středa 20. února 2013

Vzorkování s Avéne

Moje premiéra s lékárenskou kosmetiku. Opravdu jsem neměla nikdy nic ani od přeslavné Biodermy. Vůči této kosmetice sice nic nemám, ale mám tak nějak podvědomě zafixované, že lékárenská kosmetika je určeně pro citlivou pleť, která běžné přípravky nesnese. Navíc mi to vždy všechno přišlo docela drahé. Ale možná jsem také měla hodně klamný úsudek a něco by se v těch lékárnách dalo sehnat i pro normální smrtelníky. Aktuálně mám za sebou zkoušení dvou druhů vzorečků od Avéne a zde jsou mé pocity.

Odličovací mléko Avéne

Odličovací mléka já používám pravidelně, takže jsem ráda vyzkoušela další. Tohle je sice určeno pro velmi suchou a citlivou pleť, kterou já nemám, ale poradila jsem si s tím i tak. Mléko je hodně husté a tady z těch vzorečků se to dostávalo ven extrémně špatně. Musela jsem s tím vždycky zuřivě třepat, abych dostala mléko ven. U plného balení je však pumpička, takže tento problém odpadá. Mléko má velice jemnou nevtíravou parfemaci. Trochu to ve mně vzbuzuje sterilitu lékárenského prostředí, ale nemám s tím problém. Mléka se musí dát na tampónek docela hodně, protože v malém množství má tendenci trochu na obličeji drhnout. V případe správné dávky je to však bez problémů a odličuje velmi dobře. Normálně jsme zvyklá, že mléko dá dolů jen to nejhorší a větší část zbývá na tonikum. Tady to bylo přesně naopak. Většina nečistot a makeupu šla dolů už s mlékem a tonikum jen dočistilo poslední zbytky. Takže tady za výbornou. Pleť byla po mléku lehce ulepenější, což přičítám tomu, že je určeno pro suchou pleť a má smíšená do nedokázala pobrat. Ale já stejně okamžitě po mléku použiji ještě toner, takže v tomto případě mě to nějak netrápilo. 
Celkově si myslím, že se jedná o skutečně povedené čisticí mléko, ale přiznám se, že mě neoslovilo natolik, abych přemýšlela o koupi plného balení. Problémem je pro mě hlavně cena, která je 350 Kč za 200 ml. Což tedy není přehnaně moc, ale já mám své oblíbence, kteří čistí také výborně a stojí třetinu. Takže tady se mi potvrdilo spíše to, co jsem psala v úvodu. Pro citlivou pleť tohle bude skvělá volba, ale já osobně to nedokážu tolik ocenit.

Hydratační krém Avéne

Hydratační krém je opět určen pro velmi suchou a citlivou pleť. Přiznám se, že do zkoušení se mi moc nechtělo. Díky boxům mám s krémy na suchou pleť v poslední době docela bohaté zkušenosti, ale vždy se objevil stejný problém. Krém byl extrémně hutný, měla jsem pocit, že se mi pod ním pleť udusí a pupínky a ucpané póry na sebe nenechaly dlouho čekat. Mluvím především o růžovém krému Dr. Hauschka a slamněkových krémech L'occitane. 
Ale nakonec jsem to s Avéne riskla. K dispozici jsem měla 4x 2 mililitry a jelikož s krémy obecně šetřím a s těmi hutnějšími ještě více, vydrželo mi to celkem na 12 použití. 
Hned na začátku mě překvapila textura, která nebyla nijak extrémně hutná, jevilo se to jako fajn krém, který se hezky roztíral. Vůni měl podobnou jako předchozí mléko, ale byla ještě o něco jemnější, takže pokud jste do vzorku nestrčili přímo nos, tak nešlo cítit vůbec nic. Krém se tedy dost dlouho vstřebával. Trvalo mu to až půl hodiny. Což je samozřejmě způsobeno tím, že já nemám suchou pleť. Nicméně, až se mu to po dlouhých minutách konečně podařilo, byl to velmi příjemný pocit. Pleť byl superjemná. Viditelně hydratovaná, ale přitom hebká na dotek. Nemůžu to s ničím srovnat, krém který by dělal něco podobného, jsem ještě neměla. Posledních pár dní se ale projevilo to, že používám krém, který není určen pro můj typ pleti a výskyt pupínků se lehce zvýšil. Takže na dlouhodobější používání to u mě rozhodně není. Svoji pleť prostě neošálíte. 
Ale dobrou zprávou je, že existuje i odlehčenější varianta tohoto krému určena pro normální až smíšenou pleť. A ten mě tedy velice zajímá. Cena obou krému je tedy kolem 450 Kč za 40 ml, což je hodně. Ale jelikož v levnějších kategoriích jsem pro sebe ten správný krém ještě nenašla, byla bych ochotna si za takovou věc i připlatit. Nicméně, nejdříve se pokusím sehnat vzorečky a vyzkoušet, jestli mi skutečně sedne. Ale pokud po něm bude stejně superjemná pleť, ale zároveň díky odlehčenější verzi nebude zanášet póry, tak bych do toho šla.

Já jsem vzorky dostala od parfums.cz, za což jim moc děkuji,ale řekla bych, že půjdou sehnat i v lékárnách s milejší obsluhou, kam mám také v úmyslu vyrazit a poptat se po té odlehčenější verzi.

Jaký vztah máte vy k lékárenské kosmetice?

7 komentářů:

  1. A ktora ze je lacnejsia varianta odlicovacieho mlieka ? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejlepší, co jsem zatím kdy měla, tak Ryor. Zvlášť v kombinaci s jejich tonikem http://navlastnikuzi.blogspot.cz/2012/08/cistici-mleko-tonikum-ryor.html (Cena je 70 - 80 Kč)
      nebo odličovací mléko a tonikum 2v1 od Yves Rocher http://navlastnikuzi.blogspot.cz/2012/07/odlicovaci-mleko-tonikum-yves-rocher.html (tady je tedy původní cena asi 180 Kč, ale dá se často sehnat i za poloviční cenu)

      Vymazat
  2. Já Avene miluju. Mám s pletí problémy, ještě ve 24 letech mám problémy a akné, ale pleť je přitom dehydratovaná. Paní doktorka mi poradila právě kosmetiku Avene a hlavně krém Hydrance optimal légere pro smíšenou pleť a je to fakt bomba. Pleť není ani mastná ani vysušená a docela se srovnala. Můžu jen doporučit. Kikina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to ráda slyším, že je ten krém dobrý. Při nejbližší příležitosti se pokusím někde sehnat vzorky.

      Vymazat
  3. Avene je moje srdeční záležitost. Ten hydratační krém mám Legere (lehčí variantu) a je super, pořídila jsem si ho i s UV na ranní používání :-)
    Mléko jsem nezkoušela, ale micelárka je super, stejně tak je fajn hydratační maska. A úplně skvělá je pleťovka Cleanance s pudrem, ta je na mastnou pleť hotový zázrak :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za další zajímavé tipy, možná jsem tu lékárenskou kosmetiku přehlížela neprávem.

      Vymazat
  4. A to já si do lékární velmi ráda zajdu:D Hlavně na svou aknózní pleť používám Zinkovou mast a Sudocrem. S Biodermou také příliš nekamarádím, sice od nich mám už haldu přípravků, ale v mém případě se mi pleť nijak výrazně nelepší...

    OdpovědětVymazat