čtvrtek 14. února 2013

Vlasová péče Rene Furterer

Dnes si dáme trochu francouzské vlasové péče. Značka Rene Furterer je pro mě naprostou novinkou, nikdy dřív jsem o ní neslyšela. Ale jelikož já osobně si myslím, že Francouzi tu kosmetiku umí prostě nejlíp a nejlepší značky pocházejí právě odsud, dalšímu poznávání jejich kosmetických pokladů se rozhodně nebráním.

Rene Furterer se zaměřuje na produkty vlasové péče, které ošetřují vlasovou pokožku a vlasy zároveň. Jedná se o produkty vlasové péče bohaté na esenciální oleje a extrakty z rostlin, které v sobě spojují účinnost a příjemný pocit. (Zdroj)

A co všechno jsem vyzkoušela?


Kondicionér Volumea

Jak jistě víte, kondicionéry já moc ráda nemám, protože mě to s nimi nebaví. Ale dala jsem se do zkoušení a nestačila jsem se divit. Kondicionér Volumea velice příjemně voní. Nedokáži to sice přirovnat k něčemu konkrétnímu, ale je to prostě svěží a evokuje to ve mně čerstvě umyté vlasy. Takže spokojenost. Co je však na tomto kondicionéru nejlepší, je jeho textura. Je hodně řídký a když jsem si ho dala do vlasů poprvé, tak jsem si říkala, že to snad ani nemůže nijak fungovat, doslova se to ztratilo. Jedním z důvodů, proč nemám kondicionéry ráda, je ten, že to jsou téměř vždy takové hutné, vlasy to slepí a hlavně se to blbě vymývá a celý proces mytí vlasů je tak zbytečně dlouhý a mě to nebaví. Tady tenhle problém odpadá. Vždycky jsem trošičku nanesla do mokrých vlasů a měla jsem pocit, jako bych si nedala vůbec nic. Žádné slepení nebo cokoliv jiného nepříjemného. Poté i to smývání bylo velice jednoduché, zabralo mi to pár sekund navíc, to jsem ochotna tolerovat. Nicméně, i když se zdálo, že se to nenápadně vytratilo, už při tom smývání bylo patrné, co to s vlasy dělá. Byly na dotek super jemné. Rozčesávání takových vlasů byla jedna radost a konečný výsledek také. Vlasy se výrazně leskly, byly takové poddajnější a celkově jsem z nich prostě měla dobrý pocit. Vlasy mi kondicionér nijak nezatížil, ani neurychil jejich zmaštění. Vydržely v použitelném stavu dva tři dny, což je u mě standard. Jediné, co bych vytkla, tak tato řada je určena primárně pro objem, jak už i samotný název napovídá. Toho jsem si ale nevšimla, objem to mým vlasům nedodalo. A milovnice super přírodního složení asi také nepotěším, protože ve složení se najde pár silikonů. S tím já ale osobně problém nemám, pokud to viditelně mým vlasům neškodí, což se tady nestalo. Kondicionér jsem používala asi pět týdnů v kuse a aktuálně jsem načala druhou lahvičku. Což také musím vyzdvihnout, že skutečně stačí troška. Mám 2x 30 ml balení a jedno z nich vydrží na více než deset použití. 
Tento kondicionér mě velice zaujal a docela ráda bych si vyzkoušela i šampón z této řady. Možná o nich do budoucna zauvažuji. Jediné, co mi to kazí, tak cena, která je lehce astronomická. 150 ml vás vyjde na 543 Kč. Najdete zde.

