středa 27. února 2013

Balzámy na rty Figs and Rouge

Krabičky krásy se na nás valí ze všech stran, máme možnost poznávat nové značky, zajímavé produkty. Občas to tedy nevyjde viz včerejší článek, ale o tom se dnes bavit nebudeme. Chtěla jsem říct hlavně to, že díky boxům jsem měla možnost poznat věci, ke kterým bych se jinou cestou asi nedostala a že jsem objevila pár pokladů, které budu kupovat opakovaně. A zde je právě jeden z nich - balzámy na rty Figs and Rouge.



Balzámy Figs and Rouge pochází z Anglie a u nás se dají najít v některých obchodech s bio produkty a také přes několik eshopů. Můžete je použít jak na rty, tak na celé tělo. Já osobně je ale používám výhradně na rty. Balzámy jsem poznala díky Senzaboxu a jsem za to moc ráda.

Nejdříve pár slov ke klasických balzámům v kelímku. Oba jsou stejné, takže to shrnu takto. Je to bílá hmota obsahující menší hrudky. Asi najdete dost recenzí, kde si dotyčné stěžují právě na tohle. Já s tím problém nemám, na rtech se to ihned ztrácí. Obecně tyto balzámy velice citlivě reagují na teplotu. V chladu jsou dost tuhé, naopak jim stačí hodně teplá místnost, položit je vedle topení nebo si je dát do kapsy a jsou pro změnu tekuté až moc. Prostě jednou je to stoprocentní přírodní produkt a ten se nikdy nebude chovat tak dokonale, jako chemicky vypiplané výrobky. Jednoduše si musíte vybrat a když chcete přírodu, musíte něco oželet. Já jsem sice zastáncem spíše té funkční chemické kosmetiky, ale tyto balzámy mě natolik nadchly, že jim to klidně odpustím. Balzámy výrazně hydratují a na rtech jsou velmi příjemné. Balzám nejdříve vytvoří lesklý film, který se ale asi tak do půl hodiny vstřebá do rtů. Je to prostě takový pocit, že fyzicky už ten balzám na rtech není, ale přitom ho stále cítíte - plně se  vsákne do vašich rtů. Které jsou krásně vláčné a tento pocit vydrží velmi dlouho. Úplně nejlepší je používat je před spaním a během noci to s vašimi rty udělá divy. Za celou zimu jsem neměla se rty žádný problém. Žádné prasklinky, žádné výraznější šupinky, prostě jen krásně zdravé rty.

Peppermint and Tea tree

Mám v menším 8 ml balení a pochází právě ze Senzaboxu. Aktuálně už se s ním ale loučím, krabička je téměř prázdná a dlouho mi nevydrží. Což je trošku mínus. Používala jsem ho 4 měsíce, což je na 8 ml docela krátká doba. Klasické tyčinky poloviční velikosti vydrží zhruba stejnou dobu. Zřejmě je to dáno tím, že když je zrovna trochu řidší, mám tendence ho nabírat více než je nezbytně nutné. 
Z parfemace jsem nejdříve nadšená nebyla, ale teď mi naopak bude ještě chybět. Rty se pod balzámem vždy na chvíli příjemně rozbrní. A přistihla jsem se, že jsem krabičku kolikrát prostě jen tak otevřela a čichala k ní. Je to příjemně uvolňující větrová vůně. Bude mi opravdu chybět.  Cena se pohybuje zhruba mezi 120 - 130 Kč, podle toho, kde ho kupujete. 

Pomegranate

Při nedávné akci jednoho bio obchůdku 1 balzám + druhý za poloviční cenu, jsem na nic nečekala a pořídila si další kousky do sbírky. Tentokrát jsem sáhla po větším 17 ml balení. Vtipné je, že i když je obsah více než dvojnásobný, cena je téměř totožná, jako u menšího balení. Je to zhruba kolem 150 Kč. Vůně je tady dost zvláštní, ale sympatická. Já v tom cítím své oblíbené citrusy.:-) Na rtech je stejně příjemný jako předchozí kolega, nicméně jak jsem zvyklá na to větrové brnění, tak tady mi to vyloženě chybí. Ale je to asi o zvyku. Doufám, že vzhledem ke své velikosti mi bude sloužit ještě dlouho. Bohužel se objevují informace, že tento typ balzámů bude stažen z prodeje a nahradí je nějaké novinky. Což mě velice mrzí, protože už jsem jásala, že jsem konečně našla svůj top balzám, který budu kupovat opakovaně. :-(

Mocha and Orange

A tady máme jednu z novinek. Hned jak jsem viděla tyto balzámy v tubě, jásala jsem. Ono je to prostě takhle mnohem praktičtější a nemusím je používat jen doma, ale klidně se mnou může vyrazit na cesty. Nad jeho koupí jsem neváhala ani minutu. Je ho 12, 5 mililitru a cena byla 160 Kč. Zvolila jsem si parfemaci káva a pomeranč, ale kávu z toho naštěstí vůbec necítím, pomeranč vše hravě přebije a je to moc příjemná vůně. Paní prodavačka mě upozorňovala, že tyto balzámy lehce tónují. Proto jsem se záměrně vyhnula třešňové verzi a říkala jsem si, že ta oranžová nebude tolik výrazná. A také není. Ono to v sobě obsahuje takový jemný oranžový shimmer. Když se na rty podíváte opravdu zblízka, tak to vidíte, ale jinak ani ne. Je to tak decentní zbarvení, že to nestojí ani za řeč. Co je ovšem průser, tak příšerná lepivost tohoto balzámu. Konzistencí se to tváří totožně jako předchozí dva v kelímku, i když je trošku tužší. Ale na rtech neskutečně lepí. Opravdu fest. Je to dost nepříjemné a já opravdu nadávám sama sobě, že jsem radši nevzala do zásoby ještě jeden ten klasický. Tenhle balzám za sebe opravdu doporučit nemůžu. Na rtech mi vůbec není příjemný. Navíc se už nevsakuje jako ty dva předchozí. Naopak vytvoří na rtech hutnou lepivou vrstvu, která sice pár hodin vydrží, ale mně už je to většinou tak protivné, že to otřu daleko dříve. Za ty peníze nestojí ani náhodou.

Mé pocity jsou aktuálně dost rozporuplné. Jejich původní balzámy prostě miluji a i když se to jen hemží negativními recenzemi, mně to prostě vyhovuje. Bohužel je budou stahovat z prodeje. :-( Ale jejich novinka stojí pěkně za houby. Jestli obdobně budou vypadat i náhradníci za původní skvělé balzámy, tak je to od nich skutečně velký krok zpět a já si svůj dokonalý balzám na rty budu muset hledat zase někde jinde.

Co vy a balzámy Figs and Rouge? Měli jste nějaký, jak vám vyhovoval?

16 komentářů:

  1. Já jsem právě plánovala ty v tubě, ale jsem ráda, že jsem si na ně od tebe přečetla tuhle recenzi! Takže jedině kelímek..:)

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem také měla díky Senzaboxu ten malý kelímek. Jak já toužila po peppermintu a tea tree! No nic. Tak mám bohužel tu druhou variantu. Pro mě je balzám bohužel na zimu málo hydratující, takže ho spíš vytáhnu až na jaře. Nyní jsem totiž zamilována do Carmexu:)

    OdpovědětVymazat
  3. Já si krabičky krásy nekupuju, takže jsem ráda, že jsi mě o těchto balzámech informovala. Vypadají úžasně a moc se mi líbí jejich obal :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem stále na vážkách...moc mě neoslovilo balení, ani účinky nejsou ohromující. To balzám od Ryoru je na tom lépe. Asi do většího balení nepůjdu, i když jsem koukala, že na netu mají příchuť kokos a vanilka, což mě hodně láká! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě zase láká ten Ryor, časem si ho chci také koupit.

      Vymazat
  5. Doma mám také peprmintový a plánovala jsem si koupit také velký Pomegranate. A dost jsi mě překvapila, že se mají stahovat z prodeje. Protože to je nejlepší balzám v kelímku, který jsem zkusila.

    http://umaleprincezny.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Kdyby ses toho pomerančového chtěla zbavit za rozumnou cenu, klidně mi napiš :)
    Jeanne.j@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Mně by asi taky vyhovoval spíš ten peprmintový, ten třešňový z Ladyboxu moc ne, navíc mi nijak zvlášť rty nehydratoval, což je asi hlavní průšvih. :)

    OdpovědětVymazat
  8. mám ten třešňový ze SB a nejdřív sem byla nadšená, pak to trošku opadalo, protože příchuť cherry and vanilla si představuju jinak a pak sem zjistila, že to neni žádnej hydratační zázrak a vadí mi ta pachuť na rtech...nicméně taky je téměř vypotřebovaný...takže teď se poohlížím spíš po Crazy rumors:)

    OdpovědětVymazat
  9. Žádný jsem nezkoušela, spíš se těším až konečně objednám Crazy Rumors :D :).

    OdpovědětVymazat
  10. Na Crazy rumors se taky chystám. ještě že zrovna balzámy na rty ubývají docela rychle a člověk může stále zkoušet nové a nové. :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Já mám ten v tubě růžový (http://palelune.blogspot.cz/2013/02/figs-rouge-coco-rose.html) a jako nic moc tedy :(

    OdpovědětVymazat
  12. Já Figs taky miluju, takže, když jsem se dočetla, že mají končit, udělala jsem ještě z Feelunique zásobu. A myslím, že s Crazy rumors bude taky spokojená;-)

    OdpovědětVymazat
  13. Láká mě to... taky díky vzhledu balení, vypadá fakt hezky :)

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
  14. tyhle balzámy v kelímku moc nemusím, mám asi dva ale moc je nepoužívám a když už tak jenom doma.. přijde mi to dost nehygienické ,,máčet" si v tom prst někde venku, když nemám umyté ruce a patlat si to na rty.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mně to taky dost vadí, ven bych si ty balzámy nikdy nebrala, ale doma mi to nevadí. zvlášť když já jsem schopná mýt si ruce stokrát za den :-D

      Vymazat