pátek 20. listopadu 2015

Inventura mé sbírky laků na nehty

Již před nedávnem jsem vám psala, že chystám čistku v mé sbírce laků. Dlouho jsem to odkládala, ale když už jsem se k tomu konečně dostala, rozhodla jsem se pro vás rovnou všechno zdokumentovat a rovnou vám i ukázat, co jsem si rozhodla nechat.


Vždycky jsem se snažila, aby se mi laky vešly do jedné krabičky. Jenže se tak nějak pořád množily, až jsem musela načít další krabici. I přesto, že sbírka rostla, čím dál častěji jsem se přistihla, že do krabic bezradně hledím a nevím, co nalakovat. 

Za poslední rok jsem výrazně změnila svoji lakovací rutinu. Změna práce, životního rytmu... ale také objevy jako je rychlosušič OPI nebo dokonalé duo base a top coat od Essence, to všechny zamíchalo s mou volbou, co na nehty. Začala jsem hodně nosit tmavší barvy, krémovější textury. Na své oblíbené třpytky jsem sice úplně nezanevřela, ale dost jsem upustila od různých metalických odstínů a nevýrazných barev. Mým původním plánem bylo udělat opravdu výraznou čistku a pořídit se třeba i něco nového. Úplně se to ale nepovedlo.

Sbírka před čistkou

Na začátku jsem měla rovných 70 laků. Ty jsem přerozdělila na tři hromádky. Nechala jsem si jich 48. Vyhodila jsem jich 16. A  6 kousků jsem darovala kolegyním v práci. Původně jsem toho chtěla rozdat více, ale znáte to, je těžké rozloučit se s lakem na nehty, který jste za poslední rok neměli na nehtech. Ale někdy by se přece mohl hodit.:-)

Mrtvolky

S 16 kousky jsem se rozloučila. Většinu z nich mám kolem tří let a jejich konzistence už není to, co bývala. Musela jsem odstřelit moji kompletní sbírku Coloramy. Zajímavé je, že klasicky nezatuhly, ale jakoby se v nich nadělaly mini hrudky (nebo spíš jako by v nich plaval písek). Mrzí mě trojka od Loreal. Tito krasavci mi dělali skvělou službu po tři letní sezóny. Té čtvrté už by se ale nedožily. 

Co jsem si nechala
Když už jsem měla vše vytahané, tak jsem vám rovnou nafotila, co zůstalo součástí mé sbírky. Je to celkem 45 barevných laků a 3 báze.


Tady je má základní trojka. Base a top coat od Essence jsou úžasní a nadobro změnili mé lakovací návyky. Lakování je teď mnohem jednodušší a hlavně vydrží krásné týden. Průhledný lak od Artdeco je také můj oblíbenec, což jde jasně vidět, už mám jen trošku na dně.


Laky Rimmel mám hodně ráda, patří k mým nejoblíbenějším. Dobře se lakují, rychle schnou a ty 60 sedonds i dlouho vydrží. Miluji i Salon Pro, i když mě trochu zlobí výdrž, tak mi vyhovuje, že kryje v jedné vrstvě a suchý je během sekundy. A ta barva je úžasná.


Další mojí oblíbenou značkou je Loreal. Vyhovuje mi malé balení, mají super štěteček a opět rychle schnou a dobře drží. Jen ten výběr odstínů by mohl být o kapku lepší. I když je to pořád nějaká limitka, takže vybrat se dá.


Pomyslné třetí místo v mém žebříčku drží značka Kiko. Sehnat jde bohužel nejblíže v Německu, ale rozhodně stojí za to. Lakují se naprosto perfektně a nepřekonatelně drží. S výjimkou toho modrého úplně vlevo. Ten trochu zlobí, ale zase ta barva je úchvatná, takže mu to odpouštím. Laky Kiko teď prošly inovací a jsou i v jiných obalech, tak doufám, že budou stejně skvělé jako tyto.


Klasikou jsou laky Essence. Z nejnovější kolekce The Gel Nail Polish má rovnou čtyři kousky. Oproti svým předchůdcům jsou daleko lepší a ve většině případů krásně kryjí v jedné vrstvě.