Šampón Forticea

Šampón Forticea je určen pro stimulaci růstu vlasů. To já osobně potřebuji, takže to vítám, bohužel měla jsem k dispozici 2x 15 ml, což mi vydrželo na 6 použití, a to je velmi málo na to, abych tento fakt dokázala adekvátně posoudit. Takže vám mohu sdělit pouze prvotní dojmy.
Šampón naprosto bombasticky voní. Dlouho mě takhle nic nepřekvapilo a nenadchlo. Je to taková nespecifická směs květin, ale velice jemná. Já jsem si vždycky při mytí vlasů připadala, jako bych se ocitla uprostřed letní rozkvetlé louky. Šampón má v sobě menší zelené granulky (možná to na fotce uvidíte). To se mi z počátku velice líbilo, v tubičce to působí efektně. Pří mytí už to taková sranda není. Granulky jsou docela pevné a musela jsem je mezi prsty hodně zmáčknout, aby se rozpustily. Pří mytí vlasů se obvykle ztratily ve vytvořené pěně, takže se mi je nepodařilo všechny včas rozmáčknout a bez užitku jsem je vždy vypláchla z vlasů. Takže tohle mi přijde takové nedomyšlené. Předpokládám, že ta účinná látka pro stimulaci růstu je právě v těch granulkách. Ale když vám takhle doslova proklouznou mezi prsty, tak je to k ničemu. Jinak vlasy to umylo tak nějak normálně. K lepšímu rozčesávání a hladším vlasům je tedy potřeba ještě nějakého jiného přípravku, to tenhle šampón neumí. Vlasy jsou po něm docela hrubé a lehce zacuchané. Jinak ale vlasy zbytečně nezatěžoval a nemastil. 
Celkově jsem moc spokojená nebyla. Stimulaci růstu vlasů bohužel nemůžu potvrdit ani vyvrátit, granulky v šampónu obsažené jsou hezké na efekt, ale nepraktické, šampón vlasy umyje, nezatíží je, ale prostě mě to nezaujalo.

Bezoplachová péče Okara

Poslední věcí je bezoplachová péče Okara pro barvené vlasy, která vám má prodloužit životnost vaší barvy a také obsahuje UV ochranu. Vlasy mám barvené docela nedávno, tak jsem to mohla rovnou otestovat. Ale přiznám se vám, já obecně výrobkům, co tohle slibují, prostě nevěřím. Podle mě se ta barva prostě postupem vymyje, ať si na ni dáte, co chcete. A tím, že si vlasy myji často, se vymývá o to víc. Ani u Okary tudíž nemůžu nijak tvrdit, že by barva držela tam, kde má být. Prostě se to pomalu, ale jistě vymývá i tak. Ale všimla jsem si, že když si tento sprej dám na vlasy, tak je barva (a především červený melír) o něco lesklejší a více patrnější. Ochranu před sluníčkem bohužel opět nepotvrdím, to se v těchto zimních měsících testuje dost špatně. Ale jednu lahvičku si nechám na léto, tak vám dám když tak vědět.
Jinak Okara je dvoufázová vodička, která se před použitím protřepe a poté praktickým rozprašovačem aplikuje do vlasů. Je možné ji použít na mokré i suché vlasy. Mně osobně to více vyhovuje dát do těch mokrých. Sprej výrazně voní. Chvíli jsem rozmýšlela, jestli se mi to líbí nebo ne, ale nakonec převládly pozitivní pocity. Cítím v tom citrusy a takovou letní svěžest, která se ve vlasech ještě tak půl dne drží. Vlasy to nezmastí, ani to nedělá jinou neplechu. Na druhou stranu, vlasy to nijak neuhladí, nejdou líp rozčesat, ale tohle ani nemá v popisu práce.
Musím říct, že je to celkem fajn věc, kterou ráda vypotřebuji, ale na druhou stranu to není nic, co by mě vyloženě nadchlo a o čem bych uvažovala do budoucna. Zvlášť opět za tu šílenou cenu 433 Kč za 150 ml výrobku (zde).

Závěrem musím říct, že jsem ráda, že jsem se s Rene Furterer mohla setkat. Všechny výrobky spojuje krásná a neobvyklá vůně. Nejvíce mne zaujal kondicionér, po kterém byly vlasy krásně jemné a lesklé, navíc byla příjemná jeho aplikace. Celkem fajn byla bezoplachová péče. Naopak šampón mě příliš neoslovil. Negativem všech výrobků je vysoká cena. I tak ale časem uvažuji o koupi kondicionéru.

Za poskytnutí vzorků děkuji parfums.cz.

Setkali jste se už někdy s Rene Furterer?

2 komentáře:

  1. Vida, na tuhle kosmetiku jsem ve Francii koukala, ale neznala jsem ji, tak jsem si nic nevzala :)
    Docela závidím poskytnutí výrobků ke zrecenzování :D

    OdpovědětVymazat
  2. O téhle kosmetice slyším prvně, vypadá docela zajímavě.:)

    OdpovědětVymazat