pátek 28. června 2013

Léto bez pocení s antiperspiranty

S antiperspiranty u mě před nedávnem došlo k docela vtipné situaci. Moc dobře jsem věděla, že mi můj poslední kousek dochází, a tak jsem si objednala rovnou dva další, plus jsem věděla, že jeden na mě bude čekat v Senzaboxu. Jenže zásilky se komplet všechny někde flákaly a já jsem jednoho rána zjistila, že můj jediný a poslední antiperspirant je vypotřebovaný a nemám za něj náhradu. A tak jsem chtě nechtě musela dokoupit další, protože jestli si život nedovedu bez něčeho přestavit, je to právě tento kousek kosmetiky. Bez toho bych prostě fungovat nemohla. Takže to nakonec dopadlo tak, že aktuálně mám doma čtyři antiperspiranty plus jeden deodorant. Hrozba toho, že by mi došly, je na pěkných pár měsíců zažehnána. :-D
Dnes vám představím tři kousky. Další dva ještě čekají na své testování, takže vám o nich povím něco více někdy v budoucnu.

Garnier Mineral

Byl právě ten kousek, pro který jsem akutně běžela do drogerie. Úkol byl tedy jasný. Najít ideálně něco, co je zrovna ve slevě a navíc je to značka, kterou aspoň trochu znám a bude tam jistota, že to nebude vyloženě špatné. Od Garnier Mineral už jsem v minulosti antiperspirant měla a byla jsem vcelku spokojená, navíc byl skutečně v akci asi kolem 50 Kč, tak jsem ho vzala. Nejsem si teď úplně jistá, jestli antiperspiranty úplně inovovali nebo jen přidali novinky, každopádně je tady po všech směrech změna. Tento antiperspirant má klasickou konzistenci, jaké tuhé varianty této kosmetiky mají (ten původní byl na můj vkus až moc tvrdý). Voní tak nějak nijak. :-) Trošku jako čerstvě vyprané prádlo smíchané s nějakou chemií. Je to takové nijaké, ale nevadí mi to. Aspoň to není otravně převoněné. Antiperspirant se chlubí, že je bez alkoholu, parabenů a vydrží vás chránit 48 hodin. Ve složení jsou ale hliníkové soli, tak jak je u antiperspirantů běžné. Antiperspirant se příjemně nanáší a hlavně nezanechává skvrny na oblečení (ten původní to dělal). Výdrž samozřejmě není taková, jak se uvádí. Respektive jsem to ani nezkoušela, ale běžný den, a to včetně extrémních veder to zvládá bez problémů. Pocení to sice úplně neomezuje, ale určitě to spolehlivě eliminuje zápach, a to je hlavní. I večer cítím z podpaží především svěžest antiperspirantu, a to je to, co požaduji. 
Menší výtku mám jen k balení, které je od původní verze naopak povedené méně. Přijde mi, že ten plast omylem rozváleli. :-) Je to totiž zbytečně velké do ruky a na druhou stranu je ten materiál hrozně tenký, lehce se deformuje a hrozí, že se zlomí. 
Celkově jsem ale velmi spokojena. Funguje dle mých představ, vůně není nijak oslnivá, ale ani neobtěžuje, nebarví oblečení. Je levný a jde sehnat v každé drogerii. Nemám s ním žádný problém a aktuálně už je skoro celý vypotřebovaný. Do budoucna se mu sice přímo nevyhýbám, ale mám v tomto směru ráda změnu a obvykle si jeden a ten samý antiperspirant zvonu nekupuji. 

Rexona Maximum Protection

O této novince jste již museli slyšet, protože je hodně propíraná. Antiperspirant, co slibuje dvakrát větší účinek, než na co jsme zvyklí. Na jednu stranu jsem se na něj těšila, ale nemám z něj úplně čisté svědomí. I když hliníkové soli obvykle neřeším, tak malý červíček pochybnosti tam přece jen je a tady je té účinné složky ještě více, než obvykle. I tak jsem se ale dala do zkoušení. Nepoužívám ho tedy večer po koupeli, tak je je psáno v návodu, ale klasicky ráno, tak jak jsem zvyklá. S čím se nemůžu popasovat, tak je konzistence, která je krémová. Pořád nějak nemůžu odhadnout, kolik toho mám vymáčknout a taky mi přijde, že se to špatně zapracovává do pokožky. Většinou ještě musím vzít kapesníček a zbytky otřít. Z tohoto hlediska mi tedy moc nevyhovuje. Druhým problémem je parfemace, která je jednoduše příšerná. Je výrazná, protivná, chemická a bude se vás držet celý den jako klíště.
Účinky ale tomuto kousku upřít nejdou. Ten rozdíl oproti běžným antiperspirantům tady jde znát. I když se i přesto trochu zpotím, tak ten pot prostě ani v nejmenším neucítíte. Vše stoprocentně pokryje ten chemický smrad. Který, ač tedy není ideální, pořád lepší než samotný pot. Jestli funguje slibovaných 48 hodin, tím si nejsem úplně jistá, ale minimálně těch 24 hodin bych mu věřila. Největší rozdíl vidím hlavně v tom, že svěžest zůstává v podpaží i po koupeli. Na noc nechávám pokožku volně dýchat, ale zvláště v létě se stává, že se zpotím a ráno musím podpaží aspoň lehce omýt. Rexona to ale zvládá i po náročném dni a sprše a další ráno, po 24 hodinách cítím, že tam nějaké zbytkové účinky ještě jsou. 
Antiperspirant tedy zvládá to, co slibuje. Pokud máte problém se zvýšeným pocením, tak je to určitě dobrá volba. Ten rozdíl oproti běžnému sortimentu tam prostě je. Antiperspirant budu i nadále používat, i když ho šetřím na skutečně teplé nebo jinak náročné dny a používám ho maximálně dvakrát až třikrát do týdne. Znovu si ho ale téměř určitě nekoupím. Mé pocení dokáže vcelku spolehlivě zkrotit i běžný antiperspirant, a tak nemám potřebu cpát do pokožky zbytečně více sporných látek, než je potřeba.

Oriflame Activelle

Na závěr jedno malé překvapení. Nějaký ten antiperspirant jsem potřebovala mít i doma u rodičů, a tak jsem opět hledala primárně něco levného. Dostal se mi do rukou katalog Oriflame, kde byl zrovna tento kousek ve slevě za 39 Kč. Má to sice kuličkový aplikátor, ale za ty peníze jsem si řekla, proč to zase jednou nezkusit. Antiperspirant moc příjemně voní. Velmi lehounce květinově. Je to sympatické, zároveň však nerušivé. Po aplikaci je podpaží trošku vlhčí, ono to prostě s tou kuličkou jinak nejde. Ale celkem rychle se to vstřebá a na oblečení to nezanechává žádné stopy. A to nejlepší, má to naprosto skvělý účinek. Já to brala spíš jako srandu, že lepší použít něco než nic, ale tento antiperspirant funguje skvěle. Zkoušela jsem ho i v těch největších vedrech a udrží svěží a voňavé podpaží spolehlivě celý den. Navíc mi fakt sedí ta vůně. Jsem z něj nadšená. A v tomto případě i udělám výjimku a objednám si ho znovu. Prodávají ho ve třech parfemacích a kromě kuličky je mají ještě i ve spreji. Stálá cena je kolem stovky, ale o slevy není nouze, takže věřím, že ho zase vychytám levněji. 

Musím říct, že jsem spokojená se všemi těmito antiperspiranty, protože mě spolehlivě ochrání, a to je to, o co jde v tomto případě především. Rexonu bych doporučila těm, co s pocením hodně bojují, protože její zvýšený účinek je dosti zřejmý. Garnier je takový běžný drogérkový deodorant. Je fajn, je funkční, klidně po něm můžete sáhnout. Ze všeho nejvíc vám ale doporučuji Oriflame, protože ten je prostě velmi příjemný, funkční a já ho používám ze všech nejraději.

Jaký antiperspirant ochraňuje v létě vás?

18 komentářů:

  1. Díky moc za doporučení toho Oriflame, asi ho zkusím :). Já mám ten zmiňovaný Garnier a připadá mi takový průměrný, asi také příště pořídím jiný.

    OdpovědětVymazat
  2. Taky mam Oriflame a je to nejlepsi antiperspirant, ktery jsem kdy vyzkousela a to jsem mela i treba Biodermu. Nemuzu si ho vynachvalit :-) a kdyz se vecer svlekam, tak porad z podpazi citim tu krasnou cistou vuni, za tu cenu je to svaty gral mezi antiperspiranty. I krasne eliminuje poceni, coz jsem od nej opravdu necekala.
    Taky mam tu novou Rexonu a mne plne vyhovuje, pouzivam ji tak jednou tydne a ten rozdil v poceni je opravdu znat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to mě těší, že nejsem sama, kdo Oriflame chválí. asi na nich přece jen něco bude. :-)

      Vymazat
  3. Mně ta Rexona voní, mám taky tu zelenou, co člověk to názor :)a velmi mě překvapila, protože po ,,klasické,, Rexoně jsem měla pocit, že se snad potím ještě víc, tahle je opravdu dobrá. Zajímal by mě ještě ten nový Dove, který by měl být podobný

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si myslím, že Dove bude totožný, jen se bude lišit v parfemaci. přece jen to vyrábí jedna firma.

      Vymazat
  4. Já jsem si tu Rexonu koupila tuším ve fialovém provedení, pro citlivou pokožku a ta voní moc hezky... :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tu Rexonu Maximum Protection bych ráda zkusila:) Ale jak říkáš, nikdy jsem neřešila nějak složení, ale přesto to ve mě trochu hlodá:) Cena je taky trochu vyšší:) Ale jinak obecně mám rexonu ráda, nepoužívám nic jiného:) Tak si myslím, že by i toto mohlo být fajn:)

    OdpovědětVymazat
  6. Já nedám dopustit na Rexonu Linen Dry, ale je to o názoru. Na Oriflame jsem slyšela jen samou chválu. Tak si ho třeba časem sama pořídím ;)

    SIMPLE LIFE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já mám klasické antiperspiranty od Rexony moc ráda, patří k těm nejlepším.

      Vymazat
  7. A co Driclor a co Driclor??? :D Jediný skutečné funkční antiperspirant?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Toho se já sama docela bojím. Věřím tomu, že skutečně pomáhá, ale myslím si, že je jen pro lidi, co mají s pocením opravdu velký problém, a do té skupiny já nepatřím.

      Vymazat
  8. Děkuji vám všem za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  9. Oriflame ma veľmi prekvapil, nečakala by som to od neho, možno vyskúšam :) Taktiež asi vyskúšam Rexonu, ak/keď sa oteplí, ďakujem za recenzie :)

    OdpovědětVymazat
  10. Oriflame dělá i tenhle druh kosmetiky? To by mě nenapadlo (ale je pravda, že ho nějak úplně ignoruju...). Rexoně jsem podlehla taky a koupila. "Vůně" je opravdu dlouhotrvající a poměrně protivná, ale konečně antiperspirant, který aspoň trochu funguje! Snad přijdou s něčím méně parfémovaným. Veronika

    OdpovědětVymazat
  11. Musím vyzkoušet tu Rexonu, kolik stojí ??

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. stálá cena je 150 Kč, ale je často v různých akcích.

      Vymazat
  12. A co Driclor http://www.driclor75.cz/ ten jsi nezkoušela ? Já ho používám a nedám na něj dopustit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Toho se docela bojím. Myslím si, že je určen opravdu jen pro ty, co mají velký problém s pocením a to naštěstí není můj problém, takže si vystačím s lehčími verzemi.

      Vymazat