tom, že odličovač naprosto hrozně odličuje. Když jsem to zkoušela klasicky, jak jsem zvyklá, dala na tampónek trošku odličovače, lehce přiložila k víčku, chvíli počkala a setřela, tak se nestalo skoro nic. Stíny a řasenka se lehce rozmázly, ale jinak držely na svém místě dál. Takže jsem musela přistoupit k tomu, že zaprvé tampónek opravdu hodně napustím odličovačem, pořádně ho přitlačím k oku a poté ještě musím oko skutečně hodněkrát přetřít, než je všechno pryč. A ve finále, když oči přejedu micelárkou, tak ta ještě něco vytáhne.

Co se štípání týče, tak pokud odličovače dáte trochu, tak je to v pořádku. Pokud ho ale dám hodně a dostane se docela dost do oka, tak mě lehce štípe.

Celkové shrnutí je tak jasné. Je to nepoužitelný krám. Dejme tomu, že po značném úsilí to řasenku a stíny sundá, ale pokud nosíte linky, tak ty už ne. Nehledě na to, že oční okolí by se mělo čistit co nejjemněji a tady musíte nutně dřít. Já jsem ho zatím přesunula k rodičům, že ho na občasné použití nějak spotřebuji, ale nevylučuji, že mi brzy dojde trpělivost a vyliji ho. A vám ho rozhodně nedoporučuji! Cena navíc není nijak nízká, obvykle se pohybuje kolem 150 Kč za 125 ml.

Do komentářů mi můžete připsat tipy na nějaké dobré oční odličovače. Já ten svůj dokonalý zatím stále hledám.

16 komentářů:

  1. Měla jsem dvousložkový a ten byl fajnovej =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dlouho jsem nad tím v obchodě přemýšlela a teď docela lituji, že jsem ten dvousložkový nevzala.

      Vymazat
    2. ano, taky jsem měla dvousložkový a jeden čas jsem se neodličovala ničím jiným, jenže pak jsem narazila na dvousložkovej Bourjois, tuším v parfumerii Douglas, kterej stojí 150 a je ho 200 ml a je prostě perfektní, stejně tak mi vyhovuje dvousložkovej odličovač Sephora, kterej doporučuju kupovat pouze ve slevě, jinak je drahej... Mastnej film sice není příjemnej, ale pak to vezmu micelárkou a pleť není mastná a příjemně osvěžená =o)

      Vymazat
    3. Taky jsem používala dvousložkový a byl super :). Potom jsem chtěla vyzkoušet něco takového, tak jsem si pořídila dvousložkový Alverde - škoda slov prostě hrůza. Teďka zkouším dvousložkový Nivea a to je pro mě teda taky děs a hrůza. Špatně odličuje a strašně z něho pálí oči. Chtěla jsem se zase vrátit k Loreal ale asi půjdu do Boujois - děkuju za tip :))

      Vymazat
    4. Alverde mám doma taky, po tom jsem sáhla, když jsem neměla moc peněz a potřebovala jsem něco honem- honem... A byl to debilní nápad... Páli v očích, dělá takovej divnej "šlem" na obličeji, prostě je tfuj...

      Vymazat
  2. No jo, odličovač byl holt asi tak moc jemnej, že houby odlíčil. Já použíám něco od Nivey a je úplně v pohodě a je to i levný.

    OdpovědětVymazat
  3. Mě nevyhovoval vůbec odličovač od Cils DEMASQ a pak od Rimmelu Gentle eye make up remover ( oba byly zadarmo k řasence a to jsou teda propadáky :D) Teď mi ale neskutečně na odličování očí vyhovuje odličovač od značky Nivea visage-extra jemný odličovač očních partií asi kolem 120 kč, je krásně parfémovaný a hezky odlíčí do posledního zbytku řasenky :) Pokud jsi ho nezkusila, tak se na něj zaměř, ale nikde není psáno že bude vyhovovat každýmu :)) Dneska jsem si koupila micelárku od Biodermy, tak jsem zvědavá jestli to bude takovej zázrak jak každý píše :)

    OdpovědětVymazat
  4. Fajn, takže nic pro mě, to jsem ráda. :))
    Docela fajn je na odličování micelárka od Mixy. Nejlepší jsou hydrofilní oleje, ale ty každý (třeba já) nemůže. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Taky používám modrý odličovač od Nivei a myslím, že je vyhovující (ale nepoužívám linky).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si linky dělám dost často a není problém s odlíčením :) Je super!

      Vymazat
  6. Skús olay na citlivé oči mám ho a celkom fajn odličuje :)

    OdpovědětVymazat
  7. Jé, tak to mě mrzí, skoro jsem si ho totiž pořídila, ještěže jsem to neudělala. Mně teď dost vyhovuje micelárka od Mixy, odlíčí všechno.

    OdpovědětVymazat
  8. Jééé, děkuju za recenzi...já už si ho chtěla jít koupit, protože má krásný obal a docela mě lákal. Ufff, ještě, že jsem si ho nepořídila :)

    SIMPLE LIFE

    OdpovědětVymazat
  9. Děkuji vám za komentáře a hlavně zajímavé tipy. Zase mám chvíli co zkoušet. Ze všeho nejdřív asi půjdu do té Nivey.

    OdpovědětVymazat
  10. Tohle je snad jediná věc, u které jsem se poučila - zůstávám u micelárky a nehledám jiné odličovače. Ale s krémy, čistícími gely a tak dále je to už horší =D
    mitsuuko.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Tu Niveu jsem měla verzi jemná bezva odličovač teď jsem si koupila od Nivei ten dvousložkový zatím ještě nevím :))

    OdpovědětVymazat