čtvrtek 21. února 2013

Souboj čisticích náplastí

Před nedávnem jsem zde psala o čisticích náplastích Nivea. Byla jsem s nimi docela spokojená, jen jsem nebyla smířená s jejich cenou. A tak jsem se pokoušela hledat levnější varianty. I díky vašim tipům jsem vyzkoušela hned dva adepty. A kdo to nakonec vyhrál?



O Nivea se již dále rozepisovat nebudu, celý článek najdete zde. Snad jen to, že změnili obal a cenu nechali stále vysokou, cca 170 Kč za 6 kusů.

Pak tady máme čisticí náplasti Balea. 6 kusů za 99 Kč, to už zní lépe. Čisticí pásky se nejdříve zdají obdobné, už při prvním použití ale vidím, že to není ono. Hlavně to tedy příšerně smrdí. Prostě tak chemicky, odpudivě. Až jsem se bála, že se z toho osypu. Což se naštěstí nepotvrdilo. Tyto pásky také nemají tak propracovaný tvar a na nos mnohem hůře přiléhají. Doba působení je obdobná, čili cca 10 minut.  A výsledek? Nějaký ten ucpaný pór to vytáhne, to zase ano, ale je to možná tak 30% toho, co zvládne Nivea. A ještě si musíte opravdu hodně dávat pozor, aby to na tom nose fakt drželo, protože můžete lehce skončit i tak, že náplast nevytáhne vůbec nic. A to se za ty peníze vůbec nevyplatí. Balea vypadává ze hry.

Dále tady máme značku Montagne Jennesse. Tyto náplasti seženete tak trochu překvapivě v Intersparu. Vyjdou vás na 50 Kč a najdete tam 3 náplasti. Ty se pyšní přírodním složením - výtažky z dřevěného uhlí, sopečný popel a levandule. Kromě vytáhnutí černých teček navíc slibuje zmatnění pleti a zmenšení pórů. A povím vám, to je tedy zážitek, používat tyto pásky. Smrdí to příšerně. Zlatá chemie z Balea, tohle smrdí doslova jako levandule vyválená v uhlí. Nic příjemného, zvlášť když to máte nalepené přímo na nose. Aplikace je opět totožná, navlhčit nos, přilepit náplast a čekat 15 - 20 minut. To čekání je tady opravdu nepříjemné. Za prvé vás neustále otravuje ten smrad a za druhé náplast jakoby nos stahuje, svědí a prostě jsem byla ráda, že jsem to mohla dát pryč. Nicméně výsledek se dostavil. Černé tečky to vytáhlo obstojně, dá se říct, že srovnatelně s Niveou, k tomu byly póry opravdu zmenšené a pleť matnější. Respektive měli jste matný nos a zbytek obličeje se dál vesele leskl. Docela komická záležitost. :-) Nepříjemný pocit ale přetrvával i po sundání náplasti. Nos byl takový hrubý na dotek a necítila jsem se ještě pár hodin vůbec dobře. Takže výsledek sice dobrý, ale celá aplikace dost nepříjemná. Nicméně věřím, že někdo s tím problém mít nebude a minimálně za vyzkoušení stojí.

Takže kdo to vyhrává? Ano, Nivea. Bohužel jsou věci, kde se ušetřit nedá. Ale ono když se to vezme, Nivea je každou chvíli v akci kolem 130 Kč a on to už tak markantní rozdíl není. Nivea má nejlepší tvar pásku, který se na kůži nejlépe přichytí, má příjemnou parfemaci a pleť nedráždí. Černých teček vás dokáže zbavit velmi efektivně. Takže až dopotřebuji zbytky dvou levnějších variant, budu číhat na slevy a skoupím Niveu do zásoby. 

Co vy a čisticí pásky? Zkoušeli jste nějaké?

18 komentářů:

  1. Koukni se ve Schleckerovi, nebo vlastne ted Tete, po cisticich naplastich od znacky Victoria. Je to ruska znacka. Jsou lepsi nez Nivea, nesmrdi (aspon ja teda nic necitim) a stoji okolo 100 Kc. Jen nevim, jestli je to pouze lokalni zalezitost, protoze jsem tyto naplasti v Brne nevidela. Ale treba je v jinych mestech taky maji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc za další tip, ráda vyzkouším.

      Vymazat
    2. V Brně jsou. Nejlevnější v drogerii na Orlí. Psala jsem o brněnských drogérkách u sebe na blogu - kdyžtak mrkni. :) http://50shadesofanna.blogspot.cz/2013/03/brnenske-olschoolove-drogerie-cast-1.html

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Jéé, to je náhoda, já dneska píšu o těch proužcích Montagne Jennesse :) Mě teda neuvěřitelně pomáhají, a zas naopak ty od Nivei mi nevyáhly z pórů skoro nic :/ Navíc ta cena! Ale chápu, že je tohle hrozně individuální :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky jsem se dívala, jak jsme se trefily:-D já neříkám, že jsou vyloženě špatné, ale ta aplikace je mi nepříjemná, takže do nich znovu nepůjdu.

      Vymazat
  4. Já jsem měla nějaké od Essence, ale ty byly na nic, Nivea je rozhodně lepší! Jen bohužel ta cena je hrozná. Musím čekat na slevy :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem ty Nivea asi před měsícem vyhmátla za 100 Kč v Tetě :)

    OdpovědětVymazat
  6. Já ještě žádné nevyzkoušela ale chci ty z intersparu, na ty čtu samé kladné recenze :).

    OdpovědětVymazat
  7. Něco takového bych hodně potřebovala, ale nikdy jsem nevyzkoušela. Díky za tipy. :-)

    alltinygems.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. perfektna recenzia !!! super :)

    http://yvettamikulova.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  9. Měla jsem je jednou od Nivea a byly absolutně k ničemu...

    OdpovědětVymazat
  10. Mně nejvíce vyhovuje Nivea a už bych ani jiné nekoupila :)

    OdpovědětVymazat
  11. Já jednou narazila v Rossmanovi slevy na věci od Rival de Loop a koupila si i náplasti. opravdu jsem moc nečekala, ale překvapily mě fakt Hodně! Tři kousky za 39 Kč, prostě sen

    OdpovědětVymazat
  12. nezkoušela jsem ani od jedný značky ale asi vyzkouším Niveu a jsem teda hodně zvědavá :))

    OdpovědětVymazat
  13. ja mám doma od nivey a tie sú úplne nanič, to mi nedrží, ani to nič nevytiahne, ku podivu, tie balea cistiace pruzky mi aj drzia poriadne aj funguju celkom dobre.. asi to zavisi aj od typu pleti...

    OdpovědětVymazat
  14. vlastne teraz ma napadlo, ze ja som si kupila tie balea pruzky v nemecku a stale pouzivam este tie zo zasoby - ze by mali v nemecku lepsie a nam posielali nejake shity? aj to je mozne...

    OdpovědětVymazat
  15. Tak ja tech triku na cerné tecky vyzkousela snad milion...a ted mam doma náplasti od Balea z dm vylozene na noc stoji asi 60kc a jsou tam tri...Nepálí, nesmrdí a když sloupnu náplast, tak vidím přichycené pory.....Nicmene to neni uplne to co stale hledam...Nivea mi nevyhovuje obecne cela kosmetika takze pasky jsem jeste nezkousela...

    OdpovědětVymazat