Od Essence mám taky moc ráda řadu Effect, kde se dá skutečně vyřádit. Lak z kolekce I love nudes je sice krásný barevně, ale jinak velmi špatně drží. A průhledný lak s pár vločkami mám spíše jen tak na okrasu. Je to hezké zimní těžítko. :-) V praxi je bohužel docela těžké z něj nějakou tu vločku vydolovat a je to klasický průhledný lak, který navíc moc nedrží. 


Trojka od Oriflame je mým nejnovějším přírůstkem, který mi věnovala mamka. Stihla jsem vyzkoušet ten prostřední vínový a je naprosto dokonalý. Je to krásná, velmi výrazná barva, ale drží na nehtech fakt perfektně.


Slavné OPI vlastním ve třech miniaturkách a byť jsou krásně barevné a velmi dobře se lakují, tak prostě vůbec nedrží.


Z letního výprodeje má dva kousky od Inglot. Vybrala jsem si zajímavé barvy, které mě fakt baví, ale jinak je to spíše průměrnější lak s průměrnou výdrží a za plnou cenu bych si je nekupovala. Od všemi chválené Catrice mám paradoxně jen dva kousky a oba pouze efektové. Asi bych to měla napravit.


Dermacol a laky mě nikdy příliš nebraly. I když pravda, ten vínový je krásný a teď na podzim se mi hodí. Zlatý je také barevně vyvedený, ale bohužel špatně drží.


Laky od Avonu také nemám příliš probádané. Temný smaragdový jsem ještě nikdy nezkoušela, ale říkám si, že třeba na plesovou sezónu by nemusel být špatný. Druhý kousek je pískový, což není moje oblíbená textura, ale zase se bleskově lakuje i schne, takže to se občas hodí.


Dál už mám od každé značky vždy jen po jednom kousku. Artdeco je taková kontroverzní oldschoolová barvička. V lahvičce se mi hrozně líbí, na nehtech už o něco méně. Ale na jaro je to celkem fajn. Essie je naopak můj letošní objev a jediný lak z dražší kategorie, který stojí za všechny ty peníze. Je po všech směrech úžasný a do budoucna bych svoji sbírku ráda rozšířila. Collistar je barevně krásně letní, ale schne asi tak v průměru dva dny, což se fakt nedá.


Maybelline jsem si pořizovala nedávno a je skutečně fajn. Stojí za pozornost. P2 mám opět v pískovém provedení, které mě moc nebaví a používám ho jen tehdy, když při lakování opravdu spěchám. Sally Hansen je dokonalý efektový lak. Používám ho spíše na dozdobení pár nehtů, samostatně moc nekryje. A úplně na konec holografický lak od Color Club, který je jeden z mých nejoblíbenějších z mé sbírky. Lakuje se i schne rychle, výborně drží a vypadá neuvěřitelně originálně. Nebyl nejlevnější, ale ani tady peněz nelituji.

Mise splněna


Nakonec se mi všechny laky podařilo vtěsnat do jedné krabice. I když to bylo tak tak a není tam prostor pro žádnou novinku. Sakra, měla jsem třídit poctivěji...

Doufám, že jste si dnešní článek užili minimálně stejně jako já třídění a rovnání a schválně mi napište, kolik laků máte doma vy.

21 komentářů:

  1. Mám dvě plné o něco větší krabice. Tak se to číslo bude asi blížit ke 150, ale přesně to nevím. Nicméně to je taky číslo před revizí, musím to zase probrat. :)
    A holografy od CC jsou nejkrásnější, jedny z mála laků, které za tu cenu stojí. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě vždy potěší, když vím, že má sbírka je vlastně úplně malinká. :-)

      Vymazat
  2. Laků mám tak dvě podobné krabice a vím, že bych je taky měla protřídit, třetinu vůbec nepoužívám, některé už jsou zatuhlé, některé odstíny mám dvakrát, ale přestože většinu těch laků jsem dostala v rámci práce, vyhrála atp., zatím jsem se k protřídění neodhodlala.

