pátek 1. února 2013

Kosmetická statistika (leden)

Další měsíc je za námi a tak je čas na rekapitulaci. A překvapení se opět nekoná. I přesto, že jsem v avizovaných výprodejích nakonec nic nekoupila, i přesto že tento měsíc jsem neměla žádnou krabičku krásy, zase se to nějak naskládalo a nových věcí je více než těch spotřebovaných. Ale já tomu věřím, jednou se ta číslo otočí. Každopádně za leden jsou fakta taková, že mám nových 26 kosmetických kousků a naopak se 16 jsem se rozloučila. Není to podle mě nijak tragické.


Novinky


Ale málo toho rozhodně není. I když musím říct, co se týče pečující kosmetiky, tak jsem ty nákupy zvládala docela dobře. Naboural mi to akorát balíček od Wella a krém na ruce od Essence (krémů na ruce mám teď doma asi šest). Jinak jsou to vesměs věci, které jsem aktuálně potřebovala. Největší radost mám ze vzorečku Dermalogica. Je to můj milovaný toner, který mi poslala Skodulka. Jí bohužel nevyhovoval, ale byla moc hodná a poslala mi ho. Velké díky! Mám však jiný problém - dekorativka. Tu kupuji na kila, ale spotřebovávat to trvá roky. Tady mám největší radost ze sady Benefit (kterou jsem do statistiky započítala jako čtyři kousky, přece jen je budu vypotřebovávat každý zvlášť a asi jinak dlouho). Vidíte, že objednávku MUA jsem výrazně redukovala a nechala si jen její část. Pak jsou tam dva korektory, paletka Physicians Formula, tvářenka Essence a balíček vzorků BB krémů (celou hromádku jsem počítala jako jeden kus). Úplně v vlevo v rohu je poté ručně dělané mýdlo od kamarádky. 

Spotřebováno

Tady se mi tento měsíc dařilo. Vypotřebovala jsem rovných 16 výrobků (jeden na fotce chybí). Je pravda, že to jsou zčásti vzorečky, ale když je poctivě započítávám do novinek, můžou být i ve spotřebovaných. A musím říct, že mě vzorečky v poslední době dost baví. Jsou malé, za chvíli vypotřebované a aspoň se mi to tady pěkně točí.

1) Odličovač Yves Rocher (na fotce chybí, ale je to ten samý, který je focený v novinkách) - Můj milovaný odličovač mléko a tonikum 2v1 od Yves Rocher. Vypotřebovala jsem své x-té balení a jak dobře vidíte, už jsem rovnou koupila další. Tohle je jedna z mých stálic. Sice ho už teď nepoužívám denně jako dříve, ale na cesty nebo na odličování u rodičů je naprosto ideální. Skvěle odlíčí, neštípe, zanechá hebkou pleť, nevysušuje, nelepí. Prostě paráda.

2) Odlakovač Essence - Jedna z mála věcí této značky, která je vážně super. Odlakovač s vůní kokosu. Odlakovává bez problému, navíc ruce zbytečně nevysušuje. Byla jsem s ním moc spokojená. Bohužel se u nás špatně shání. Mám sice vytipovanou jednu zapadlou drogerii v Břeclavi, kde je mají, ale v poslední době jsem se tam vůbec nedostala. Takže aktuálně ho vystřídal Ebelin, ale ráda bych se k němu v budoucnu vrátila.

3) Antiperspirant Garnier - Byl vcelku fajn. Co se ochrany proti pocení týče, tak funkci zvládal na jedničku. Líbila se mi i citronová výraznější parfemace a také to, že byl hodně tuhý a zbytečně se nedrolil, jak to umí jiné antiperspiranty. Bohužel uměl nechávat v podpaží bílé fleky. Takže znovu po něm asi nesáhnu, ale špatný nebyl.

4) Tekuté mýdlo Balea - Šlo o letní limitku, takže už nejde sehnat. Což je škoda, protože bych si ho koupila znovu. Mýdlo vonělo božsky po oříšcích, nevysušovalo a celkově bylo vážně super. Koupila jsem si aspoň jeho bratříčka ze stálé kolekce, tak uvidím, jestli bude stejně dobré. 

5) Tonikum Ryor - Další můj oblíbenec, druhé spotřebované balení a určitě ne poslední. Spolu s mlékem od stejné značky je to skvělá odličovací dvojka. Mléka ještě trochu mám, ale teď k němu používám jiné tonikum. Teď chci sice vyzkoušet jiné odličovací přípravky, ale k této dvojce bych se chtěla v budoucnu vrátit. Odličují skvěle, nelepí, neštípou, zanechají sametově hebkou pleť.

6) Sprchový gel Yves Rocher - Psala jsem o něm nedávno. Tyto sprcháče já mám moc ráda .Tento voněl skvěle po mandlích, nevysušoval, úžasně pěnil. Nebyl to můj poslední kousek.

7) Tělové máslo Nevo - Naprostá paráda. Jsem moc ráda, že jsem ho v Ladyboxu objevila. Mazat se s ním byla jedna velká radost. Moc pěkně to vonělo, navíc to nádherně hydratovalo pokožku a zanechávalo ji sametově hebkou. Jednoznačně nejlepší tělové mazadlo, co jsem kdy měla. Bohužel si teď nedokážu představit, že si ho kupuji za 700 Kč, ale až jednou budu nechutně bohatá, tak si ho znovu koupím. Je vážně úžasné!

8) Toner Dermalogica - Další můj nechutně drahý miláček. Vzorek ze Senzaboxu. Hrozně jsem si na něj zvykla a jsem moc ráda, že mám nyní další vzoreček a ještě se s ním nemusím loučit. Ale stejně si ho asi nakonec koupím. Stojí sice nehorázné peníze, ale 30 ml vzoreček mi vydržel  tři měsíce, takže plné balení se určitě i přes svoji cenu vyplatí.

9) Krém Weleda - Vzoreček ze Senzaboxu. Tohle už mě moc nenadchlo. Hrozně to smrdělo, tak nahořkle. A lepilo to. Neměla jsem z toho dobrý pocit, když jsem si to patlala na obličej a celkově mě prostě nezaujal. Ještě že to byl fakt prcek a za pár dní byl pryč.

10) Krém na ruce Crabtree and Evelyn - Opět vzoreček ze Senzaboxu. Tady už jsem byla spokojena. Vůně sice nic moc, ale hydratoval perfektně. Navíc jsem si našla zalíbení v malém roztomilém balení. Kdyby byl levnější, tak si ho klidně koupím znovu. Ale dát za krém na ruce pětistovku, zase tak moc mě neuchvátil.

11) Olejíček na nehty Essence - Docela sympatická věc, která dokázala promastit kůžičku kolem nehtů i nehty samotné. Ale není to nic nenahraditelného, takže jeho opakovaný nákup neplánuji. 

12) Řasenka Yves Rocher - Nejdříve jsem s ní byla docela spokojená, ale mé nadšení značně ochladlo. Vytvořila sice celkem hezké řasy, ale bylo to spíše pro takové nenápadné denní líčení. Snesla bych i výraznější řasenku. Naprosto nedostačující byla výdrž balení. Řasenka malovala slušně vlastně jen jeden měsíc. Poté začala dělat žmolky a po celkově dvou měsících je naprosto nepoužitelná. Od řasenky očekávám minimálně tři měsíce výdrž. Takže tohle znovu ne. Ale co se jí musí nechat, vůbec nedělala šmouhy. I po tom nejnáročnějším dnu v nepříznivém počasí jsem pod okem nenašla ani tečku. V tomhle byla fakt dobrá.

13) Krém na ruce Yves Rocher - Vánoční limitka, která božšky voněla, ale to je asi tak všechno. Hydratace nula nula nic. Navíc 30 ml obal rozhodně neskrýval 30 ml výrobku. Jestli tam toho byla polovina, tak je to moc. Během chvilky jsem ho měla vypotřebovaný. Je to limitka, takže sehnat už nejde a i kdyby šel, tak si ho znovu stejně nekoupím.

14) Šampóm Label.m - Vzorek ze Senzaboxu a naprostá katastrofa. Já a tento šampón jsme si absolutně nesedli. Po pár použití mě začala příšerným způsobem svědit hlava. Byla jsem z toho fakt nešťastná. Žádné lupy, žádná viditelně podrážděná pokožka, ale příšerné svědění! Dokonce jsem se bála, že mám vši (NEMĚLA JSEM!). Bylo to fakt utrpení, na které existovalo jediné řešení. Přestat používat tento šampón. Byla to miniaturka, takže mé peklo trvalo asi tři týdny. V momentě, kdy jsem začala používat jiný šampón, svědění přestalo a už se nevrátilo. Takže tento šampón za mě NE NE NE!

15) Kondicionér René Furterer - Vzoreček, který mi poslalo parfums.cz. Mám od nich těch vzorků více a plánuji hromadnou recenzi, takže to nechci teď rozebírat. Snad jen, že mě docela zaujal, a to je na člověka obecně nepoužívajícího kondicionér, docela úspěch.

16) Vzorečky parfémů - Mé hledání dokonalého parfému je u konce. Aby se mi tady vzorečky neválely, tak jsem je postupně všechny spotřebovala. A že to u těch nejsmradlavějších docela bolelo. :-)

Takže jsme na konci. Dneska to bylo docela dlouhé, tak doufám, že jste se neunudili k smrti a dočetli až do konce. A jak to bude vypadat příští měsíc? Na cestě jsou dva kosmetické kousky z Anglie, které mi přiveze kamarádka, jeden z boxíků, ale jinak už nebudu nic kupovat. Nic nepotřebuji. A schválně, kdo mi to věří...:-)

Jak jste na tom s nakupováním a se spotřebováváním vy?

