pondělí 3. června 2013

Kosmetická statistika (květen)

Zase to nějak rychle uteklo. Nebyl před chvílí náhodou leden? A při pohledu z okna si říkám a fakt ještě pořád není ten leden? Ale kalendář nikdy nelže a ukazuje nám červen, a tak je nejvyšší čas ohlédnout se za květnem a mými kosmetickými zásobami. Čísla vás asi nepřekvapí aneb vše při starém. Spotřebovaných věcí je spousta, ale těch nových zase výrazně více. V řeči čísel to dělá 34 nových přírůstků versus 14 spotřebovaných. 


Novinky

První fotka by ještě šla. Jsou to věci, které mi buď tento měsíc došly nebo brzy dojdou, a tak to není žádné syslení do zásob a vše hned začnu spotřebovávat. Výjimkou je snad antiperspirant Secret, protože tyto výrobky se mi doma sešly hned čtyři, ale zase taková věc se spotřebovává docela rychle. Termální voda Avéne navíc byla jako dárek k časopisu Marianne a miniaturku tělového mléka Yves Rocher jsem dostala zdarma k nákupu. 


A tady už to bude horší. V pravém horním rohu ještě zbytek objednávky od Plum a novinkový lak Rimmel. O menší hromádku se postaral Senzabox, kam mi tentokrát spadla dvě vydání a pro zbytek mám jasného viníka - L'oréal. Snažila jsem se spoustu věcí porozdávat rodině, kamarádkám a také vám v giveaway, ale něco jsem si přece ,,musela" nechat. :-) Největší výčitky svědomí mám z pěti nových mazadel na pusu. To je docela tristní a nepomáhá tomu ani fakt, že jsem dvě takové věci tento měsíc spotřebovala. Asi si začnu lesky mazat na chleba a budu k tomu přikusovat rtěnku, abych to stihla spotřebovat. :-D

Spotřebováno

Po dvou měsících, kdy má spotřeba přesahovala číslo dvacet, nastal logicky menší pokles a tentokrát to je ,,jen" 14 kousků. Ale spoustu věcí mi teď tady zůstalo jen s trochou u dna, takže červen bude zase bohatý.

1) Tělové mléko Dermacol - Vonělo výrazně po hroznech a limetkách a i když u sprcháče mi ta vůně vyhovuje, u mléka už to na mě bylo docela dost. Jinak klasické mléko, roztíralo se docela dobře, hydratace uspokojivá, trochu déle se vstřebávalo, ale žádná hrůza. Vzhledem k tomu, že u tělových mazadel dávám přednost neutrálnějším vůním, tak si ho znovu nepořídím.

2) Šampón Dove - Měl působit proti lupům, což se mu nedařilo ani náhodu. Když jsem se smířila s tím, že mi s tímto problémem nepomůže, tak to byl vcelku průměrný a přijatelný šampón. Vlasy umyl, dobře pěnil a neutrálně voněl. I tak jsem ho v poslední době používala především na mytí štětců. Znovu si ho určitě nekoupím.

3) Micelárka Dermacol - Letěla do koše předčasně. Už při recenzi jsem vám psala, že mě občas štípe. Ale bylo mi líto ji vyhodit, a tak jsem ji přesto používala dál. Jednoho dne se ale k pálení přidala menší vyrážka a to už na mě bylo moc. Asi dvě třetiny micelárky jsem vylila a připsala ji na můj ,,blacklist". 

4) Tekuté mýdlo Balea - Prostě mýdlo, které plnilo svoji funkci. Vůně byla dost taková obyčejně citrusová, a tak jsem pro změnu sáhla po jiné parfemaci. Jinak Balea mýdla jsou cenově jedny z nejvýhodnějších, takže u nich asi zůstanu.

5) Tuhé mýdlo - Ručně dělané mýdlo, které mi kamarádka přivezla z Anglie. Po letech letoucích jsem používala tuhé mýdlo a musím říct, že to občas nezaškodí prostřídat se sprchovým gelem. Docela mě to nalákalo vyzkoušet nějaké další.

6) Fix na rty Nyc - Můj oblíbený. Nosila jsem ho celou zimu. Byla to příjemná růžová barva, která navíc držela minimálně 5 - 6 hodin. Fix tedy vyschl za méně než rok, což není zrovna ideální, rtěnka vám vydrží rozhodně déle. I tak mu to ale odpouštím a spolu s příští zimou se k fixům budu určitě vracet a dost možná si koupím i ten samý.

7) Lesk na rtYves Rocher - Miniaturka, kterou jsem dostala k nákupu. Lesk mě překvapil, byl totiž opravdu příjemný. Nelepil, ale přitom na rtech držel a vytvářel moc hezký efekt. Kdybych těch věcí na rty neměla tolik, tak o něm i přemýšlím v plné velikosti, tak třeba někdy v budoucnu se k němu dostanu.

8) Odličovač očí Green Line - Byl v Senzaboxu, jinak bych se k němu asi nedostala. Odličoval dobře, to se mu musí nechat, ale byl opravdu hodně mastný. Vypotřebovala jsem ho vcelku bez problémů, ale znovu po něm netoužím.

9) Odličovač očí Yves Rocher - Odličoval také skvěle, ale bohužel občas mě štípal v očích. Fakt jsem nepřišla na to, proč čtyřikrát je to v pohodě a po páté to pálí a tak pořád dokola. Takže znovu bohužel také ne a zvolila jsem raději jeho dvoufázového modrého kolegu.

10) Enzymatický peeling Ziaja - Můj pokus s peelingem. Musím říct, že svoji funkci zvládá, určitě je to skvělá varianta pro citlivou pleť, která si nemůže dovolit klasický peeling. Ortodoxního odpůrce peelingů, jako jsem já, to ale nepřesvědčilo. Víckrát si ho nepořídím a od peelingů si dám zase na chvíli pohov.

11) Maska Yves Rocher - Jedna z mých stálic. Druhé vypotřebované balení a již koupené třetí. Lepší pleťovou masku jsem zatím neobjevila a aktuálně ani žádnou jinou nehledám.

12) Vůně Circus - I když šlo jen o 30 ml, měla jsem ji skoro rok. Schovávala jsem si ji na speciální příležitosti. Byla hezká, nevšedně citrusová, ale u parfémů já jsem nestálá a žádný si nekupuji dvakrát a tohle nebude výjimka.

13) Sprchový gel Body Basics - Příjemná čokoládovo pomerančová vůně. Jinak klasický sprcháč, co dobře pění, zbytečně nevysušuje a umyje vás. V plném balení mě to ale nijak neláká.

14) Odličovací mléko Avéne - Nebylo rozhodně špatné, odličovalo dobře. Znám ale levnější varianty, co dokáží to samé, takže o velkém balení neuvažuji.

A to je tentokrát všechno. Plány na červen nejsou nijak konkrétní. Žádnou objednávku nečekám. Určitě bude Senzabox, celkem akutně potřebuji nějaký nový parfém a také budu mít svátek i narozeniny, takže uvidím, jestli mě mí blízcí obdarují i něčím kosmetickým nebo už nabyly dojmu, že kosmetiky mám dost a nic nebude. To se nechám překvapit. A vám o tom poreferuji zase na začátku příštího měsíce.

Co jste si v květnu koupili hezkého vy?

16 komentářů:

  1. Circus je parádní, jedně z těch, které si vedle Curious kupuji pořád do kola. I když teď jsem se zamilovala do Radiance a nevím nevím, jestli všechny nestrčí do kapsy. Nutně bych chtěla také vyzkoušet ty oční stíny od L'orealu, co máš vyfocené, takže doufám, že mi od DM přijdou ty slevové kupónky, protože prostě musí být mé!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ty stíny jsou super, já je teď nosím každým den, třpytky netřpytky :-D recenze bude asi už zítra.

