pátek 13. listopadu 2015

Slávou opředené stíny Milani

Je nejvyšší čas vyštrachat z mého archivu dalšího strašáka. Oční stíny Milany zažily svůj největší boom asi před rokem, kdy je začaly blogerky a youtuberky ze všech koutů světa hromadně chválit. Mě přirozeně zajímaly také, a tak jsem pověřila Ježíška, aby mi nějaké nadělil. Prvotní zkoušení vůbec nedopadlo dobře, a tak trvalo téměř rok než jsem se dostala k této recenzi. Ne že bych je vůbec nepoužívala, mám v plánu o nich napsat asi už od jara, ale moc se mi do toho nechtělo a pořád byla zajímavější témata. 


Vlastním dva kousky. Odstíny mi vybírala sestra, ale musím říct, že s těmi jsem spokojená. Mám meruňkovo- béžovo - růžovou 16 Bella Champagne a pěknou hnědou 05 Bella Taupe. Jsou to univerzální barvy, které ale nevypadají tuctově. Dají se skvěle kombinovat jak mezi sebou, tak i s jinými stíny. 


Největší problémem pro mě bylo nesplněné očekávání. Přece jen když o nich svět mluví v superlativech, automaticky očekáváte něco fakt super. A ony to jsou ve skutečnosti prostě jen stíny, naprosto totožné jako desítky dalších. 

Kámenem úrazu je především pigmentace, která je průměrná až podprůměrná.


Trvalo mi dlouho než jsem se přes to přenesla, ale musím říct, že zvlášť teď na podzim po nich sahám docela často. Jsou docela fajn pro nenáročné dny, když nemám chuť na výraznější oči nebo jsou dobré jako základ, když si chci dát linku. 



Uživatelsky jsou příjemné. Nanáší se dobře, práší jen velmi decentně, na víčko chytají rovnoměrně a v kombinaci s bází drží obdobně jako všechny dobré stíny. Vlastně si nemůžu vyloženě stěžovat. Jen pořád nevím, kde pobrali tu svoji slávu. Výjimečné nejsou vůbec ničím.



Abych to shrnula, dnes ani tak nebojuji proti stínům samotným, jako spíše proti jejich pověsti, kterou nechápu. Podle mě to jsou naprosto běžné, průměrně pigmentované stíny. Podobné a mnoho lepších najdete na každém rohu a klidně i za podobnou cenu. Podle mě není nutné smutnit, že nejdou úplně snadno sehnat. V našich drogeriích za ně najdete snadnou náhradu. 

Byť tedy stíny používám, nevidím v nich nic výjimečného a myslím si, že bez nich klidně můžete žít. Pokud se však chcete sami přesvědčit, co na nich svět vidí, u nás jdou koupit na www.milanicosmetics.eu za 139 Kč za kus.



Co vy a stíny Milani. Zkoušeli jste, co si o nich myslíte?

19 komentářů:

  1. Ja treba jsem obcas za mene pigmentovane stiny rada. Rano nemam cas na dokonale liceni oci. Tak saham po mene pigmentovanych, kde proste cmarnu a je to :D
    Ale pokud ctu same super recenze, tak cekam fakt neco super.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Málo pigmentované stíny přímo nesnáším :-D
    je to škoda, champagne mi lákala už podle názvu

    OdpovědětVymazat
  3. Na denní líčení mám radši méně pigmentované stíny, které nejsou tak výrazné, takže pigmentaci bych asi přežila. Oba odstíny jsou nádherné :)
    Double Infinity

    OdpovědětVymazat
  4. Hah, nikdy som po nich netuzila, priznam sa :D Asi kvoli lacno vyzerajucim obalom, neviem.. A teraz som rada, ze mam moje tusenie nesklamalo :D

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem si vždycky myslela, že na nich nebude nic moc světoborného... :) Díky za recenzi. I když jsem po nich nijak netoužila, teď aspoň definitivně vím, že je nepotřebuju.

    OdpovědětVymazat
  6. Za 139 Kč teda nic moc , díky za recenzi

    OdpovědětVymazat
  7. Ta pigmentace opravdu nevypadá nijak úžasně. Neměla jsem je doteď a ani je mít nemusím, určitě se o nich nedá říct, že by mně lákaly.

    OdpovědětVymazat
  8. Mě se tyto stíny líbí, ale ta cena je celkem vysoká.. Od Milani jsem nic nezkoušela :-)

    Nela z Beauty Charm

    OdpovědětVymazat
  9. Odtiene sú pekné, ale naozaj, tá pigmentácia je hrozná. Tomu boomu tiež nerozumiem... :/

    Owl Heaven

    OdpovědětVymazat
  10. Já tyhle stíny mám moc ráda! škoda, že ti tak nesedly.. :(

    OdpovědětVymazat
  11. Milani mám veľmi rada, podľa mňa je to skvelá značka, tiene som síce nevyskúšala, no čo mám lícenku, bronzer tak su skvelo pigmentované.No práve tieto tiene ma lákali, len tá pigmentácia je hrozná :( Škoda
    Patty

    OdpovědětVymazat
  12. Stíny jsem zatím nezkoušela, jsem překvapená tvou recenzí, po těch superlativech, co o nich slyším :-) Stejně bych je ale ze zvědavosti chtěla vyzkoušet

    OdpovědětVymazat
  13. Ja jsem chtela vyzkouse, ale vidim, ze ta pigmetace teda nic moc. :(
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  14. Som čakala ,že budú oveľa ale oveľa pigmentovanejšie. Škoda ,chcela som ich vyskúšať ,ale asi risknem radšej tmavé odtiene ,hádam tie budú na tom lepšie s pigmentáciou :)
    Lavandula Diary

    OdpovědětVymazat
  15. Shodneme se , také jsem je doma měla, nejsou špatné,ale hodně práší a výdrž průměr, jako nic co bych musela mít zznovu.

    OdpovědětVymazat
  16. Uf, díky! Přesně tyhle dva stíny jsem měla dodnes na wishlistu... Naštěstí jsem tak zásobená, že jsem nákup Milani odkládala. Ne že by mi vadily málo pigmentované stíny, občas nějaké taky používám a pokud spěchám, mám s nimi o dost méně práce. Ale o těhlech stínech jsem taky všude slyšela jen chválu a to by mě pořádně nakrklo. Zvlášť za ty prachy, co za to chtějí :)

    OdpovědětVymazat
  17. Já jsem ze stínů byla taktéž zklamaná, vůbec mi na víčku nedržely, tak jsem je poslala dál...

    OdpovědětVymazat
  18. Tak o týchto som ešte nepočula :) moc často nenosím očné tiene ale vyzerajú pekne :)
    My blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  19. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat