středa 6. února 2013

Magnetické laky MUA

Největší překvapení MUA objednávky a nebojím se říct, že je to jediná použitelná věc, která mi v baličku přišla. Magnetické laky jsem chtěla vyzkoušet už dávno. Ale ty od Essence se nepyšní příliš dobrou pověstí a ty ostatní mi přišly docela drahé. Já osobně nerada dávám za lak na nehty více než stokorunu. A tak jsem byla ráda, že je MUA nabízí a já si je tak konečně mohla vyzkoušet. A  povím vám, je s nimi pěkná sranda. :-)


Nejdříve jsem byla lehce rozladěna ze štětečku, protože mi přišel příšerný. Hrozně krátký a takový divně rozjetý. O to větší bylo moje překvapení, když jsem zjistila, že se s ním lakuje naprosto skvěle. Jedním tahem to hezky vezme celý nehet. Maluje se s ním pohodlně a rychle. Ale je pravda, že majitelky menších nehtů už by tolik nadšené nebyly. Laky mají konzistenci která je přesně tak akorát, ani řídká ani hustá. Lakování je tedy jedna velká radost. Oba laky navíc skvěle kryjí. Normálně by stačila i jedna silnější vrstva, ale vzhledem k tomu, že se budeme snažit ještě o nějaký ten efekt, tak jsou lepší vrstvy dvě.


Jak to tedy celé funguje? Nejdříve dám tenkou vrstvu laku na všechny nehty, nechám minutku zaschnout. Poté vždy nalakuji jeden nehet a hned přikládám magnet. Musí se to opravdu přiložit okamžitě po aplikaci laku. Poprvé jsem si v klídku nalakovala všechny nehty a pak jsem se divila, že magnet už nic nezmůže. Lak zasychá opravdu bleskurychle. Takže vždy dám druhou vrstvu na jeden nehet, přiložím magnet, poté nalakuji druhý nehet, přiložím magnet atd. Je to trošku zdlouhavější práce než klasické lakování, ale tak co bychom za ten efekt neobětovali. 

Magnet je umístěný v horní části víčka. Je tam i takový zvýšený ochranný štít, který opřete o nehtové lůžko. Mělo by vám to pomoc správně odhadnout takovou vzdálenost, kdy už magnet reaguje, ale zároveň nemáte celý magnet namočený v čerstvém laku. Tohle chce skutečně trochu vychytat a získat cit. Po prvním lakování mi zůstala půlka laku na magnetu. :-D Jinak stačí přidržet pár sekund, reaguje to rychle. Ale opět připomínám, lak musí být čerstvý a nezaschnutý.

Schnutí, jak už jsem také psala, je překvapivě rychlé. Do pěti minut se lak už ani nehne, za tohle velké plus. Výdrž na nehtech je už poté trochu slabší. Fialový vydrží netknutý jeden den, ten druhý už se začne pomalu odlupovat. Modrý lak je na tom možná o něco lépe, ten zvládne i dva dny bez úhony. Ale i tak je  to prostě jen taková srandička na chvilku.

Ještě k samostatným odstínům, fialový Piccadilly Circus v sobě obsahuje třpytky a díky nim schne trochu do hrubšího povrchu. Nějaký nadlak by v tomto případě nebyl marný. Na druhou stranu, odlakování bylo bez problému. Modrý lak Mayfair už je bez třpytek, ale tady zase doporučuji nějaký podklad. Při odlakovávání nadělá pěkný svinčík a nehty jsem měla modré ještě dva dny. 

Piccadilly Circus


Mayfair


Laky mě opravdu baví. Lakují se dobře, efekt jde vytvořit jednoduše a navíc je dobře viditelný, bleskurychle schne, jen ta výdrž je slabší. Ale jsem z nich tak nadšená, že jim to asi prominu. Ony to stejně nejsou laky na každodenní nošení, ale jen pro příležitosti, kdy chcete nějakou změnu, něco výraznějšího. 

Laky mají 6,8 mililitru a jejich stálá cena je 3,5 libry. Kdybych se ještě někdy omylem dostala k objednávání MUA nebo jela do Anglie, tak bych si ráda dokoupila jejich brášky.

Celá kolekce

Pokud se k MUA někdy dostanete, tak vám tyto laky doporučují více než jejich přeslavné paletky. 

Zkoušeli jste někdy magnetické laky? Jaké jiné značky byste mi doporučili?

22 komentářů:

  1. Vypadají perfektně, taky jsem si je měla vzít, když už byla ta akce :-( Musím na ně příště myslet!

    OdpovědětVymazat
  2. Juuu, tak teda magnaťáků jsem měla hodně, ale takhle hezkej efekt neměl žádnej! Tak na ně si teda počíhám!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě u tebe jsem o magnetických lacích četla poprvé a od té doby jsem je chtěla vyzkoušet. :-)

      Vymazat
  3. Ty laky vypadají skvěle! Od MUA jsem si objednávala, ale trochu jsem se bála, jak budou vypadat. Tak pro příště vím, že si je klidně můžu objednat :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Taky ty musím mít. Až budou mít další akci, tak je beru všema deseti :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak ty bych brala! Oba dva jsou hodně zajímvaé, nejen barevně ale i efektově :)

    OdpovědětVymazat
  6. já zkoušela jeden od Essence a moc mě to nenadchlo ...ale myslím, že to bude essencí jako takovou - asi to chce silnej magnet aby byl takhle hezkej a výraznej efekt

    OdpovědětVymazat
  7. Taky sem zkoušela magneťáky od Essence, ale jaksi nemám ten magnet............:D Ten druhej od MUA je dokonalej!

    OdpovědětVymazat
  8. Jééé ten efekt je vážně krásný! To je opravdu povedené, sakriš já je chci taky :D na ty Essence jsem právě taky moc chvály neslyšela, tak mě zanechaly magnetické laky nedotčenou.. ale tohle asi fakt stojí za zkoušku! :)

    OdpovědětVymazat
  9. jej, tak vysledny efekt tych lakov je krásny :)

    OdpovědětVymazat
  10. Efekt maju naozaj krasny. Ale ta vydrz je teda hrozna, ked vravis, ze do dna sa zacnu olupovat. Ja mam magneticky lak od Pupa a je skvely, vydrzi na nechtoch tyzden... Ale viem, ze v Cechach je problem tuto znacku zohnat. Inak ten efekt zavisi najma od toho, ci je dobry magnet. Tie magnety od essence su hrozne, preto tie laky nefunguju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ten fialový bohužel moc nevydrží, asi proto jak je hrubý. možná by to nadlak opravil, ale ten si chci už jakou dobu pořídit a pořád žádný nemám. :-) na kosmetiku Pupa slýchám obecně jenom chválu, ale bohužel ta se u nás sehnat nedá snad vůbec nebo o tom nevím. Ale až někdy pojedu na Slovensko, tak vím, na co myslet.

      Vymazat
  11. Ten modrý je absolútne krásne!

    OdpovědětVymazat
  12. Děkuji všem za komentáře, mám radost, že i u vás vyvolaly laky nadšení. tak při příští akci MUA uděláme velkou objednávku jen magnetických laků. :-D

    OdpovědětVymazat
  13. Nádhera, hlavně ten hnědý. Must have...

    OdpovědětVymazat
  14. magnet muze byt jakykoliv, nebo maji nejaky specialni? .)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. myslím, že může být jakýkoli ve smyslu, že to bude magnet od jakéhokoliv magnetického laku, třeba i jiné značky. ale navedla si mě na zajímavou myšlenku, co zmůže obyčejný magnet. čistě teoreticky ty částice v laku nějak přemístí, ale asi to neudělá požadované obrazce.

      Vymazat
    2. každopádně stěžejní je mít ten speciální lak. obyčejný lak nebude reagovat na žádný magnet.

      Vymazat