      Vymazat
  2. No tedaa..ja napríklad po tých Whisperkách už dlho pokukujem ale ešte stále som sa nedokopala k tomu si nejakú, poprípade nejaké kúpiť :D a teraz tu čítam o tých zľavových kupónoch z DM, ja zas dúfam, že chodia aj po Slovensku :)

    OdpovědětVymazat
  3. já statistiku dneska plánuji také sepsat, tak se kdyžtak budeš moci kouknout, co já jsem si pokoupila.., ale jsem ráda, že toho za květen moc nebylo:)
    odličovač od Greenline jsem také v květnu vypotřebovala, ale mám ještě jedno balení.. už bych radši vyzkoušela něco jiného, ale tak další půl rok snad ještě s ním přežiju.. :D pak už ale opravdu budu "přegreenlineovaná" :D

    OdpovědětVymazat
  4. Chleba s leskem mě pobavil. :) Jinak toho máš tedy docela dost, ale klidně bych si taky nechala líbit...:))

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to jsou pěkné počty. Já už hodně dlouho toužím po tom krémovém antiperspirantu Rexona. Pak jsem šla do DMka a očichala si všechny tři. Strašně smrdí, resp. jsou hodně silné! Smrdí tak i na pokožce?

    SIMPLE LIFE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel jsou, já mám obecně ,,zeléné" vůně ráda, ale tohle je fakt silné a hlavně se to na pokožce drží dlouhé hodiny. Moc ho zatím nepoužívám, čekám na nějaké teplejší dny.

      Vymazat
  6. Moc fajn článek, taky jsem měla Senzabox. Balea urea krém na nohy je můj oblíbený! A velké nákupy nastaly až dnes :-), v květnu jsem nakupovala jiné věci než kosmetiku.

    http://bourjoisgirl.blogspot.cz/2013/05/spotrebovano-za-kveten.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já ten urea krém mám taky ráda, mám ho už podruhé a určitě ne naposledy.

      Vymazat
  7. Ja jsem s tim YR chrpovym odlicovacem nebyla vubec spokojena...rasenku a linky jen rozmazaval, musela jsem oko drhnout a porad jsem tam mela zbytky barvy. Ale musim rict, ze v ocich me nestipal...

    OdpovědětVymazat
  8. Páni, takových nových věcí :))
    Moc pěkná recenze :)

    OdpovědětVymazat
  9. To je panečku věcí! :) Ale zase si toho stihla docela dost spotřebovtat, to já spotřebuji tak 1 výrobek za měsíc :D Z tvých novinek mne nejvíce zaujaly stíny od L'Oréalu. Sice se přesvědčuji, že je nepotřebuji, ale stejně jim asi neodolám :D Jinak...tohle jsem si koupila v květnu já:
    http://lightscapade.blogspot.cz/2013/06/kvetnove-nakupy-prirustky.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to tě zítra ještě ,,podráždím" recenzí na ty stíny. :-D jsou skvělé, akorát tedy dost drahé.

      Vymazat
  10. Máš tam překlep, ne? Ten fix je od NYC, nemýlím-li se. ;) M.

    OdpovědětVymazat
  11. Ten mini lesk na rty od YR mám taky, resp. měla jsem - zbývá mi ho asi tolik jako Tobě :-) Taky se mi zdál hodně dobrý - krásně ke rtům přilne, dlouho vydrží a přitom nelepí a nemám chuť ho hnedka ze rtů setřít (jak se mi to u lesků na rty někdy stává), naopak je příjemný. Bohužel ale, pokud vím, už v nabídce YR není (taky jsem se chystala pořídit plné balení). Četla jsem ale hodně kladných recenzí na lesk Sexy Pulp, hodně lidí ho popisuje stejně jako já bych popsala ten "starý", tak ho budu muset vyzkoušet.

    Ta malá lahvička od Plum, to je antibakteriální gel na ruce Bath&Body Works, že jo? :-) Já ho kdysi dostala jako suvenýrek z USA (v jiné vůni teda, mají jich na výběr snad 50) a je to teda naprosto dokonalá věc. S podobnými gely, které jsou k dostání tady, se nedá rovnat, po rozetření je na rukou neuvěřitelně příjemný a osvěžující, ruce jsou po něm heboučké, vůbec ne ulepené, navíc to nááádherně voní (já mám Sweet Pea), kvůli té vůni jsem si skoro prázdnou lahvičku schovala :-) Koukala jsem, že se tyhle gely dají koupit na ebay 5ks za 5 USD, takže určitě někdy pořídím.

    OdpovědětVymazat