    OdpovědětVymazat
  3. Super sbírka. Od Rimmel mám totéž co ty. Moje sbírka je zatím v jedné malé krabičce. Jsem zatížená spíše na rtěnky a tvářenky :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Ja nemam ani jeden lak na nechty :)

    OdpovědětVymazat
  5. Taky už nějakou dobu přemýšlím, že udělám článek o lacích. No moje sbírka je menší, taky ji mám tedy v jedné krabici a řekla bych že to bude kolem 30 :)

    OdpovědětVymazat
  6. Celkom sa tesim, ze mat nekonecno lakov nie je nic nezvycajne :))) mam ich vyse 40ks (presne cislo neviem, lebo ich mam roztrusene) a z toho je asi 30ks cervenych...a kazda je samozrejme ina :)))

    OdpovědětVymazat
  7. Celkom sa tesim, ze mat nekonecno lakov nie je nic nezvycajne :))) mam ich vyse 40ks (presne cislo neviem, lebo ich mam roztrusene) a z toho je asi 30ks cervenych...a kazda je samozrejme ina :)))

    OdpovědětVymazat
  8. Já se do inventury laků na nehty zatím radši nepouštím, trochu se děsím, k jakému číslu bych i po čistce dospěla:-D Nejvíc laků mám od Essence, to je hodně ovlivněno i jejich limitkami, pak mám početně dost zastoupený i Avon a pak už je to mix značek jako Catrice, Rimmel, Maybelline, Dermacol, Golden Rose..

    OdpovědětVymazat
  9. Krásná sbírka!! Má sbírka obsahuje přes 70 laků :-)

    Nela z Beauty Charm

    OdpovědětVymazat
  10. Moje sbírka laků je taky hodně velká (něco přes 70), ale nějak nemám to srdce se s nimi rozloučit :D
    Double Infinity by Ella

    OdpovědětVymazat
  11. Já udělala taky inventuru, měla jsme jich asi 7 nebo 8 a ted' jich mám 5 - 2 červené (Rimmel Salon PRO a S-he) a 3 od Miss sporty - světle růžový, bělicí (průhledný, ale v silnější vrstvě má bílý nádech) a černý. Vyhodila jsem třeba světle růžový od Rimmel, byl to ten rychleschnoucí z kolekce Rity Ory. Bylo to jako lakovat nehty vyschlým lakem a stejný problém mám bohužel i s tím růžovým rychleschnoucím lakem od Miss sporty. Za mě rychleschnoucí laky prostě NE...
    Asi budu muset vyhodit i ten černý, co mám, kupovala jsem ho v lednu 2014 a asi už bude vychlý. Z čehož plyne, že si budu moct koupit další laky, mám jich málo. :D Uvažuju třeba nad modrým, ten jsem ještě nikdy neměla.

    OdpovědětVymazat
  12. Pěkná sbírka....a to jsem si myslela,že když mám nějakých 15 laků, tak že jich mám hodně :-D

    OdpovědětVymazat
  13. Tak mi to nedalo a musela jsem jít taky udělat inventuru a dopočítala jsem se k 58 lakům, což si myslím, že zatím jde. Nejvíc mám červených a růžových, ale najdou se u mě i zelené, modré, třpytky,... No skoro všechno. :-D Nejradši mám asi Rimmel nebo Essence - hlavně limitky, ale najdou se u mě skoro všechny značky z drogerky. Laků mám vyhlídnutých ještě hodně, takže zatím určitě se sbírkou nekončím a zatím u mě nehrozí vyhazování, protože jsem lakům propadla teprve asi před rokem, takže mám zatím všechny v pořádku.

    OdpovědětVymazat
  14. Ja laky nevyhadzujem snad vobec :) Mam tam nejake, ktore som kupovala snad pred piatimi rokmi. Napriklad prave tie cervene a trblietave ked zhustnu rozriedim odlakovacom, na nechty ich uz potom nepouzivam, ale skvele sa mi hodili prave teraz pri vyrobe vianochnych dekoracii.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je zajímavý tip, moc za něj děkuji, možná se třpytkama také něco vymyslím.

      Vymazat
  15. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  16. pekna cistka :) ja mam 4 laky os Essie a jsem dost zklamana, vubec nekryjou...mozna to ma kazdej odstin jinak,no..

    OdpovědětVymazat
  17. Podobnú čistku som robila pred pár týždňami a to číslo ma dostalo - vyše 130 kúskov!!! Tento rok som takmer 100 %-ne dodržiavala lakovú stopku a snažím sa čo najviac rozpoužívaných lakov minúť. Zatiaľ to ide, ale také množstvo lakov už naozaj nechcem viac mať :)

    OdpovědětVymazat