21 komentářů:

  1. odlakovače essence mívají v Douglasovi :) nebo aspoň u nás teda :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za dobrý tip, zajdu se tam po nich podívat.

      Vymazat
  2. To koukám,že jsi už zvládla vymazat tak veliké balení těl.másla Nevo.
    Moc pěknej článek.Takové se mi líbí nejvíc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se mažu téměř denně, takže mi to ubývá rychle. Ale musím teda říct, že Nevo se drželo. Normálně dokážu 250ml vypatlat i za měsíc a tohle jsem měla skoro dva měsíce. Tím jak to máslo bylo hutné, tak ho stačila jen trocha.

      Vymazat
  3. to jsi dobrá že toho tolik za ten měsíc vypotřebuješ jinak článek úžasnej tenhle tip článku miluji :))
    http://reginanailpolishes.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Tyjo, docela dost jsi toho spotřebovala... a já se někdy mrknu na tu mýdlo na ruce od Baley, to se mi docela zalíbilo a jak ignoruju celou Baleu, nikdy jsem si tohoto výrobku nevšimla. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já Baleu také zrovna dvakrát nevyhledávám, ale konkrétně tohle mýdlo na ruce se jim povedlo.

      Vymazat
  5. Ha! Tak na takový článěk se těším celý měsíc. A musím říct, že jsem se pobavila u vypotřebování i těch vzorečků vůní... Prý "A že to u těch nejsmradlavějších docela bolelo". :DDDD

    OdpovědětVymazat
  6. krém na ruce YR a tuhý deodorant Garnier jsem měla taky.. oběma produktům palec nahoru! :))

    OdpovědětVymazat

  7. Já zase musím říct, že mi ta řasenka od YR připadla ze začátku opravdu příšerná, ale pak se celkem rozmalovala :D

    OdpovědětVymazat
  8. To jsi opravdu šikovná, že se Ti každý měsíc podaří spotřebovat tolik produktů. Já jsem zrovna včera psala článek o vymazaných výrobcích a oproti Tobě, jsem nespotřebovala skoro nic :D

    http://mojekosmetika.blogspot.cz/2013/01/spotrebovano-listopad-leden.html

    OdpovědětVymazat
  9. Jsi moc dobrá co jsi toho vypotřebovala :) Já to mam vyskládané na toaletce,ale vidím jak mi to tam hnije nejmín do jara :D

    OdpovědětVymazat
  10. Tyto články mám moc ráda, jsi na to spotřebovávání stejně šikovná jako já :). Mé aktuální spotřebované výrobky najdeš v tomto článku:

    http://bourjoisgirl.blogspot.cz/2013/01/spotrebovano-doma.html

    OdpovědětVymazat
  11. Článek se ti moc povedl :). Mně se v lednu moc nedařilo, takže o spotřebě budu psát až najednou s únorem :).

    OdpovědětVymazat
  12. wow. tak to je teda masakr statistika.

    OdpovědětVymazat
  13. Pěkný článek! .....prosím, odkud máš tu paletku Physician Formula? Taky jí sháním... Díky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. od Plum http://plumfooleryshop.cz/ocni-stiny-c2/physician-039-s-formula-shimmer-strips-i15/
      trošku mě zklamala svým obalem, ale stíny mě naopak velmi překvapily. Připomínají mi Loreal Infalible

      Vymazat
  14. Nemáš ty vzorečky BB krémů ze stránky http://cosmetic-love.com? Já jsem si tam teď totiž objednala průřezovou sadu právě bb vzorečků a vypadají hodně podobně. Chci si konečně koupit originál asijský BB a tak nějak se nemůžu rozhodnout jaký, protože když pročítám o nich různé recenze, tak každé vyhovuje jiný a každá je nadšená z jiného. Tak si chci udělat takový vlastní malý průzkum :-D.

    Ten mini krém na ruce od YR mám taky, dokonce dva, protože to byl dárek k nákupu a díky své velikosti mi připadá skvělý do kabelky, kde ho také nosí, a protože si ruce zas tak často nemažu, ještě ho mám relativně dost!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ano, vzorečky mám z této stránky. Psala jsem o tom v příspěvku níže. taky už si chci konečně nějaký asijský BB pořídit, ale váhám jaký, takže se na testování docela těším, třeba to konečně rozseknu.
      ten krém YR jsem také měla v kabelce, ale vypotřebovala jsem ho nějak podezřele rychle.

      Vymazat
    2. Nojo, já jsem blbá! Stačilo sjet trochu níž a tam o tom píšeš. Tak to jsem zvědavá, který krém si vybereš! A já jsem zvědavá na ty vzorky, až mi přijdou. Pak plánuju ten BB objednat taky rovnou z té stránky!

      Vymazat
  15. Já zatím víc spotřebovávám než nakupuju, ale myslím, že teď se to změní. Na obzoru je den v Praze a já plánuju cestu do Inglotu a Douglasu :D

    OdpovědětVymazat